Author Topic: Offtopic druge sezone rFactor lige  (Read 4911 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

• F1-Bosnia Team
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Ni budućnost nije što je nekad bila!
  • Omiljeni vozac: Kamui Kobayashi
  • Omiljeni tim: Williams AT&T
Offtopic druge sezone rFactor lige
« on: September 22, 2009, 14:18:17 »
Hari je napomenuo nove vozace, ja sam malo razgovarao sa jednim, (Šefko) sto se tice njega ljudina je, i super bi se uklopio u nasu ekipu. Za ostale neznam, zato predlazem da ovdje iznesemo njihova imena pa da se zajedno dogovorimo da li se uklapaju u sve ovo i da mi odlucimo primamo li ih u nasu ligu. Nebi primali nekog ko ce uvijek nesto pametovati i kvariti dobru atmosferu, al Hari ih poznaje pa mislim da nebi ni predlagao nekog ko nije za ovu ligu. Ako bi dosla jos 4 nova vozaca opet nas je neparan broj pa bi neko bio bez timskog kolege, znaci moj prijedlog 3 ili 5. Trebali bi izvrsiti testiranje kad smo svi skupa na severu moze li se normalno voziti jer ovaj nas adsl ima upload 25-30 kb/sec koji je po mom misljenju kljucan da bi se napravio dobar server, pa da se nebi desavali lagovi i slicno ako sa nas 5 + 4-5 novih vozaca =9-10 ukupno.

To je moje misljenje o cem bi trebali povesti racuna, pa da se dogovorimo sta je najbolje da bude i iduca sezona jednako dobra ili jos bolja kao i predhodna..

S postovanjem!

f1-bosnia.net Forum

Offtopic druge sezone rFactor lige
« on: September 22, 2009, 14:18:17 »

• Administrator
  • Test vozac
  • *
Re: Offtopic druge sezone rFactor lige
« Reply #1 on: September 22, 2009, 17:33:48 »
mislim da bi trebali pokusati prosirit bar na 8 vozaca, tako da imamo 4 tima, naravno ako bi nam ADSL to ''dopustao'', ali mislim da bi 8-10 islo bez problema jer Sutko se sjeca ja sam jednom bio server na f1-serbia.net gdje je bilo cini mi se i vise vozaca i nije bilo bas pretjerano laga.
naravno da se slazem da u ligu trebamo primiti osobe koje nam nece kvariti atmosferu koju smo uz malo trzavica ipak odrazali na zadovoljavajucem nivou.
Do pocetka nove sezone bi se trebali odrediti i oko eventualnih izmjena pravila kao i oko staza i moda koji ce se voziti u novoj sezoni, a o tome bi mogli vise uzivo uz kahvu i kolace

• Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Feel the Power of the Dark Side
  • Omiljeni vozac: TheDoctor Valentino Rossi
  • Omiljeni tim: Scuderia Ferrari
« Reply #2 on: September 22, 2009, 20:56:00 »
Oki doki, 4 nova vozaca jesu Mirso Began, Adi Maka Mujic to su dva meklarenovca, ostaje od poznatih Andan ADO moj stricevic Kenan Toromanovic on bude u Grazu studira, ovdje nisam ubrojio Sefku RVI-a koji je kako fudo kaze velika ljudina al nisam siguran da ce moci voziti, obecao sam mu sprzti dvd za svim sto mu treba i svakom od njih sam rekao da ce doci na stranicu, reg se, ako ostali se sloze da mogu voziti onda idemo na stazu i nek probaju malo, kad se to sve malo izbalansira onda ce se odredjivati timovi, mislim da ce Began i Maka voziti MCM, a za ostale cemo se dog, tako da nas 5 i novih ako bude 5 to je ukupno 10 vozaca tj 5 timova i mislim da je to ono sto nam treba, imo sam ja jos molbi da voze sa nama al ljudi nemaju volane a kako nebi ni kupili onda sve pada u vodu, moram jos i Enu Lucky-pitati jel zainteresovan, njemu finan nisu problem ako mu se bude vozilo, jer ipak treba volan kupiti, i pored toga svega voliti to... i odvojiti vrijeme za to...

