Poll

Hostesa VN-Singapura

Jennifer Lopez
2 (66.7%)
Jennifer Aniston
1 (33.3%)
Penelope Cruz
0 (0%)

Total Members Voted: 3

Author Topic: Velika nagrada Singapura - Singapore 2009 31.08.2009  (Read 193 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

• F1-Bosnia Team
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Ni budućnost nije što je nekad bila!
  • Omiljeni vozac: Kamui Kobayashi
  • Omiljeni tim: Williams AT&T
Velika nagrada Singapura - Singapore 2009 31.08.2009
« on: August 25, 2009, 15:45:10 »
Po meni jako dobra kopija Monaca, cak i zahtjevnija, biće zanimljivo.

Trudio sam se da ispunim Ef. Asima očekivanja sto se djevojaka tiče. Uzeo sma u obzir da je Ramazan, nadam se da nije previse izazovno ;)

Rezultati kvalifikacija:

1.haris_ktm
2.fudo
3.sutko
4.efendija
5.epehlic

Rezultati utrke:

1. haris_ktm 10
2.fudo 8
3.efendija 6
4. sutko 5
5. epehlic 2

Najbrzi krug utrke: haris_ktm - 1.29.610
« Last Edit: September 02, 2009, 14:16:08 by sutko »

f1-bosnia.net Forum

Velika nagrada Singapura - Singapore 2009 31.08.2009
« on: August 25, 2009, 15:45:10 »

• Prahistorijska licnost
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Uvijek učim.
    • F1 Bosnia
  • Omiljeni vozac: Ayrton Senna
  • Omiljeni tim: Williams F1 Team
Re: Velika nagrada Singapura - Singapore 2009 31.08.2009
« Reply #1 on: August 29, 2009, 17:36:09 »
Kako kod vas drzi prednja desna guma?

Ja sam vozio 15 krugova utrku sa kvalifikacijama, na startu utrke sam imao 105L za 7 krugova, ali je guma izdrzala samo 5.5 krugova, bila je totalno gotova, nije se vise okretala, moglo se lijepo citati Potenza, sta li ono vec pise na njoj, uspio sam odvesti jos taj 1.5 krug, tj jedva se odvuci do boxa, zamijeniti i onda sipam gorivo za 8 krugova i izdrzi do kraja, jedva, ali izdrzi, doduse malo sam vise pazio da je ne forsiram.

Dakle posto sam u kvalifikacijama odvezao 2 kruga + instalirajuci, ispada da guma moze jedva izdrzati negdje oko 8 krugova forsiranja.

Ovo mi se jos nije desilo, Malezija je bila zeznuta isto za prednju desnu, ali bas da je ovako na granici da me skoro tjera da idem 2 puta u box, to jos nije bilo.  no,no

Fakat zeznuto.  :-\

"Demokratija nije način da se upravlja bilo čime. Radilo se o firmi ili bilo čemu drugom, uvijek vam treba osoba koja će paliti i gasiti svjetlo."
Bernie Ecclestone

"Demokratija nije način da se upravlja bilo čime. Radilo se o forumu, ligi, portalu ili bilo čemu drugom, uvijek vam treba administracija koja će paliti i gasiti svjetlo."
Sutko_AT&T

• F1-Bosnia Team
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
« Reply #2 on: August 29, 2009, 18:35:34 »
U pravu si... prednje gume se trose maximalno.... pregriju se i temperatura ode na 140°C. Bice zanimljiv race.  :gpler:

• Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Feel the Power of the Dark Side
  • Omiljeni vozac: TheDoctor Valentino Rossi
  • Omiljeni tim: Scuderia Ferrari
« Reply #3 on: August 29, 2009, 21:45:35 »
jedino je fazin ako udaris onda dugo ostajes u boxu, tako da min 15 sec, ako budes iso 2 puta nema te nidje, al moglo bi se ici 2 puta po 7 sec to je cool, kad vise sipas goriva ode ti 13 sec, dodjes na isto, stim da ti treba bar jos 10 sec da izidjes iz boxa, nisam jos vozio 15 krugova, mozda nocas

