Author Topic: rFactor server  (Read 10780 times)

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

• F1-Bosnia Team
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Ni budućnost nije što je nekad bila!
  • Omiljeni vozac: Kamui Kobayashi
  • Omiljeni tim: Williams AT&T
Re: rFactor server
« Reply #30 on: January 26, 2010, 07:20:03 »
Moze li mala pomoc od kolega koji koriste ESET Smart Security AV kako da podesim firewall da mogu vidjeti F1 Bosnia rfactor server, ili da ovo brisem bez razmisljanja i instaliram neski drugi AV.

Dodao sam rFactor u aplikacije kojima bi trebao sve dozvoliti, ali opet vidim jedva 10-ak F1RFT 2009 servera, medju njima nema F1 Bosnia, a znamo da uvijek ima bar 30-ak F1RFT servera online.

EDIT:

Rijeseno, ako neko bude imao slicnih problema neka se javi na pp.

Ja sam juce install racingu i prvi put je  takodje vidio samo 10-ak servera i nije bilo F1-Bosnia.

Iskljucio sam  firewall i tada je bio kompletan spisak servera i F1-Bosnia.
Ponovo sam ukljucio firewall i nije bilo problema, i dalje su bili serveri.

Znaci, ikljuci firewall, udji na server, ponovo ukljuci i nebi trebalo biti problema.

P.S. Kod racinga/007700550/ je antivirusni program: AVIRA koji rFactor patch smatra virusom pa ga mora svaki put iskljuciti ako zeli pokrenuti rFactor :facepalm:

pozz by: ja

f1-bosnia.net Forum

« Reply #30 on: January 26, 2010, 07:20:03 »

• Karting vozac
  • **
« Reply #31 on: January 27, 2010, 01:12:09 »
Moze li mala pomoc od kolega koji koriste ESET Smart Security AV kako da podesim firewall da mogu vidjeti F1 Bosnia rfactor server, ili da ovo brisem bez razmisljanja i instaliram neski drugi AV.

Dodao sam rFactor u aplikacije kojima bi trebao sve dozvoliti, ali opet vidim jedva 10-ak F1RFT 2009 servera, medju njima nema F1 Bosnia, a znamo da uvijek ima bar 30-ak F1RFT servera online.

EDIT:

Rijeseno, ako neko bude imao slicnih problema neka se javi na pp.

Ja sam juce install racingu i prvi put je  takodje vidio samo 10-ak servera i nije bilo F1-Bosnia.

Iskljucio sam  firewall i tada je bio kompletan spisak servera i F1-Bosnia.
Ponovo sam ukljucio firewall i nije bilo problema, i dalje su bili serveri.

Znaci, ikljuci firewall, udji na server, ponovo ukljuci i nebi trebalo biti problema.

P.S. Kod racinga/007700550/ je antivirusni program: AVIRA koji rFactor patch smatra virusom pa ga mora svaki put iskljuciti ako zeli pokrenuti rFactor :facepalm:

pozz by: ja
hvala druže na objašnjenju da ne moram ja  ;) . al evo samo da dodam, sutra dan ja probao ući na server i isti belaj, isključim firewall, pronađe server i uđem, uključim firewall poslije i opet nema servera.
i ovo bi baš volio znati, šta je belaj sa avirom????

• Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Feel the Power of the Dark Side
  • Omiljeni vozac: TheDoctor Valentino Rossi
  • Omiljeni tim: Scuderia Ferrari
« Reply #32 on: January 27, 2010, 02:12:11 »
zato sto imate onaj crack sto nije valjan, evo ja cu vam sad upload svima crack koji je provjeren i niti jedan ga av ne smatra pretnjom, do sada mi je kav brisao ga ali kako mi je edin ovaj nasao negdje na cro forumima sad fercera sve, evo crackujte svi koji mislite da imate bed crack, a to sa serverom i firewall-om sam vam ja davno govorio, nadjite port koji blokira rfactor i samo njega iskljucite, a nek firewall ostane aktivan, da imam XP rado vi ma to poslikao al snadjite se, evo crack da uplodam tamo na temi za rfactor i modove...

• Prahistorijska licnost
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Uvijek učim.
    • F1 Bosnia
  • Omiljeni vozac: Ayrton Senna
  • Omiljeni tim: Williams F1 Team
« Reply #33 on: February 13, 2010, 16:09:31 »
Konacno smo odvojili nas server od f1international, znate da samo do sada prilikom upisivanja IP-a i porta koji nam je dodjeljen, dobijali f1international server, a razlog je bio taj sto su oba servera bila na istom portu (greska i3d.net-a).

