Author Topic: Offtopic druge sezone rFactor lige  (Read 4911 times)

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

• Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Feel the Power of the Dark Side
  • Omiljeni vozac: TheDoctor Valentino Rossi
  • Omiljeni tim: Scuderia Ferrari
Re: Offtopic druge sezone rFactor lige
« Reply #30 on: October 02, 2009, 21:00:07 »
super, znao ssam da ces se snaci, imas tamo da odaberes koji bolid i bay car, kupi MCM i podesi vozaca i onda dolje pri kraju ima join server, tu ces ukucati IP koji bude ovdje i ulazis na server, uobicajeni psw je 123456 i na serveru si, podesi tamo kontrole volana i svasta nesto, a za setup cemo ti pomoci, cak cu ja jedan ovdje okaciti koji je blag na potrosnji guma pa kroz staze ga korigujte, vidjecu kad began dobije comp da dodjes do njega da vas obojicu uvedem u virtualni svijet Formule 1, jes da cu biti u vucijem knijezdu, 2 MCM jedan crveni al svjestan sam situvacije, hehe, uzivaj druze i ostavi taj dvd i te upute jer trebace jos nekom da ne przim vise puta...

f1-bosnia.net Forum

« Reply #30 on: October 02, 2009, 21:00:07 »

• Pocetnik
« Reply #31 on: October 02, 2009, 21:06:57 »
ma no frx za DVD! sve radi kako treba. MCM je vec kupljen i sve ok. trenutno imam malo belaja oko ovog volana sto sam posudio ali snaci cu se nekako... :) tnx4all!

• VIP VOZAČ
  • Test vozac
  • *
  • Omiljeni vozac: Began McM
« Reply #32 on: October 03, 2009, 22:19:50 »
selam. draga i postovana islamska braco. evo nakon uspjesno odvezene prve sezone svi se polako pripremamo za drugu. svako sebi trazi svog partnera s kim ce voziti i u kojem timu. ne znam kako za vas, ali tim renault je dobio izvanrednu i nevjerovatnu ponudu od strane vodecih ljudi u ferrariju koju tim renault-a ne moze odbiti. radi se o tome da oba vozaca iz renaulta raskinu ugovor i potpisu novi sa ferrarijem. da vas ovdje podsjetim da je alonso vec presao u ferrari u stvarnom svijetu formule. tuzna srca i bolne duse tim iz renaulta je ipak prihvatio ponudu ferrarija da vozi za njih jer je ferrari vidio koliko su ti momci ozbiljni na stazi i koliko mogu pridonijeti pobjednickih naslova za njih u drugoj sezoni, a znate da se ovakve prilike ne propustaju jer ferrari voli biti pobjednickom podiju sa svojim odanim vozacima kojima isplacuje povelik iznos na njihove racune sto renault nije bio u stanju uciniti, ali ne radi se sad o tome. sve u svemu ovom prilikom obavjestavamo sviju vas da odsad prema ugovorima koje su potpisali na 2 godine sa ferrarijem voze za njih ta dva izvanredna vozaca jer ipak ferrari zna ko su pravi vozaci i nece svakoga.
eto toliko od mene za ovaj put- rekao je izmedju ostalog glavni ferrarijev savjetnik za odabir vozaca za list "Dnevni avaz".
« Last Edit: October 03, 2009, 22:33:28 by efendija »

"Nije znanje znanje znati vec je znanje, znanje drugom dati"
"Mudar covjek ne kaze sve sto misli, ali misli sve sto kaze"

• Prahistorijska licnost
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Uvijek učim.
    • F1 Bosnia
  • Omiljeni vozac: Ayrton Senna
  • Omiljeni tim: Williams F1 Team
« Reply #33 on: October 03, 2009, 23:23:25 »
Efendija se jeftino prodao?  ;D

Ne mogu se oteti nagonu  da i ovo stavim u potpis. Efendija se jeftino prodao, efendija se jeftino prodao.  :rasp:

Dali je previse za reci da je do ne davno gorio da je renault dobra masina?  ;D

[admin]efendija jes cuo za crveni karton, pratim team radio, takav da te ne moze spasiti ni 5 admina u tvom timu? ;D, btw, radi li ti messenger?[/admin]
[gmod]Sutko nista se ne brini, proradio je crveni telefon, dirketna linija, bez ikavih mogucnosti za presretanje razgovora[/gmod]
« Last Edit: October 04, 2009, 08:33:25 by epehlic »