• Prahistorijska licnost
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Uvijek učim.
    • F1 Bosnia
  • Omiljeni vozac: Ayrton Senna
  • Omiljeni tim: Williams F1 Team
« Reply #3 on: September 22, 2009, 21:45:52 »
Idemo redom:

Server - server teoretski moze podnijeti 20 vozaca na 512 kbit/s, epehlic to malo bolje zna neka me ispravi ako grijesim, ali sto je bitnije uvjerili smo se prakticno kad je on radio server za ligu na f1-serbia da smo bez laga vozili, a bilo nas je preko 10, 13 cini mi se, a kod njega je 384 kbit/s upload, tako da 10 vozaca nece biti opterecenje za server, jedino ako bih.net zasteka, ali to je vec druga prica.

Vozaci - Svi ljudi dobre volje su dobro dosli, od novih jedino mi je Mirso poznat, vjerujem da nikom nije cilj da ovdje dodje da izmislja toplu vodu ili nesto slicno.

Staze i pravila - podrzavam prijedlog da uzmemo neke staze koje nisu u regularnoj sezoni, treba o svemu dobro razmisliti posto imamo vremena, tako da kad pocne sezona ne gubimo vrijeme na to, hvala Bogu imamo iskustva i sa stazama i sa pravilima, pa valjda cemo donijeti neke dobre zakljucke.

"Demokratija nije način da se upravlja bilo čime. Radilo se o firmi ili bilo čemu drugom, uvijek vam treba osoba koja će paliti i gasiti svjetlo."
Bernie Ecclestone

"Demokratija nije način da se upravlja bilo čime. Radilo se o forumu, ligi, portalu ili bilo čemu drugom, uvijek vam treba administracija koja će paliti i gasiti svjetlo."
Sutko_AT&T

• F1-Bosnia Team
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
« Reply #4 on: September 22, 2009, 21:55:27 »
Sve je super, samo trebaju sto prije, koji nisu, da instaliraju rFactor i pridruze nam se, jer ionako dosta dugo nece moci s nama se ravnopravno boriti.
Posto je Hari u kontaktu sa svima, moze im prenijeti da se registruju na forum i pocnu trenirati s nama. Mislim da je Sefko zagrijan,ima dosta vremena slobodnog, kaze da ima dobar volan iz Njemacke cinimi se, samo ga zeza sto je malo preosjetljiv, al da se to srediti...

Eto cekamo ih na forumu, ovdje imaju sve potrebne informacije oko mogucih problema.

E da, da ne zaboravim, volio bi da Edo se vrati u formu kao na pocetku sezone... Nadam se da ce rijesiti pitanje volana.

Nisam ovo skuzio oko uploada 384 kb/sec. Mislim da nam je isti upload u eviju koji su na adsl-u. Ja kad uploadam na youtube, ide mi oko 25-30 Kb/sec.

• Prahistorijska licnost
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Uvijek učim.
    • F1 Bosnia
« Reply #5 on: September 22, 2009, 22:04:15 »
Sve je super, samo trebaju sto prije, koji nisu, da instaliraju rFactor i pridruze nam se, jer ionako dosta dugo nece moci s nama se ravnopravno boriti.
Posto je Hari u kontaktu sa svima, moze im prenijeti da se registruju na forum i pocnu trenirati s nama. Mislim da je Sefko zagrijan,ima dosta vremena slobodnog, kaze da ima dobar volan iz Njemacke cinimi se, samo ga zeza sto je malo preosjetljiv, al da se to srediti...

Eto cekamo ih na forumu, ovdje imaju sve potrebne informacije oko mogucih problema.

E da, da ne zaboravim, volio bi da Edo se vrati u formu kao na pocetku sezone... Nadam se da ce rijesiti pitanje volana.

