Author Topic: VN Brazila - Interlagos 27.11.2011  (Read 375 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

• Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Feel the Power of the Dark Side
  • Omiljeni vozac: TheDoctor Valentino Rossi
  • Omiljeni tim: Scuderia Ferrari
VN Brazila - Interlagos 27.11.2011
« on: November 14, 2011, 14:17:43 »
Datum utrke: 27.11.2011. - 21:00h
Utrka: Velika nagrada Brazila
Naziv staze: Autodromo Jose Carlos Pace
Broj krugova: 36
Dužina staze: 4.309 km
Proslogodisnji podij:
1. Ivan Celovec    -             45:48.201
2. Haris Abdagić    -        +  00:39.395 
3. Žozef Franetović   -    +  00:50.607 
Komponente guma odabrane za stazu: Soft - Medium
Prosjecna potrosnja goriva:? L
Napomene administracije vezano uz stazu: - Nije dozvoljeno prelaziti preko bijele linije na izlasku iz boksa.
Na stazama koje nemaju bijelu liniju, vozač ne smije izlaziti iz boxa direktno na trkaću putanju, već mora prvo postići optimalnu brzinu za taj dio staze.

f1-bosnia.net Forum

VN Brazila - Interlagos 27.11.2011
« on: November 14, 2011, 14:17:43 »

• Administrator
  • Veteran F1
  • *
Re: VN Brazila - Interlagos 27.11.2011
« Reply #1 on: November 14, 2011, 14:33:58 »
Server je ONLINE, a staza na portalu, potrebno je samo stazu skinuti te je ubaciti u rfactor folder, ko je vozio Abu Dhabi onda ima i gume spremne, ukoliko neko to nije ucinio, potrebno je skinuti gume Soft-Medium te u Upgrades kupiti SOFT!!!

• F1-Bosnia driver
  • Test vozac
  • *
  • AMK AUTO-SPORT Cazin
  • Omiljeni vozac: leob
  • Omiljeni tim: AMK"AUTO-SPORT"CAZIN
« Reply #2 on: November 27, 2011, 22:10:57 »
sta da kazem za race treca pozicija 16 krug  crko motor

• Administrator
  • Veteran F1
  • *
« Reply #3 on: November 27, 2011, 22:40:02 »
NESLUŽBENI REZULTATATI

Q2

RACE

• F1-Bosnia driver
  • Karting vozac
  • *
  • Omiljeni vozac: Kimi Raikkonen
  • Omiljeni tim: Lotus Renault
« Reply #4 on: November 27, 2011, 23:00:15 »
A nek je i ova sezona vise zavrsila :D   :gpler: Ovu sam utrku zavrsio na 6 mjestu...8 bodova... s tim bodovima zavrsavam na 8 mjestu u ukupnom poretku :D Ja prezadovoljan :D Bitno mi je da sam ispred Becirevica,ali nije on meni ni do koljena  :beerchug:  sada ide odmor :D Cestitke svima..... Imali smo opet vozaca na 3 tocka  :D  Nek se sami prijave   ;D

Uploaded with ImageShack.us

• Administrator
  • Veteran F1
  • *
« Reply #5 on: November 28, 2011, 00:30:56 »
Trenirao sam stazu i ocekivao sam dobar plasman, zao mi je sto se nismo okupili u vecem broju, te je i Ceki falio ali eto sezona je gotova i idemo dalje...
Nisam uspio napraviti dobro vrijeme u kvalama, imao sam 1.10.7xx na treningu i znao sam da mogu biti bolji, medjutim bila je guzva na stazi te sam zadovoljan i 3 startnim mjestom, krece race i imam dobar start, medjutim ranije kocim te skoro ja i Mansell uporedo ulazimo u prvi zavoj, ali iza je gungula i neko me gura, malo mi bjezi zadnji kraj i uspjevam uci u drugi zavoj iza mansela, ali onda prava navala, prvo zozi ide na mene, a onda i vozac Maggy, da stvar bude gora u punom gasu je dodirnuo moj bolid te je njegov spin bio neizbjezan, ja nastavljam dalje te skoro gubim josh jednu poziciju od timskog medjutim bio je sa unutrasnje te morao ranije kociti!!!
Do drugog sektora pustam gas i glasam za restart utrke medjutim to se nije desilo i vidim da Maggy napusta server, fkt sam bio razocaran tim cinom, te nastavljam dalje i idem siroko na uzbrdici, te me tu sustize voza Dzeki i gubim poziciju od njega, naredna 3-4 kruga sam vidljivo brzi ali ga ne prolazim, zozi pravi gresku i mi ga prolazimo te onda napadam dzekija za drugo mjesto, morao sam biti brzi jer sam imao strategiju 2 boxa, uspijevam ga proci na istom mjestu gdje sam i izgubio poziciju, kasnije je bilo odustajanja od zozija pa od magija te sam bio siguran na drugom mjestu, vozim svoju voznju i ne zalim guma ni kersa i na crti mi krepaje motor kad sam cerao best lap, ipak Mans je imao het trik, cestitke pobjedniku i svim osvajacima bodova!!!