"Demokratija nije način da se upravlja bilo čime. Radilo se o firmi ili bilo čemu drugom, uvijek vam treba osoba koja će paliti i gasiti svjetlo."
Bernie Ecclestone

"Demokratija nije način da se upravlja bilo čime. Radilo se o forumu, ligi, portalu ili bilo čemu drugom, uvijek vam treba administracija koja će paliti i gasiti svjetlo."
Sutko_AT&T

• Administrator
  • Veteran F1
  • *
« Reply #34 on: October 04, 2009, 01:21:46 »
hajd nek vam je sa srecom, nisam Bogami se htio mijesati izmedju vas dvojice, znam da ste imali trzavica i onda sam jednom natuknuo kako ce edin preci kod mene u ferrari posto obojica strastveno volimo tu boju, cak smo vozili treninge sa ferrarijem iako mu nos nije najbolje uradjen, cak sam cerao nove kameere koje su bile ogavne kod njega, nisu se nikako vidjeli retrovizori u bolida al da skratim pricu, nisma mogao direktno da pitam edina jer znam da ste jos uvjek u timu i nije fer da stvaram pometnju nikome, nek se nesto desi samo od sebe, kako se edin a ni asim nisu izjasnili pa tak nisam ni ja nista pominjao, ostavio sam Ferrari edinu iako je to moj team iz prosle sezone i tuznim srcem se oprastam od njega, ovi potpisi i one slike su samo malo sala sa adine strane jer je njemu puno stalo da vozi samnom, a vjerujte da ga ja jedino mogu i uregaliti ono sto se kaze, a cilj mi je bash toliki da svi budemo happy, sutra i Began dobija comp, a sad samo treba da mu puste ADSL al i to cu pogurati tak da bi uskoro svi trebali biti na stazi i uhodavati se u system za novu sezonu!!!

• Prahistorijska licnost
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Uvijek učim.
    • F1 Bosnia
« Reply #35 on: October 04, 2009, 08:02:33 »
Trenutno je ovakav raspored:

AT&T Williams:
1. Fudo AT&T
2. Sutko AT&T

Vodafone McLaren Mercedes:
1. Adi Maka
2. Began

Scuderia Toro Rosso:
1. Haris STR
2. Adnan STR

Scuderia Ferrari Marlboro:
1. epehlic
2. efendija

"Demokratija nije način da se upravlja bilo čime. Radilo se o firmi ili bilo čemu drugom, uvijek vam treba osoba koja će paliti i gasiti svjetlo."
Bernie Ecclestone

"Demokratija nije način da se upravlja bilo čime. Radilo se o forumu, ligi, portalu ili bilo čemu drugom, uvijek vam treba administracija koja će paliti i gasiti svjetlo."
Sutko_AT&T

• Prahistorijska licnost
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Uvijek učim.
    • F1 Bosnia
« Reply #36 on: October 04, 2009, 08:18:55 »
hajd nek vam je sa srecom, nisam Bogami se htio mijesati izmedju vas dvojice, znam da ste imali trzavica i onda sam jednom natuknuo kako ce edin preci kod mene u ferrari posto obojica strastveno volimo tu boju, cak smo vozili treninge sa ferrarijem iako mu nos nije najbolje uradjen, cak sam cerao nove kameere koje su bile ogavne kod njega, nisu se nikako vidjeli retrovizori u bolida al da skratim pricu, nisma mogao direktno da pitam edina jer znam da ste jos uvjek u timu i nije fer da stvaram pometnju nikome, nek se nesto desi samo od sebe, kako se edin a ni asim nisu izjasnili pa tak nisam ni ja nista pominjao, ostavio sam Ferrari edinu iako je to moj team iz prosle sezone i tuznim srcem se oprastam od njega, ovi potpisi i one slike su samo malo sala sa adine strane jer je njemu puno stalo da vozi samnom, a vjerujte da ga ja jedino mogu i uregaliti ono sto se kaze, a cilj mi je bash toliki da svi budemo happy, sutra i Began dobija comp, a sad samo treba da mu puste ADSL al i to cu pogurati tak da bi uskoro svi trebali biti na stazi i uhodavati se u system za novu sezonu!!!

Moram priznati da je i mene iznenadio dosadasnji raspored po timovima, ali najbolje je ovako kad se vozaci medjusobno dogovore, tako da niko ne moze kasnije da se zali da mu je dodijeljen neki vozac s kojim ima problema itd.

