Author Topic: VN Italije - Monza 11.09.2011  (Read 1023 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

• Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Feel the Power of the Dark Side
  • Omiljeni vozac: TheDoctor Valentino Rossi
  • Omiljeni tim: Scuderia Ferrari
VN Italije - Monza 11.09.2011
« on: August 29, 2011, 21:31:27 »
Datum utrke: 11.09.2011. - 22:00h
Utrka: Velika nagrada Italije
Naziv staze: Autodromo di Monza
Broj krugova: 27
Dužina staze: 5.793 km
Proslogodisnji podij:
1. Haris Abdagić -         39:53.679
2. Žozef Franetović -  +00:18.604
3. Ivan Celovec -        +00:28.604 
Komponente guma odabrane za stazu: Soft - Medium
Prosjecna potrosnja goriva:? L
Napomene administracije vezano uz stazu: - Nije dozvoljeno prelaziti preko bijele linije na izlasku iz boksa.
Na stazama koje nemaju bijelu liniju, vozač ne smije izlaziti iz boxa direktno na trkaću putanju, već mora prvo postići optimalnu brzinu za taj dio staze.

« Last Edit: August 29, 2011, 21:41:23 by Haris KTM »

f1-bosnia.net Forum

VN Italije - Monza 11.09.2011
« on: August 29, 2011, 21:31:27 »

• Administrator
  • Veteran F1
  • *
Re: VN Italije - Monza 11.09.2011
« Reply #1 on: August 29, 2011, 21:51:34 »
Staza se uplodana na server a istu mozete skinuti sa F1B portala ...gume ce biti iste kao i za SPA pa tako ko je vozio taj race nije mu potreban nikakav dodatni tyres patch!!!

Tesko je bilo odbrati stazu jer je RFT 2010 uzasna, skinuo sam 5-6 verzija i od tih, neka je takodjer neravna, neka tamna dok neka ima zavoje kao i da nema pasica, nadam se da ce vam se sviknuti jer ova ima i dobre pasice i anti cut policajce i podebljanje pasice na zavojima gdje bi neki se i previse oslanjali na njih, pa ev gledao sam na sve i dosta je po forumima hvale, tako da se nadam da ce zadovoljiti i vase atribute...Italy Monza 2010 by FSR

« Last Edit: August 29, 2011, 23:45:11 by Haris KTM »

• F1-Bosnia.NET urednici
  • Profesionalni vozac
  • Biti drugi znaci biti prvi među gubitnicima....
  • Omiljeni vozac: ICE MAN - Kimi Raikkonen
« Reply #2 on: September 02, 2011, 06:27:01 »
decki kakva su vasa vrm da se mogu orijenttisati koliko sam sporiji za najbrzima... :punk:

• F1-Bosnia driver
  • Test vozac
  • *
  • Omiljeni vozac: Nico Rosberg
  • Omiljeni tim: Mercedes GP
« Reply #3 on: September 02, 2011, 11:51:12 »
Timski ti samo uhvati 1.23.0 i onda si u djiru.  :pilot:

• F1-Bosnia.NET urednici
  • Profesionalni vozac
« Reply #4 on: September 02, 2011, 17:13:25 »
jos 2.5 sek mi fali...ufff... :-\

• F1-Bosnia driver
  • Test vozac
  • *
« Reply #5 on: September 02, 2011, 17:46:02 »
jos 2.5 sek mi fali...ufff... :-\
Samo stavi iza krilo na 1 a napred na oko 8 9

• F1-Bosnia.NET urednici
  • Profesionalni vozac
« Reply #6 on: September 03, 2011, 07:03:10 »
timski jos malo i tu sam...hehehe

• Profesionalni vozac
  • Omiljeni vozac: Troy Bayliss
« Reply #7 on: September 09, 2011, 13:19:01 »
ovak to izgleda iz mog cockpita