Vidio sam da je neko bio opet bezobziran da ne kazem bezobrazan, jer je na ciljnoj ravnici ostao neciji tocak na stazi!!!

• F1-Bosnia driver
  • Test vozac
  • *
  • Omiljeni vozac: Nico Rosberg
  • Omiljeni tim: Mercedes GP
« Reply #6 on: November 28, 2011, 19:31:46 »
Kvale su prosle ocekivano, ali je iza mene bilo dosta gusto. Kad sam vidio da sam prezivio start, poslije je sve bilo lako. Nisam vozio na granici jer nije bilo potrebe. 2 pita sam odradio korektno, te je trebalo samo nizati krugove do broja 36. Malo me Haris razljutio  >:( jer mi je pod svaku cijenu htio uzet najbrzi krug, pa sam zadnji krug i ja morao cerati  :facepalm: , nepotrebno.

Sto se same sezone tice mogu reci da sam zadovoljan: 12 utrka, 6 pobjeda, 5 drugih mjesta i jedan DNF. Mogle su biti jos dvije (Singapur, Indija), ali te sam poklonio novim prvaku  :-* , kojem jos jednom cestitam na osvojenoj tituli.
Na kraju, ali ne i najmanje vazno, zahvaljujem mom prijatelju Harisu na korektnom vodjenju lige, ipak je on taj koji drzi konce u rukama. Zahvaljujem i svim ostalim clanovima sto su me dobro prihvatili kao novog clana, a ja sam se, nadam se, oduzio dobrim voznjama. Vjerujem da ce iduce sezone biti jaca konkurencija, bolji mod koji ce svima biti jasniji, te da ce nas na trkama biti nesto veci broj.

Jos jednom pozdrav svima!  :thumbup:

• Administrator
  • Veteran F1
  • *
« Reply #7 on: November 28, 2011, 21:50:11 »
Moram priznati Mansell da si mi izmamio smijesak, te se josh vise imam volje i snage za dalje, znam da od iduce sezone necu biti sam pa cu se moci posvetiti voznji i druzenju sa vama, nadam se da je i Ceki tu sljedecu sezonu jer Mansell je jak a i ja cu dati sve od sebe da vam pomutim planove, a i ostali vozaci su dosta osnazili te moram biti ponosan na Maggya i Zozija.
Zamolio bi sviju da ukoliko neko ima nekog da voli voziti te vozi offline da ga pozove na nash server koji ce vec od iduce sedmice biti spreman za neke nove modove, tu ce mi pomoci Mansell, sa nekim izborom staza, moda i slicno, znaci pozovite svoje jarane i da server do marta bude pun, evo Mans je vec pozvo svog druga na drugom forumu pa cemo nesto smudati, bitno je da se druzimo i da ovo volimo!!!

Ova sezona nije bila sjajna po mene, par sam utrka propustao, na par odustao, ali to mi samo daje snage za iducom, tako da i oni koji su ostavarili svoj neki cilj a tako i oni koji su razocarani nebi trebali odustajati nego savjetujem da se malo odmorimo i krenemo dalje prvo sa malo zabave nekih auto modova te testiranja novih f1 modova za sezonu 2012.

Hvala i veselim se novim i boljim danima i ova liga ce postojati dok je Vas a ja znam da nas necete razocarati!!!