Bernie Ecclestone

Sutko_AT&T

• F1-Bosnia Team
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Ni budućnost nije što je nekad bila!
  • Omiljeni vozac: Kamui Kobayashi
  • Omiljeni tim: Williams AT&T
« Reply #37 on: October 04, 2009, 08:28:48 »
Ovo je lijepo vidjeti da imamo 4 formirana tima. Jos me zanima sta je sa tomahowkom i Toromanovićem zi Grazza, mislim da bi to bila eventualna 5. i posljednja ekipa. Nadam se da ce Hari rijesiti comp Mirsi sto prije pa se okupimo svi na serveru i dobro izlupamo.. na pocetku ;D tako da nam bude dosta za cijelu sezonu. Jer bi i mi koji smo odvozili proslu sezonu trebali malo se naviknuti na jos vecu guzvu, bar bi ja trebao, jer do sada nas je bilo najvise 6 vozaca. Kao sto znate najveci je problem start pa bi tu trebali najvise akcenta dati i vjezbati ranije kočenje ;D

Selam by: Fudo AT&T

• Administrator
  • Test vozac
  • *
« Reply #38 on: October 04, 2009, 08:31:33 »
Ja sam kako vam je poznato vec na pola prolse sezone potpisao predugovor s Ferrarijem, te sam i neke utrke odvezao u crvenom bolidu (sve dok mi neki nisu poceli zamjerati), i nisam znao ko ce biti moj novi timski kolega, ali nakon sto je poceo prelazni rok i taj se problem rijesio tako da mogu reci da sam zadovoljan sa novim/starim timskim kolegom, ali u novom timu.
I samo da kolegi sutki kazem da i nije bas bilo jeftinu, a to i nije neko  iznanedjenje kad znamo da Ferrari ima najvise para, i ne stedi kad su kvalitetni vozaci u pitanju, kao sto je efendija.

« Last Edit: October 04, 2009, 08:40:53 by epehlic »

• Prahistorijska licnost
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Uvijek učim.
    • F1 Bosnia
« Reply #39 on: October 04, 2009, 08:56:59 »
Ja sam kako vam je poznato vec na pola prolse sezone potpisao predugovor s Ferrarijem, te sam i neke utrke odvezao u crvenom bolidu (sve dok mi neki nisu poceli zamjerati), i nisam znao ko ce biti moj novi timski kolega, ali nakon sto je poceo prelazni rok i taj se problem rijesio tako da mogu reci da sam zadovoljan sa novim/starim timskim kolegom, ali u novom timu.
I samo da kolegi sutki kazem da i nije bas bilo jeftinu, a to i nije neko  iznanedjenje kad znamo da Ferrari ima najvise para, i ne stedi kad su kvalitetni vozaci u pitanju, kao sto je efendija.

Nisam imao nista protiv toga sto si ti vozio u ferrariju, ali posto smo vam pisali bodove za renault, onda je bio red da vozis taj bolid, kao sto sam i tada rekao, ako ni zbog ceg drugog, onda zbog mogucnosti da se sretnete u boxu, pa zakomplicirate sebi utrku, a rekli smo da cemo se i dobro nasmijati, ako se to desi.

Ali ne vezano za taj slucaj, svako treba da zavrsi sezonu u onom bolidu u kojem je poceo.

Bernie Ecclestone

Sutko_AT&T

• Administrator
  • Veteran F1
  • *
« Reply #40 on: October 04, 2009, 15:39:06 »
to fakat sutko stoji, ja znam da sam jednu utrku vozio sa jordanom al sam se izjasnio zasto, vozio bi i sad al nije to tim za ovu sezonu a kako jedini jos sa ferrarijevim motorom je toro rosso stoga sam se odlucio na taj bolid, sto se tice boxova to stoji al vi ste to uhodali dok sam ja vozio sam poslje omera tako da mi ne mozete zamjeriti koji bolid sam vozio, razlog je bio nos i kamera u ferrarija, al kako sam nasao zakrpu za to ponovo sam se vratio u crveni bolid, medjutim kako je ovo sve sa adom bilo u ubrzo nije fer da ja uzmem ferrari a nesto smo ja i edo pricali da vozimo zajedno, nista tako je kako je, idemo dalje, moramo jos sefki tomahawku naci timskog a ako ne bude, prepusticu adu mu i ja cu vozit sam, nadam se da nece doci do toga...

