Nisam bio na forumu cijeli dan, a vidim da se je razvila rasprava, pa necu quotati, posto ima dosta postova.
Nemamo potrebe zapravljenjem dvije lige, to sto je neko sporiji i sto ce mozda zaostati krug ili dva na kraju utrke nema nikakve veze i mene su nekad vozaci pretjecali za cijeli krug vec nakon 10-ak krugova, treba biti samo strpljiv i trenirati, a rezultati ce doci.
Voljan sam pomoci novim vozacima sa savjetima ukoliko bude potrebe za tim, ali osnova svega je opet kazem treniranje, primjera radi, prije nego sto cemo poceti sa ligom, hari, edo i ja smo napravili barem 1500 krugova na samoj Australiji, nesto kasnije su se ukljucili efendija i fudo, te poznajemo sve staze iz sezone 2009 kao dlan, pa opet se desi neka greska u 15 krugova.
Zadnji treninzi jesu bili zivi haos, ali ponekad se sve otme kontroli, pa onda se bas izivljavamo na stazi, ali to se moze desiti samo na treninzima, utrka je savim druga prica, ovo sto decki govore o adrenalinu i drhtanju noge na gasu je ziva istina, jer i kod mene je tako, mozda jos i gore, ali to je nesto sto mozda najbolje opisuje koliko svi ozbiljno pristupaju utrci.
Ali, molim starije vozace da imaju strpljenja sa novacima, svi smo mi nekad bili pocetnici u ovome.
Bicu tu veceras, pa mozemo odvesti jednu utrku od 15 krugova.
Bice popusta na setupe?
Jos jedno upozorenje:
Sto dalje od ekipe AT&T Williams, molim lijepo. Hvala unaprijed.