Danas sam preko live supporta na i3d.net rijesio taj problem i prebaceni smo na drugi port, pa tako vise ne morate traziti server preko imena vec mozete direktno preko IP-a, sto je puno brze i lakse i mislim da ce biti lakse i u slucajevima kad firewall blokira.

Dakle idete na onaj plavi gumbic i upisete: 91.198.152.150:34298 i dobicete nas server.

Ima jos jedan nacin pristupa, na portalu sam opet aktivirao live server status, pa tako mozete pristupiti serveru direktno sa portala klikom na ip , pitace vas dali zelite pokrenuti rFactor, klikate yes i automatski ce se rFactor pokrenuti i pronaci nas server, vase je samo da upisete password.

Jedino sto na portalu jos ne radi ispravno prikazivanje broja vozaca na serveru, ali i to cu nadam se rijesiti u skoroj buducnosti.

Uzivajte u voznji.  :gpler:

"Demokratija nije način da se upravlja bilo čime. Radilo se o firmi ili bilo čemu drugom, uvijek vam treba osoba koja će paliti i gasiti svjetlo."
Bernie Ecclestone

"Demokratija nije način da se upravlja bilo čime. Radilo se o forumu, ligi, portalu ili bilo čemu drugom, uvijek vam treba administracija koja će paliti i gasiti svjetlo."
Sutko_AT&T

• Administrator
  • Veteran F1
  • *
« Reply #34 on: February 13, 2010, 16:43:52 »
ja koristim onu opciju bookmarks server i kad idem join idem samo na friend servers i nikad nisam dvaput zaverglo, bash brz nacin

• Prahistorijska licnost
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Uvijek učim.
    • F1 Bosnia
« Reply #35 on: February 21, 2010, 22:40:32 »
Posto je vise clanova prijavilo probleme sa ulaskom na server, zamolio bih sviju kojima se to desi, da zapamte tacno vrijeme i da napisu ovdje poruku koju su dobili od servera zasto ne mogu uci.

Iako po onome do sada sto smo vidjeli najvjerovatnije je uzrok taj sto je server prebacen na kvalifikacije ili utrku, ali kad budemo imali tacno vrijeme znacemo jeli vozena utrka tada ili nije.

"Demokratija nije način da se upravlja bilo čime. Radilo se o firmi ili bilo čemu drugom, uvijek vam treba osoba koja će paliti i gasiti svjetlo."
Bernie Ecclestone

"Demokratija nije način da se upravlja bilo čime. Radilo se o forumu, ligi, portalu ili bilo čemu drugom, uvijek vam treba administracija koja će paliti i gasiti svjetlo."
Sutko_AT&T

• Karting vozac
  • **
« Reply #36 on: February 21, 2010, 23:29:38 »
evo ja probao opet sada i neće, piše uvijek isto JOIN TIMED OUT.
vrijeme 23:30.

• Prahistorijska licnost
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Uvijek učim.
    • F1 Bosnia
« Reply #37 on: February 22, 2010, 01:27:32 »
Posto mozemo iskljuciti mogucnost da je bila utrka u toku onda i da je kucan pogresan password, bar kod @racinga/777777/, trazio sam dalje po netu sta bi moglo biti i evo sta kazu:

JOIN TIMED OUT je poruka koja moze doci i u sljedecim slucajevima:

1. Blokira vas firewall

2. Portovi potrebni za igru su zatvoreni bilo na pc-u, bilo na routeru

racing/777777/, a i Ceki su pokusavali iskljucivati firewall i opet isto, pa ostaju portovi da se probaju nastelati.

Postoji dosta uputstava na netu kako provjeriti i otvoriti/forwardovati portove, mogu vam dati i linkove, ali mislim da u tom polju odlicno plivaju kolege epehlic i haris ktm, pa zamolio bih ih da oni ovdje napisu kako na sto jednostavniji nacin provjeriti i otvoriti portove za rFactor.