• F1-Bosnia.NET urednici
  • Profesionalni vozac
« Reply #8 on: September 11, 2011, 11:03:02 »
prije nepunih pola sata unidjem na server i vidim nekakvog McLarena kako se vozika a nije Began niti Steel Falcon....procitam ime pa opet nemogu vjerovati...nas Efendija na serveru gonja.pa razveselio me je samo tako...a jos vise me razveselilo kad sam vidio da je jos uvijek u onoj svojoj formi..BRZ KAO MUNJA...nadam se da ce moci s nama voziti race..kad bi trebalo pomjeriti malo race ja sam za,a siguran sam da ste i svi ostali za... Efendija well came back :punk:

• Administrator
  • Veteran F1
  • *
« Reply #9 on: September 11, 2011, 11:42:08 »
Hehe, vijest se brzo siri, i ja sam cuo da je bio na serveru te me raduje ideja da ce ostatak utrka voziti, nisam se cuo sa njim pa niti ne znam dal moze stici, uglavnom tu smo i njegovo ga mjesto ceka.
Nego samo da kazem da cu nocas ja ili Fudo upravljati serverom posto je nenadano Dzeki otisao na utrku Monza, neopisivo mi je drago, javlja da je stigo i da je ludnica tamo, kako i nebi bila, jer je F1 pocela na toj stazi a i danas je jedna od naj staza, te je i dom Ferrarija i njihovih navijaca pa et Dzeki uzivaj i nadam se bar slikama i da ces nam bar malo docarati tu atmosferu!!!

• F1-Bosnia.NET urednici
  • Profesionalni vozac
« Reply #10 on: September 11, 2011, 12:30:31 »
ja ga jutros zovem kad on meni salje poruku da je otisao na utrku,da je u monci...ja kontao da me zeza a ono bas istina..drago mi je kao da sam ja otisao...uzivaj prijateljuuu... :punk:

• Profesionalni vozac
« Reply #11 on: September 11, 2011, 22:05:27 »
182L goriva, brake duct 5, krila 3-1
kvalifikacije vozim dobro vrijeme, imao sam nekih problema, pa me bilo strah za pole
utrka starta, vidim da se Zozi probija naprijed, odlazim i vozim solo ko marko polo

.. idem replay pogledati ;)

• F1-Bosnia driver
  • Test vozac
  • *
« Reply #12 on: September 11, 2011, 22:18:44 »
190 litara (ostale mi na kraju 3 litre), duct 5, krila 5 4
Na startu sam imao dobar dvoboj sa zozijem kojemu je auto vraski dobro kocio. Izmjenili smo se par puta i na kraju sam se uspio provuci napred i povecat prednost pred njim. Ceki je ovaj put bio nedostizan tako da tih 10 sec koje sam izgubio iza zozija ionako nista ne znace. Nije mi hud prikazivao stanje motora pa posto sam vidio da od prvog mjesta nece bit nista vozio bez kersanja. Na kraju me uspio Mythey bubnuti odostraga u prvom zavoju tako da sam se izvrtio i tu izgubio dodatne sekunde koje opet nista ne znace. Vidim da je Zozi imao lijepe borbe tijekom cijele utrke i cestitam Cekiju na pobjedi i ostalima koji su uspjeli zavrsit trku. Nazalost moj timski opet nije u tome bio uspjesan i morat cu pogledat replay da vidim razlog odustajanja. Toliko od mene i vidimo se u Singapuru!

