Poll

Djevojka VN Mađarske

Vida Guerra
1 (20%)
Donna D'Errico
0 (0%)
Anita Korsos
4 (80%)

Total Members Voted: 5

Author Topic: rFactor liga: Velika nagrada Mađarske - Hungaroring 13. Juli 2009  (Read 652 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

• F1-Bosnia Team
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Ni budućnost nije što je nekad bila!
  • Omiljeni vozac: Kamui Kobayashi
  • Omiljeni tim: Williams AT&T

Rezultati kvalifikacija:

Rezultati utrke:

Hari dobija kaznu zbog udaranja u efendiju u zadnjem krugu, prema pravilima ukoliko nekog udarite sa ostecenjem bolida (jedno ili oba krila otpala, ili ako ste ga ostetili u tolikoj mjeri da ne moze normalno nastaviti utrku i raditi vremena koja je prije radio) sto je ocigledno ovdje slucaj, duzni se sacekati vozaca da se vrati ispred vas, sto je hari i uradio, onda ga smijete preteci i morate uraditi drive through u iduca 3 kruga, i tada dobijate -2 boda, buduci da je bio zadnji krug i sudar se desio na samom kraju staze, hari nije uradio drive through, sto je kaznjivo sa -6 poena i +20 sekundi.

Uzimajuci sve u obzir optimalna kazna bez drive througha, bez obzira sto je cekao efendiju da se vrati na stazu, bila bi +20 sekundi i -6 poena, ali buduci da se je radilo o zadnjem krugu, uzeli smo to kao olaksavajucu okolnost, te dodijeljujemo kaznu od +20 sekundi i -2 boda u prvenstvu za vozace.

Na ovu odluku moguca je zalba do srijede u 12.00.

Nakon izrecenih kazni poredak VN Madjarske izgleda ovako:

1. HarreS - 10 bodova
2. haris_ktm - 6 bodova
3. efendija - 6 bodova
4. epehlic - 5 bodova
5. sutko - 4 boda
6. fudo  - 2 boda
« Last Edit: July 14, 2009, 13:18:01 by sutko »

f1-bosnia.net Forum

• Prahistorijska licnost
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Uvijek učim.
    • F1 Bosnia
  • Omiljeni vozac: Ayrton Senna
  • Omiljeni tim: Williams F1 Team
 :-* :-* :-*

Fudo uvodi jednu novu dimenziju u natjecanje  ;D, svaka cast.

"Demokratija nije način da se upravlja bilo čime. Radilo se o firmi ili bilo čemu drugom, uvijek vam treba osoba koja će paliti i gasiti svjetlo."
Bernie Ecclestone

"Demokratija nije način da se upravlja bilo čime. Radilo se o forumu, ligi, portalu ili bilo čemu drugom, uvijek vam treba administracija koja će paliti i gasiti svjetlo."
Sutko_AT&T

• Administrator
  • Test vozac
  • *
E svaka cast Fudo,
da sam znao da ces ovako uredjivati postove, dao bih ti prije Sutke ovlasti moderatora.

Samo sad sam u dilemi za koju glasati  :o

• Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Feel the Power of the Dark Side
  • Omiljeni vozac: TheDoctor Valentino Rossi
  • Omiljeni tim: Scuderia Ferrari
hehehe, neka neka, hostesa ima ko u pravoj F1, nego mogo si rodjo naci bar bolji video, ja cesto odem pogledati onaj iz bahreina sa toyotom i sa bmw-om iz seilverstona, bas ljudi voze tacno ko nacrtano...

• Prahistorijska licnost
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Uvijek učim.
    • F1 Bosnia
E svaka cast Fudo,
da sam znao da ces ovako uredjivati postove, dao bih ti prije Sutke ovlasti moderatora.

Samo sad sam u dilemi za koju glasati  :o

Perverzije izlaze na vidjelo  ;D

Sta bi tek bilo da je okacio koju g-đicu Ecclestone?

Kolega epehlic preferira Tamaru, cisto da znate, ako mu hocete uljepsati dan  :icon_mrgreen: .

Offtopic:
samo da isprobam dva nova smileya  :facepalm: :pilot:

"Demokratija nije način da se upravlja bilo čime. Radilo se o firmi ili bilo čemu drugom, uvijek vam treba osoba koja će paliti i gasiti svjetlo."
Bernie Ecclestone

"Demokratija nije način da se upravlja bilo čime. Radilo se o forumu, ligi, portalu ili bilo čemu drugom, uvijek vam treba administracija koja će paliti i gasiti svjetlo."
Sutko_AT&T

• F1-Bosnia Team
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
Hvala za pohvale, nije nista bolje nego sto je Sutko uredjivao postove prije mene...
A  bas sam pregledao sve i jedan video na youtube, nema bas neka ponuda, ovo je najbolje sto ima, ako imate neki prijedlog, slobodno ostavite link... :)

Mozda Edo ima neke napadačke namjere sto se tice Slavice, posto je sad slobodna... eto do juce drug sa Berniem, a sad bi mu zenu bario hahahah

• F1-Bosnia Team
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
Schumacheru je bas odgovarala Mađarska ili je do Ferrarija???   :-\

• Administrator
  • Veteran F1
  • *
sta da velim, zavrsio sam kao prvi nakon sto sam efendiju udario, nenamjerno, bio sam vidljivo brzi al staza je takva da jednostavnovno nije bilo mjesta a i efendija mi je svaku sansu zatvarao, nije mi to bila namjera al mogo sam ga uzeti ne na onom mjestu vec slj 3 krivine efendija tj Asim je stalno plesao pri izlazu, nemoj mi druze zamjeriti ja tebi nisam u Turskoj, nisam kontao da si ostetio bolid, pustao sam te al nedovoljno da ublazi tvoju ostetu, stvarno mi je zao!!!