• F1-Bosnia driver
  • Profesionalni vozac
  • *
  • Omiljeni vozac: senna
  • Omiljeni tim: minardi f1
« Reply #8 on: November 28, 2011, 23:51:39 »
Evo kraj je tu!jos jedna sezona za nama,mislim da smo svi skupa dosta napredovali, a to je pravi put.
i ovim putem bi se ,kao sto sam i osobno putem skype-a, ispricao Harisu ako sam ga u bilo kojem trenutku i na bil kakav nacin povrijedio.
bilo je malo fighta izmedju nas u zadnjih par utrka ,ali kako smo odrasli ljudi, ne zamjeramo jedam drugome naravno.
stari hvala na drzanju lige i nedaj se ni u buduce!
sto se tice brazila !ma bio sam rastrgan skroz nekakva viroza pa znate kako se covjek osjeca!
ali sam isto vozio tako da nisam ni jednu trku propustio a to mi je bio cilj!
naravno cestitam jos jednom Cekiju ali i maggy-ju jer mi je dao dosta muke u poretku.
maggy jako mi je drago da vozis na zavidnom nivou i samo tako dalje!
nista ljudi moji ja se nadam da sam s vama i dalje...........
pozdrav&selam

• F1-Bosnia.NET urednici
  • Test vozac
  • Semanic Racing
  • Omiljeni vozac: Lewis Hamilton
  • Omiljeni tim: McLaren
« Reply #9 on: November 29, 2011, 11:48:17 »
Utrka je bila da se čovjek prawo oznoji vozeći,bar po meni.Borio sam se bolidom čitavo vrijeme uvijek na istoj kriviini,od koje cu od sad imati fobije :P....fer sam se borio s Karom,jako je korektan vozač,ne ulijeće gdje ne treba,to cjenim,bar dok smo se mi borili,a Karo nadam se da sam i ja dokazao da nisam đubre na stazi,da sam fer izveo borbu na kraj  8)..za mene 4 mjesto,po meni extra jer ja vec zadnje 2 utrke vozim bez K.E.R.S-a,nisam htio instaliravati HUD,jer mi je pun ekran tih gluposti,pa samim tim i neznam kad bi mi motor bio rika,gubim onaj osjecaj za voznjom kad bas nekako glupo izgleda sa svim onim info.,ja od pocetka sezone vozim sa kvadraticem za brzine i retrovizorima koji su na bolidu,znači no virtual,i osjecam se ko pravi vozac formule 1  :D,a i demoralisalo me ovo kad cujem da ljudi skoro citavu utrku mogu s Kersom,gdje je tu simulator i dje logika,jbg.nije realno znate,onda se cojek pita kako da odmjeramo snage ovdje?Ali sta je tu je.Slazem se Harijem,svi smo umorni od ove sezone,okrećemo novi list i novi mod,nadam se puno bolji.bilo je lijepo na kraju krajeva,ja sam uzivao druziti se svama tokom citave godine,i sa vama i sa ligom planiram ostati i kad je najteze i kad je najbolje,i kad nema nikog i kad je puno vozaca...eto toliko...lijepi pozzzz svima  :-*

• F1-Bosnia.NET urednici
  • Profesionalni vozac
  • Biti drugi znaci biti prvi među gubitnicima....
  • Omiljeni vozac: ICE MAN - Kimi Raikkonen
« Reply #10 on: November 29, 2011, 21:08:57 »
decki ewo da se i ja javim..sezona je gotova..nemate pojma koliko mi je zao sto mi posao ne dozvoljava vise treniranja i druzenja s vama..ali eto nadam da ce sljedeca sezona biti puno bolja i da cu imati vise vrm...kao liga smo sigurno napredovali i presretan sam zbog toga, a isto tako je donijela i nova prijateljstva izmedju nasih vozaca..nikad necu zaboraviti ovo ljeto i putovanje kod naseg Zozija.
vjerovao sam da je kao osoba legenda nad legendama a onda smo se i uvjerili u to...hvala ti druze za sve...hvala vam svima... 
 :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*

f1-bosnia.net Forum

« Reply #10 on: November 29, 2011, 21:08:57 »