• Prahistorijska licnost
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Uvijek učim.
    • F1 Bosnia
« Reply #4 on: August 29, 2009, 22:01:37 »
Ma nije meni zbog goriva i vremena, nego zbog straha da ce mi opet guma otici prije nego sto dodje vrijeme za box, pa cu  izgubiti vrijeme sljepajuci se do boxa ili ce me cak natjerati da u toku utrke moram mijenjati strategiju, a sto nije nikako dobro.

Nista, moram jos nekoliko puta simulirati utrku od 15 krugova pa vidjeti sta cu.

"Demokratija nije način da se upravlja bilo čime. Radilo se o firmi ili bilo čemu drugom, uvijek vam treba osoba koja će paliti i gasiti svjetlo."
Bernie Ecclestone

"Demokratija nije način da se upravlja bilo čime. Radilo se o forumu, ligi, portalu ili bilo čemu drugom, uvijek vam treba administracija koja će paliti i gasiti svjetlo."
Sutko_AT&T

• F1-Bosnia Team
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
« Reply #5 on: August 31, 2009, 22:54:42 »
Prvo da odradimo ono najbitnije  :nargxs2:

Pobjednica Velike nagrade Singapura je J-Lo mmmmm

Slazem se sa Harijem, jedna dosadna trka. Imao sam dobar start, presao sam Harija, ali sam znao da je brzi pa se nisam puno trudio da ga zatvaram, a i izbjegavao sam bilo kakav kontak, jer to znaci  +5 sec najmanje u boksu. Pratio sam cijelo vrijeme iza sebe Asima i Sutku i temperaturu guma. Nisam mnogo forsirao, tek toliko da odrzavam siguran razmak pred boks. Prema ocekivanju iz boksa vratio sam se na drugo mjesto i ostao do kraja. Zadovoljan sam trkom, ali nek je zavrsila, nije mi se bas svidjela nocna voznja. Prvi zavoj me je najvise smetao, upadam u totalni mrak, 50% sam napamet ga prolazio.

Cestike svima... Good Race

• Prahistorijska licnost
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Uvijek učim.
    • F1 Bosnia
« Reply #6 on: August 31, 2009, 23:00:23 »
Nek je otisla, nikad se vise ne vratila.  no,no

Cestitke hariju, moja voznja je bila tek toliko da odradim tu utrku i gotovo, jer bilo je u opcijama i da je preskocim.

A za ovu damu iznad  :-* :-* :-*

Bernie Ecclestone

Sutko_AT&T

• Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Feel the Power of the Dark Side
  • Omiljeni vozac: TheDoctor Valentino Rossi
  • Omiljeni tim: Scuderia Ferrari
« Reply #7 on: September 01, 2009, 16:49:32 »
takodje kao sto sam i u chatu rekao dosadan race al cak i kad si pobjednik, na pocetku dva Williamsa su me pojela na startu, tak da sljedeci zavoj vratio poziciju da bi je u trecem vec izgubio a onda na cetvrtom il petom sam na kocenju presao Fudu koji se odlicno pazio kao i sam ja da ne bude kontakata jer kao sto rece iako mali udari bili to je preko 20 sec u boxu, znao sam da cu pobjediti cim sa vidio da se vec odvajam od Fude jer stvarno mi je legla staza i ustelao sam setup, i tak je bilo do kraja, samo sam gomilao prednost i zao mi je sto nisam pokusao na 2 ulaska jer sam stvarno bio za dozu spremniji na race i mogo sam okaliti se bas na ovoj stazi, cestitke svima i vidimo se in Japan!!!

f1-bosnia.net Forum

« Reply #7 on: September 01, 2009, 16:49:32 »