P.S.
Imam sugestiju samo da se pogleda snimak efendijinog uzlaska iz boxa, slicna situacija ko raikonen i sutil  an utrci za nagradu Njemacke, samo sto sam ja pustio gas i na to sve sam zamalo se prevrnuo preko sikane koliko me je efendija prepao, tacno se podbacio, mislim da ipak treba pogledati i dati realnu ocjenu, kako smo se ja i efendija udaljili tako da nemam primjedbi i znanja sta se desavalo iza....

• Prahistorijska licnost
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Uvijek učim.
    • F1 Bosnia
Kao prvo izvinjavam se efendiji i fudi, sta da kazem, isao sam za efendijom sinoc nekoliko puta onim dijelom i vazda je cijepao, jos me i zvao da idemo zajedno proci kroz krivine da vidi kako vozim i eto bas veceras da onako sporo prodje, bili smo na pasicama i jednostavno me je iznenadio onako sporim izlaskom iz zavoja, nisam imao vremena ni prikociti ni smotati, nakon toga me je lansiralo u zrak i fudo naleti i on se slupa i nakon par krivina je odustao, zbog sudara.

Ja sam ostao bez zadnjeg krila i jedva sam se dovukao do boksa, pa 39 sekundi dok su zamijenili krilo, svi su me pretekli za cijeli krug.

Evo za sad toliko.

Bernie Ecclestone

Sutko_AT&T

• Administrator
  • Test vozac
  • *
ja nemam prituzbe ni na koga, jer nisam nikog ni vidio. U stvari jesam Sutku kad me je prosao da se vrati u isti krug,
i cini mi se Harresa kad sam se vracao iz boxa, al sve je proslo OK, bar ja tako mislim.

Ja nikako da uhavizam ovaj volan, jos poslije kvalfiakcija ga dodatno pokusam namjestit, pa sebi napravim jos vece probleme.
Sta da kazem, zadovoljan sam sa cetvrtim mjestom jer nisam se nadao da cu uopste zavrsiti utrku, i da cestitam pobjedniku.

p.s
ako neko ima namjeru da nekog prijavi nek to uradi ovdje na forumu, jer bez prijava nema potrebe za eventualnim kaznama ::thumbup:

• VIP VOZAČ
  • Test vozac
  • *
  • Omiljeni vozac: Began McM
selam. za onu prvu situaciju kad me pozadi uderio cini mi se sutko, morao sam onako sporo ici jer da nisam isao onako onda bih ja morao pokupiti harija koji je bio ispred mene i ja bih u toj situaciji onda bio kriv, ali kako sam ja tu pazio tako su trebali i oni iza mene.

za drugu situaciju izmedju mene i harija u predposljednjem krugu samo hari da ti kazem da se ondje mora kociti u onoj krivini, i kako god sam ja tebe pratio bez problema tako si i ti mene trebao pratiti a ne uraditi ono sto si uradio tako da nisam mogao nikako nastaviti da odvozim do kraja iako sam pokusavao. ako si bio brzi kao sto kazes da jesi trebao si me preci u nekoj drugoj situaciji i to sigurnijoj a ne onako.

za moj izlazak iz boxa pogledajte da li sam isao predvidjenom putanjom za brze krugove ili sam se drzao svoje strane, a to sto je hari doletio do donje strane pa morao kociti i pustio me njegova stvar, jer mogao je nastaviti sa predvidjenom putanjom i ja bih njega morao pustiti jer bih u suprotnom morao sletiti ili njega udariti.

ne bih se ljutio da sam mogao nastaviti utrku do kraja pa makar zavrsio i zadnji.

Edit:
jos samo da dodam da se komisija izjasni o ovome sto sam napisao i da pogledaju  ko je kriv
« Last Edit: July 13, 2009, 22:53:07 by epehlic »

"Nije znanje znanje znati vec je znanje, znanje drugom dati"
"Mudar covjek ne kaze sve sto misli, ali misli sve sto kaze"

• Prahistorijska licnost
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Uvijek učim.
    • F1 Bosnia
Decki smirite tenzije.

Ako sta imate prijaviti, prijavite, recite hocu da se vidi ta situacija u tom krugu i da se procjeni tko je kriv, to je sve, tako da mogu rezultate postavljati, necu izvlaciti ni iz cijih postova zakljucke jeli on prijavio ili ne neku situaciju.