• Profesionalni vozac
« Reply #13 on: September 11, 2011, 22:19:12 »

• F1-Bosnia driver
  • Karting vozac
  • *
  • Omiljeni vozac: Kimi Raikkonen
  • Omiljeni tim: Lotus Renault
« Reply #14 on: September 11, 2011, 22:20:00 »
 :facepalm:  kvalifikacije,vozim slabo 1:26, i startam 10,zaostajem za 9 sekundu. Na startu uzimam becirevica tj. on se izvrti na startu,i ganjam mytheya, medjutim vrtim se za njim i prelazi me i becirevic, poslije se vrti i becirevic prelazim ga i tako vozim gotovo vecinu utrke ispred njega od 1- 3 secunde,u boksu mu skidam jos 3 sec. i onda kad sam stavio na soft katastrofa...nikako da se naviknem... 5 krugova prije kraja,becrevic mi dosao na rep,i kada su me prelazili za krug,maggy ja mislim,nisam se najbolje snasao,i nisam ni skontao da me becirevic prelazi,na ravniku prije ciljne,stisnuo becir kers do kraja i uze me tu,kad na ciljnoj ja kers i vratim ali vidim on ostao iza mene,izgleda kers uradio svoje,jbga jos je on mlad momak naucice  :D  2 kruga prije kraja vidim da skidam vrijeme Mytheyu stizem ga on ode u boks,tu uzimam jos jednu poziciju,sve u svemu dobro... startao 10,bio ubjedljivo najsporiji na treningu i na kavlifikacijama...a zavrsio 6 :D Uzivao sam veceras :D izvinjavam se onima kojima sam neakd zasmetao,mislim na maggya  :beerchug:  krila 8 2 duct 4 rad 4 190 l
« Last Edit: September 11, 2011, 22:21:53 by AdemH »

Uploaded with ImageShack.us

• VIP VOZAČ
  • Test vozac
  • *
  • Omiljeni vozac: Began McM
« Reply #15 on: September 11, 2011, 22:20:55 »
nakon toliko vremena provedenog u u poslovima, veceras sam napokon stigao da odvezem race.
vozio sam na 4. i 5. poziciji i ostalo mi do kraja jos 7 krugova ali sam se malo zeznuo sa kersom pa mi motor izgorio jer sam ga zaboravio iskljuciti.
ali nije nista izgubljeno jer sam tek jucer nastimao sve i poceo polako s volanom da hvatam krivine tako da ovom prilikom cestitam pobjedniku i svima koji su ucestvovali na utrci, jes da sam ja mislio pobijediti veceras ali me nije nekako islo bas najbolje jer su mi u boxu izgleda umjesto mog kerozina nasuli dizel,
a i to mi je sumnjivo jer je puno pusilo se iza mene pa sumnjam na loz ulje, ali neka im bude..  ;D

sve u svemu, lijepo se vratiti staroj ekipi  :thumbup:

"Nije znanje znanje znati vec je znanje, znanje drugom dati"
"Mudar covjek ne kaze sve sto misli, ali misli sve sto kaze"

• F1-Bosnia driver
  • Pocetnik
  • *
  • Omiljeni vozac: Schumacher
  • Omiljeni tim: Ferrari
« Reply #16 on: September 11, 2011, 22:40:17 »
ev da ija kajem sta;)kvale nisam nikako dobro odvozio patim se cijeli vikend,nista novo hehehe krenuo sam na medium gumama i tu sam najvise pogrijesio,bio sam jako spor;)mislim da je mythey slabo starto,pa dok sam bjezao desno izgubio sam poziciju od adema ,pa onda malo kocenja dole ,pa trava,presjecem sikanu,onda pustam sviju da me predu;)))ganjam se cijelu utrku sa ademom ,al tek nakon sto sam usao u boks i promijenio gume polako ga dostizem,i u svoj onoj  zbrci ga uspijevam i preci ,medutim odmah na ciljnoj ravnini mi ode motor;)))kers sam koristio u svakom krugu nekad cak i dva puta.cestitke naravno pobjedniku,i tu nista novo,i svima ostalima na fer i korektnoj borbi;)))))

• Administrator
  • Veteran F1
  • *
« Reply #17 on: September 11, 2011, 23:38:28 »
nemam sta puno reci, nego josh jedno big razocarenje, pravim setup i pred race mi se ugasi rf a da nisam sacuvao setup, ulazim i nemam vremena nego nalodati prvi koji sam imao te tako vozim, pravim par pirueata, toliko je bolid bio nervozan na kocenju, na trakciji, jednostavno sam driftao, opet sam potrosio vise goriva nego ostali, a da mi je voznja bila na nivou bio bi kratak za jedan krug, sta da kazem, bice bolje, nece biti, al tu sam da zavrsim ovu sezonu koja jadnija ne znam da moze da bude...

molio bi ostale da vidim koliki su imali top speed, ja sam imao 5 10 krila i sa kersom 333, sad me zanima koliko ste vi ostali tukli!!!