Nisam ovo skuzio oko uploada 384 kb/sec. Mislim da nam je isti upload u eviju koji su na adsl-u. Ja kad uploadam na youtube, ide mi oko 25-30 Kb/sec.

Nije isti kod svih:

- ADSL 1G korištenje brzine prijenosa 1024/128 Kb/s (brzina download-a je 1024 Kb/s, a upload-a je 128 Kb/s);

- 1 korisnički račun;

- neograničen upload

- ADSL 5G korištenje brzine prijenosa 2048/256 Kb/s (brzina download-a je 2048 Kb/s, a upload-a je 256 Kb/s);

- 1 korisnički račun;

- neograničen upload

- ADSL 15G korištenje brzine prijenosa 4096/384 Kb/s (brzina download-a je 4096 Kb/s, a upload-a je 384 Kb/s);

- 1 korisnički račun;

- neograničen upload

Kod tebe je vjerovatno 5G paket, kod ede je 15G.

"Demokratija nije način da se upravlja bilo čime. Radilo se o firmi ili bilo čemu drugom, uvijek vam treba osoba koja će paliti i gasiti svjetlo."
Bernie Ecclestone

"Demokratija nije način da se upravlja bilo čime. Radilo se o forumu, ligi, portalu ili bilo čemu drugom, uvijek vam treba administracija koja će paliti i gasiti svjetlo."
Sutko_AT&T

• F1-Bosnia Team
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
« Reply #6 on: September 24, 2009, 22:58:26 »
Sta je sa novim vozacima, Hari poguraj to, nek malo vjezbaju.. sto prije dostignu odredjeni nivo, prije ce mo startati s novom sezonom.

• F1-Bosnia Team
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
« Reply #7 on: September 30, 2009, 06:13:48 »
ma kakvi, gubi se interesovanje onda, a vec smo odvozili jednu sezonu, tako da ce ti vi novaci uciti uz nas, morate pratiti i slusati ako zelite napredovati, a ostalo je do nas, da je sve kako treba trebaali smo svaki uzeti po jednog novaka jer nas ima 5 stalnih od pocetka, tako da smo mogli svako svog vozaca uciti po svom sablonu, al ima do toga tako da mozemo se dog lako

Sad na je malo vise i vidjeli smo ono vece da se pravo zaguzva na startu. Moramo vjezbati da se prolazi bez kontakata i sudara veci. Znam da je nemoguce to skroz izbjeci ali trebamo nastojati, a o uigranosti novi vozaca, da nas stignu, to je najvise do njih koliko ce vjezbati, i ja sam bio pocetnik u odnosu na Vas 3-4 i zaostajao sam po krugu po 5 sec  :facepalm: al vjezbom do ranih jutarnjih sati sve se dostigne hahahahh (ja mora da se salim) ;D

A o kompletiranju ekipa 1 stariji vozac + 1 novi, nije loše, bili i ne bili u mojoj ekipi ja cu pomoci koliko budem mogao...
« Last Edit: September 30, 2009, 06:16:04 by [Fudo]AT&T »

• Administrator
  • Test vozac
  • *
« Reply #8 on: September 30, 2009, 07:26:06 »
ma kakvi, gubi se interesovanje onda, a vec smo odvozili jednu sezonu, tako da ce ti vi novaci uciti uz nas, morate pratiti i slusati ako zelite napredovati, a ostalo je do nas, da je sve kako treba trebaali smo svaki uzeti po jednog novaka jer nas ima 5 stalnih od pocetka, tako da smo mogli svako svog vozaca uciti po svom sablonu, al ima do toga tako da mozemo se dog lako

Sad na je malo vise i vidjeli smo ono vece da se pravo zaguzva na startu. Moramo vjezbati da se prolazi bez kontakata i sudara veci. Znam da je nemoguce to skroz izbjeci ali trebamo nastojati, a o uigranosti novi vozaca, da nas stignu, to je najvise do njih koliko ce vjezbati, i ja sam bio pocetnik u odnosu na Vas 3-4 i zaostajao sam po krugu po 5 sec  :facepalm: al vjezbom do ranih jutarnjih sati sve se dostigne hahahahh (ja mora da se salim) ;D

A o kompletiranju ekipa 1 stariji vozac + 1 novi, nije loše, bili i ne bili u mojoj ekipi ja cu pomoci koliko budem mogao...