Portovi koji moraju biti otvoreni su:

Application: RFACTOR External port: 34298 Internal port: 34298 Protocol: TCP/UDP

Application: RFACTOR1 External port: 34398 Internal port: 34398 Protocol: TCP/UDP

Application: RFACTOR2 External port: 34448 Internal port: 34448 Protocol: TCP/UDP

Bernie Ecclestone

Sutko_AT&T

• Administrator
  • Test vozac
  • *
« Reply #38 on: February 22, 2010, 10:40:54 »
Posto mozemo iskljuciti mogucnost da je bila utrka u toku onda i da je kucan pogresan password, bar kod @racinga/777777/, trazio sam dalje po netu sta bi moglo biti i evo sta kazu:

JOIN TIMED OUT je poruka koja moze doci i u sljedecim slucajevima:

1. Blokira vas firewall

2. Portovi potrebni za igru su zatvoreni bilo na pc-u, bilo na routeru

racing/777777/, a i Ceki su pokusavali iskljucivati firewall i opet isto, pa ostaju portovi da se probaju nastelati.

Postoji dosta uputstava na netu kako provjeriti i otvoriti/forwardovati portove, mogu vam dati i linkove, ali mislim da u tom polju odlicno plivaju kolege epehlic i haris ktm, pa zamolio bih ih da oni ovdje napisu kako na sto jednostavniji nacin provjeriti i otvoriti portove za rFactor.

Portovi koji moraju biti otvoreni su:

Application: RFACTOR External port: 34298 Internal port: 34298 Protocol: TCP/UDP

Application: RFACTOR1 External port: 34398 Internal port: 34398 Protocol: TCP/UDP

Application: RFACTOR2 External port: 34448 Internal port: 34448 Protocol: TCP/UDP

Mozda firewall blokira port, pa  pokusaj dodati  kao izuzetak u firewall portove za koje je Sutko napisao da se koriste u rFactoru, a ako to ne pomogne mozes pokusati u routeru ih otvoriti. Procedura se razlikuje od routera do routera ali kad se prijavis na router ides na   advance/firewall/port Forwarding

• Karting vozac
  • **
« Reply #39 on: February 23, 2010, 19:45:01 »
evo samo da kažem da mogu sad na server, šta je bilo da do sad nisam mogao, ne znam?. uglavnom sad ide :) .

• Profesionalni vozac
  • Omiljeni vozac: Troy Bayliss
« Reply #40 on: February 23, 2010, 19:54:33 »
i ja mogu

• Prahistorijska licnost
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Uvijek učim.
    • F1 Bosnia
« Reply #41 on: February 24, 2010, 00:50:59 »
Odlicno da je sad sve ok, do cega je bilo ne bih znao reci, ali sam gledajuci po netu vidio da se nekima iz cista mira pojave ti problemi, pa opet nestanu i tako, ali i dalje vazi ova preporuka oko portova koji moraju biti otvoreni.

Vozaci koji bi htjeli pogledati dvije preostale utrke u ovoj sezoni a da ne ometaju vozace koji voze, mogu uci na Spectate nacin, predvidjen za gledanje bez ucestovanja u utrci.

Bilo bi cak i pozeljno da dodju svi koji su se prijavili za sezonu.

Spectate cete ukljuciti tako sto idete na Conect - Settings - Spectate=ON

Evo i screenshot u attachmentu.

Kad zelite opet da udjete na server i da vozite, iskljucite Spectate.

Bernie Ecclestone

Sutko_AT&T

• Prahistorijska licnost
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Uvijek učim.
    • F1 Bosnia
« Reply #42 on: February 25, 2010, 20:45:28 »

Jedino sto na portalu jos ne radi ispravno prikazivanje broja vozaca na serveru, ali i to cu nadam se rijesiti u skoroj buducnosti.

Uzivajte u voznji.  :gpler:

Zahvaljujem se kolegi @Jus_us sa f1international

Idemo prvi, dajemo najvise

F1 Bosnia Team

« Last Edit: February 25, 2010, 20:47:13 by Sutko AT&T »

Bernie Ecclestone

Sutko_AT&T

• Administrator
  • Veteran F1
  • *
« Reply #43 on: March 13, 2010, 20:15:08 »
server danas nije radio par sati zbog uploada novog moda kojeg cemo ako ne budemo vozili bar testirati, et lijepu i ugodnu voznju zelim...

• Administrator
  • Veteran F1
  • *
« Reply #44 on: March 14, 2010, 01:09:06 »
server je OFF, koristim vrijeme kad vecina vas spava tako da sto manje vas remetim kad trenirate, posto sam upload-o novi mod reko da pokusam ga nalodati, skontao sam neke cike cake a i Sutko me professionalno uputio al iskreno se nadam da necu dugo administrirati, svi znamo sta to znaci, hehe

f1-bosnia.net Forum

« Reply #44 on: March 14, 2010, 01:09:06 »