• F1-Bosnia driver
  • Karting vozac
  • *
  • Omiljeni vozac: Jenson Button
  • Omiljeni tim: McLaren-Mercedes
« Reply #18 on: September 12, 2011, 06:50:52 »
kvale su prosle ok..utrka nije onako kako sam ocekivao ali dobro..izvinjavam se Mansellu sto sam se zaletio jer sam prekasno poceo kociti, sve naprijed mi je bilo crveno i moram opet u boks i gubim tako 6 poziciju..bio sam jednostavno prespor da bi imao bolju poziciju jer su krila bila 12 10..cestitam pobjdniku i svim ostalima na fer igri..Mansell jos jednom isprika, taj potez je bio totalno nepotreban i neprofesionalan od mene  :wall: tako da me slobodno mozete kazniti..Pozdrav svima do iduce utrke  :rasp:

• Profesionalni vozac
« Reply #19 on: September 12, 2011, 07:12:46 »
krila 3-1, 365 ;)
Hari, mozda te visina bolida mucila u Spa, pa zato nisi imal top speed izmedu ostalog

• F1-Bosnia driver
  • Test vozac
  • *
« Reply #20 on: September 12, 2011, 07:52:01 »
Što se mene tiče,nema apsolutno nikakve potrebe za kaznu.Tih nekoliko sec.koje sam izgubio ne mjenjaju ništa,ja sam jednostavno bio prespor u Monzi .Tu leži moj problem... :-[

• F1-Bosnia driver
  • Profesionalni vozac
  • *
  • Omiljeni vozac: senna
  • Omiljeni tim: minardi f1
« Reply #21 on: September 12, 2011, 08:58:43 »
Iznenadio sam se kad sam na kraju qvala ulovio poziciju No3!
prije trke sam par krugova vozio sa Maggy-jem i vidio da smo tu negdje samo sto sam ja isao sa setupom za trku,znaci  samo benzin dole- setup za q2 sto mislim da Maggy nije ,tako da sam ulovio poz no3!
start ok prelazim na poz no2 u prvom zavoju i uzivam u borbi sa mansellom mada znam da ce me prijeci,osjecao sam ali se nisam dao vozili smo korektno ,presao me ja vratio pa me ponovo presao i ode on hehe nisam bio razocaran naprotiv uzivao sam u trci.Nakon boxa me maggy stigao ali zna on da je mene tesko prijeci mada je forsirao zadnji krug tako da mu je otisao motor!! steta!!!!tako da sam zavrsio n apoziciji no 3 s kojom sam zadovoljan s obzirom da je tu bio stari lisac Hary i konacno moj dragi Efendija kojeg mi je uvjek drago vidjeti s nama.
eto toliko,inace n episem ja puno a evo nesto me uhvatili danas hehe!
setup sam imao od Maggy-j a nekakav koi sam postelao po sebi imao sam krila 8/2
RAD 4 Bduct 5 samo mi ostali diskovi na 26.5 i 27 pa sam se bojao malo kocnica ali kako sam prvi put zahvaljujuci  mom timskom Cekiju poslozio HUD tako da sam konacno imao svep  pregledno i kers i kocnice itd itd,  vidio sam da ce biti sve ok! zavrsio sam trku  s motorom na 97.5 %
eto toliko od mene
pozdrav
selam :thumbup:

f1-bosnia.net Forum

« Reply #21 on: September 12, 2011, 08:58:43 »