Bice popusta na setupe?

• F1-Bosnia Team
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
« Reply #9 on: September 30, 2009, 08:17:24 »

Sad na je malo vise i vidjeli smo ono vece da se pravo zaguzva na startu. Moramo vjezbati da se prolazi bez kontakata i sudara veci. Znam da je nemoguce to skroz izbjeci ali trebamo nastojati, a o uigranosti novi vozaca, da nas stignu, to je najvise do njih koliko ce vjezbati, i ja sam bio pocetnik u odnosu na Vas 3-4 i zaostajao sam po krugu po 5 sec  :facepalm: al vjezbom do ranih jutarnjih sati sve se dostigne hahahahh (ja mora da se salim) ;D

Bice popusta na setupe?

hahaha, ma mislim da nece biti pozajmljivanja setup-a iz jednog tima u drugi al koliko mognem pomoci oko nekog savjeta nije belaj ;D ... znate i sami koliko je podesenje bolida sirok pojam i kako sitnice odlucuju ko je brzi na stazi...

P.S. al ipak, 20,00€ je 20,00€ ;D

• Administrator
  • Veteran F1
  • *
« Reply #10 on: September 30, 2009, 11:38:04 »
ma dobro nije sve ni setup, ima ljudi kojima ce to mozda bolje ici nego nama, nego jednostavno zelim da se novaci prilagodjavaju nama od pocetka, jer onu noc smo se zezali i ne zelim da neko stece dojam kako je to bezze, kako se samo lupa na stazi, srecom bio je samo Tomahawk, et ako Bog da ako nas dodje vise, svejedno sto je samo trening zelim da imate tu neku svjest da se neko moze naljutiti, a bezze jer nece shvatiti koliko smo mi ozbiljni i korektni kad je race, ne zelim ni nakoga raditi pritisak niti da se osjeca ukoceno ili pak da strahuje od sankcija, samo zelim da ako vec smo krenuli stim, da se ozbiljno shvati, jer ima ljudi koji ovo shvacaju ko igru i gubljenje vremena, a ima pak koji takodjer shvacaju ko igru al moraju se potruditi da izdvoje vrijeme jos i za to, pa ako nije to vrijedno te zrtve onda se gubi volja i strpljenje na stazi a to niko ne zeli. Samo fina i igra i druzenje ima sanse za budusnost svega ovog, ja mislim da pomazem svima koliko mogu, cak sam davao i setupe, takodjer smatram da je to nazahtjevnije ovdje al to ne znaci da taj neko voziti sa tim setupom kao i ti

• F1-Bosnia Team
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
« Reply #11 on: September 30, 2009, 13:47:56 »
Ma naravno, cesto nam treninzi sluze da se izudaramo, zezamo, al kad je sama race, neznam za vas, meni na startu zadrhti noga na gasu, osjecaj je drugaciji, adrenalin me spuca.. bas pravi natjecateljski naboj. Hajmo odvesti veceras jednu race bas kao da je race za prvestvo od 15 krugova... neka Sefko odabere stazu posto nije naucio sve, a mi ih znamo napamet.