• Prahistorijska licnost
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Uvijek učim.
    • F1 Bosnia
« Reply #41 on: October 04, 2009, 22:43:22 »
to fakat sutko stoji, ja znam da sam jednu utrku vozio sa jordanom al sam se izjasnio zasto, vozio bi i sad al nije to tim za ovu sezonu a kako jedini jos sa ferrarijevim motorom je toro rosso stoga sam se odlucio na taj bolid, sto se tice boxova to stoji al vi ste to uhodali dok sam ja vozio sam poslje omera tako da mi ne mozete zamjeriti koji bolid sam vozio, razlog je bio nos i kamera u ferrarija, al kako sam nasao zakrpu za to ponovo sam se vratio u crveni bolid, medjutim kako je ovo sve sa adom bilo u ubrzo nije fer da ja uzmem ferrari a nesto smo ja i edo pricali da vozimo zajedno, nista tako je kako je, idemo dalje, moramo jos sefki tomahawku naci timskog a ako ne bude, prepusticu adu mu i ja cu vozit sam, nadam se da nece doci do toga...

Evo jedan prijedlog od mene i fude, mi bi uzeli tomahawka u williams tim kao treceg vozaca i pomagali mu sa setupima itd., pa ako do pocetka sezone ne dodje niko, moze i ostati sa nama, bodove od jednog bolida nebi racunali u timski poredak.

Ne bih zelio da hari sam vozi u nekom timu, jer draze mi se je boriti za timski poredak ako i on tu ravnopravno ucestvuje, a kad bi sam vozio, onda to gubi smisao.

Bernie Ecclestone

Sutko_AT&T

• F1-Bosnia Team
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Ni budućnost nije što je nekad bila!
  • Omiljeni vozac: Kamui Kobayashi
  • Omiljeni tim: Williams AT&T
« Reply #42 on: October 05, 2009, 06:14:24 »
Mislim da je korektan potez od nas, posto ne zelimo bodove u konstruktorskom poretku uzimati od treceg vozaca. A na pocetku ce mo definisati dva vozaca od kojih ce se uzimati podovi tako da nebi ispalo da biramo bolju dvojicu od tri vozaca. Nadam se da je tomahawk za ovaj prijedlog, imace setupe iste s kojima i mi vozimo.

• Prahistorijska licnost
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Uvijek učim.
    • F1 Bosnia
« Reply #43 on: October 12, 2009, 15:44:14 »
Kao sto ste vec vjerovatno vidjeli uradio sam tabele za poredak vozaca i poredak timova. Za razliku od prosle sezone kad smo pisali jedino bodove, ovaj put odlucili smo da malo prosirimo tabelu za poredak vozaca, pa ce iz pregleda tabele biti vidljiv broj pobjeda, najbrzih krugova, pole positiona itd.

Ako imate ideju za jos neku stavku koja bi se mogla pratiti iznesite ovdje pa cemo vidjeti dali je moguce to realizirati.

Bernie Ecclestone

Sutko_AT&T

• Administrator
  • Veteran F1
  • *
« Reply #44 on: October 12, 2009, 16:21:22 »
surko super je ono sto si tamo stavio da vodis sve, nebi bilo lose da odradimo ovako nesto, da se vodi po stazi, gore ispod svega onog sto si nabrojao da bude tabela npr vako

da ispod onog sto si nabrojao da budu i nazivi staza, tako kad se pise podatak npr za pol position il fastes lap da to bude ispod staze na kojoj je to ucinjeno, tesko je to sad napraviti, ovo sto si napravio je super vodjenje statistike i poretka, al stvarno nebi bilo lose da bude po stazama, na kvalifikacija koje je vrijem, koje je vrijem u utrci imo ko najbolje, ko je napredovao koliko mijesta napred odnosno pao koje mijesto, to mozemo sve kroz stazu prolaziti, et mozemo se podijeliti ko ce sta raditi, kad je kval, zapise se, kad je race, desni klik na svakog i vidi se svacije vrijeme prije nego se server ne ugasi, od kval do finisha se vidi koliko je mijesta gore ili dolje, mislim da je to cool, a ja cu vidjeti sta tv style moze, mislim da on ima pracenje tih vremena, samo da spomenem da sam naso program za pracenje staze, tj putanje, tako da imaju tacke po mapi i ako ko predje ili presjece sikanu ko sto je to moguce u Valenciji, Spaniji, Nemackoj il sad da ne mozgam onda to taj track cuter zabiljezi i imamo tacno stanje ko je dje dobivao na vremenu, mislim da nam to nece trebati al nije na odmet, cim skontam kako radi javim vam...

f1-bosnia.net Forum

« Reply #44 on: October 12, 2009, 16:21:22 »