U ovoj temi mozete iznijeti svoje prijedloge za promjenu postojecih pravila, uvodjenje novih pravila itd.
Kad dajete prijedlog neka bude precizan i situaciju na koju se odnosi pravilo pokusajte detaljno opisati, tako da se smanji mogucnost da se pravilo tumaci na vise nacina, sto pogotovo stvara neugodnu situaciju za nas koji moramo donositi odluke o kaznama, jer obje strane imaju hrpu argumenata.
Prvo sto mi pada na pamet oko ne dvosmislenosti pravila je iz nogometa, a radi se o pravilu zadnjeg igraca, dakle kada igrac posljednji igrac odbrane napravi faul na protivnickom igracu koji ide prema golu, to je crveni karton bez obzira dali je taj faul bio ostar, blag, namjeran, ne namjeran. Na taj nacin trebamo i mi postupati, ako je neko napravio nesto zasto pravilo kaze da se ne smije ne trebamo razmatrati jeli to bilo na ovaj ili na onaj nacin, uradio si to i takva je kazna, pa drugi put pazi i kraj price.
Sad necu iznositi svoje prijedloge, ali npr. dosta smo ove sezone imali problema kod vracanja na stazu vozaca koji je izletio, pa je bilo situacija gdje je vozac definitivno bio van staze, a isto tako situacija kad je vozac dijelom izisao sa staze, tu se treba jasno i precizno reci sto znaci izlijetanje, da bismo onda mogli znati kad se smijemo vratiti na stazu, npr. ako bismo izlijetanje definisali kao: izlijetanje - vozac je sa cijeli bolidom (sva cetiri kotaca) izisao sa staze, odnosno pasice, onda tu nema nedoumica dakle ako si vani cijelim bolidom pazi kako se vracas ili ces ces biti kaznjen, ako nisi, onda se slobodno utrkuj, ne propustaj nikoga, a kasnije necemo imati rasprava jeli bilo neoprezno vracanje ili nije, dovoljan je screenshot koji ce sam za sebe sve reci.