• Administrator
  • Veteran F1
  • *
« Reply #12 on: September 30, 2009, 16:08:38 »
sto se mene tice moze, a da napravi neko server ko ima 15 G, evo npr ja, ako smo svi za, ima nas 7 i treba da ubacimo jos 3 ona sporedna da vidimo kako server radi i da li laga, a mislim da je sefkin izbor Belgija ili Italija, sto i nije lose, et viidimo se nocas

P.S. isti sam ti, drugacije je kad se sam vozi na stazi, al sto rece kad krene race, neznam kakav je, al opet nije svejedno, nekako andrenalin me spuca i samo daj gasa, hehehe

• Administrator
  • Veteran F1
  • *
« Reply #13 on: September 30, 2009, 17:26:57 »
ljudi pored danasnjeg burnog dana uspio sam cak testirati mod 1,40 i patch 1,41, to je uljepsana verzija onog nasheg starog moda na kojem smo vozili sve do Belgije, malo usminkana grafika, isti zvuk kao i na starom modu, medjutim ni zvuk a ni grafika nije ni  blizu ovom nasem trenutnom kojeg vozimo, medjutim pravo je dobra fizika bolida i voznje, bolid je pravo vrtljiv i pravo je brz jer ovaj mod 1,41 je zadnji koji ima kers, mislim da nebi trebali prelaziti na njega, jer imamo sad novaka, i veoma tesko bi se snasli sa vrtljivim bolidom, vozio sam Spaniju i odusevio se voznji punoj neizvjesnosti i proklizavanju na pojedinim krivinama, ja opet kazem do vas je, mod je tezak nesto oko 300 MB pa kome je ostalo sta limita mogu mu dati link pa nek skine, proba, ne valja,  vrati stari, mislim da je to lako i mi stari bi trebali odluciti koji cemo voziti, stvarno sam u dvojbi al zbog novih vozaca biram ovaj trenutni mod a kad bude prilike da predjemo na nesto novo to ce biti ovo, FSONE 2009, jos ga rade i ocekiva se uskoro....
http://simracing.nacionalnaklasa.rs/2009/09/17/fsone-2009-nove-slike-i-renderi/

« Last Edit: September 30, 2009, 17:31:19 by haris_ktm »

• Prahistorijska licnost
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Uvijek učim.
    • F1 Bosnia
« Reply #14 on: September 30, 2009, 18:41:03 »
Nisam bio na forumu cijeli dan, a vidim da se je razvila rasprava, pa necu quotati, posto ima dosta postova.

Nemamo potrebe zapravljenjem dvije lige, to sto je neko sporiji i sto ce mozda zaostati krug ili dva na kraju utrke nema nikakve veze i mene su nekad vozaci pretjecali za cijeli krug vec nakon 10-ak krugova, treba biti samo strpljiv i trenirati, a rezultati ce doci.

Voljan sam pomoci novim vozacima sa savjetima ukoliko bude potrebe za tim, ali osnova svega je opet kazem treniranje, primjera radi, prije nego sto cemo poceti sa ligom, hari, edo i ja smo napravili barem 1500 krugova na samoj Australiji, nesto kasnije su se ukljucili efendija i fudo, te poznajemo sve staze iz sezone 2009 kao dlan, pa opet se desi neka greska u 15 krugova.

Zadnji treninzi jesu bili zivi haos, ali ponekad se sve otme kontroli, pa onda se bas izivljavamo na stazi, ali to se moze desiti samo na treninzima, utrka je savim druga prica, ovo sto decki govore o adrenalinu i drhtanju noge na gasu je ziva istina, jer i kod mene je tako, mozda jos i gore, ali to je nesto sto mozda najbolje opisuje koliko svi ozbiljno pristupaju utrci.

Ali, molim starije vozace da imaju strpljenja sa novacima, svi smo mi nekad bili pocetnici u ovome.

Bicu tu veceras, pa mozemo odvesti jednu utrku od 15 krugova.

Bice popusta na setupe?

Jos jedno upozorenje: Sto dalje od ekipe AT&T Williams, molim lijepo.  Hvala unaprijed.

Bernie Ecclestone

Sutko_AT&T

f1-bosnia.net Forum

« Reply #14 on: September 30, 2009, 18:41:03 »