Bernie Ecclestone

Sutko_AT&T

• F1-Bosnia Team
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
Super trka... :) nisam imao srece...
1. Sa prvog startnog mjesta apsolutno se nevidi semafor od retrovizora... Bogami, tako da sam bezze startovao. Gledam ko
    lud kad ce se pojaviti svjetla, a ono nidje semafora :D
2. Naletio sam na Sutku :(
3. Motiv mi je opao totalno nakon ovog tako da nemam volje sjesti za volan, niti za sljedece trke  :-[

Pratio sam Harija i Efendiju cijelo vrijeme, moje misljenje je da je to trkacki incident. Hari je udario Efendiju, po pravilima propustao. Mislim da nije bilo namjerno, jer se vozio 5-6 krugova iza njega i vidio sam da paze jedan drugog a bili su blizu jako. Nesreca, desava se, nije prvi put... Vozite dalje. Nadam se dok prespavam  da cu imati volje Vam se pridruziti  :gpler:

Sretno...

P.S. Djevojka VN:MAĐARSKE po Vašem izboru je Anira Korsos.. :)
« Last Edit: July 13, 2009, 23:30:35 by Fudo »

• Prahistorijska licnost
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Uvijek učim.
    • F1 Bosnia
Drug nemoj da zbog jedne izgubljene bitke izgubis rat.

Live Long And Prosper

Bernie Ecclestone

Sutko_AT&T

• Administrator
  • Veteran F1
  • *
mislim da ste bili malo preostri prema meni, jer sam postovao pravila i cak sam kontao napraviti prolazak kroz box, drive trough kakol se kaze, al nisam imo kad, jer vako, kad sam propustao efendiju vidjecete da nisam cak odmah ni krenuo za njim te sam pregledavao svoj bolid u kakvom je stanju te zaostatke ljudi iza mene, kako sam u zadnjem casu vidio da efendija ima problem al nisam ni kontao da mu je problem sa bolidom, jer sam kontao da su mu gume il sta vec slabe il ostecene od udara tak da sam prosao ulazak u box, u zadnjem krugu nisam ulazio jer neznam kako ce te reagovati na to, da ce izgledati ko podjebaavanje il izbjegavanje odgovornosti, mislim da sam uradio sve kako treba, izgubio sam desetak sekundi dok sam cekao efendiju, nisam bio siguran jel usvojenno ono pravilo da se ne treba cekati nego se prodje kroz box, to je kazna od min 15 sec, al eto ipak sam sacekao, kako rekoh izgubio 10 sec, nastavio, zavrsio, mislim da nema mjesta da me kaznite sa 20 sec, nije sad da cjepidlacim, zao mi je sto se sve desilo, nisam trebao popustiti kad je efendija izlazio iz boxa i nista se od ovog nebi desilo, al mislim da sam uradio sve kako treba i molim admine da se konsultuju, jer previse tih bodova rasipam a sve je manje staza do kraja, et unaprijed hvala.

• Administrator
  • Test vozac
  • *
Slazemo se Hari da si postovao pravila, al je cinjenica da efendija nije mogao zavrsiti utrku nakon sudara i da pravila predvidjaju kaznu za slicne situacije.

Kao olaksavajucu okolnost smo uzeli to sto si ga sacekao da se vrati na stazu i da si zbog toga nakon dodatnih 20sec, izgubio prvu poziciju i samim tim 2 boda, te zbog toga nismo isli sa kaznom od - 6 bodova, kako je predvidjeno pravilima.

Sa Harijem sam sinoc razgovarao  (mislim da je bilo nakon podnosenja zalbe), i tad smo se uspjeli sloziti da je kazna primjerena, tako da smo odlucili da ostaju ranije objavljeni rezultati i kazne.

p.s.
vozimo se na VN Europe, i  sretno svima, uz zelju da bude sto manje sumnjivih situacija kako bi izbjegli kazne.

• F1-Bosnia Team
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
Mozda ja danas slabo vidim, ugrijalo brete, al hoce mi neko reci koje su sankcije za Harija ?  :njam_njam:

• Prahistorijska licnost
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Uvijek učim.
    • F1 Bosnia
Mozda ja danas slabo vidim, ugrijalo brete, al hoce mi neko reci koje su sankcije za Harija ?  :njam_njam:

Bice da ti je ugrijalo  :facepalm: :icon_mrgreen:

Uzimajuci sve u obzir optimalna kazna bez drive througha, bez obzira sto je cekao efendiju da se vrati na stazu, bila bi +20 sekundi i -6 poena, ali buduci da se je radilo o zadnjem krugu, uzeli smo to kao olaksavajucu okolnost, te dodijeljujemo kaznu od +20 sekundi i -2 boda u prvenstvu za vozace.

Bernie Ecclestone

Sutko_AT&T

• F1-Bosnia Team
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
A jeli to znaci da je Efendija dobio +2 boda? Nesto me neide matematika danas hahhahah

• Prahistorijska licnost
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Uvijek učim.
    • F1 Bosnia
Ne znaci, efendiji se pisu bodovi za mjesto koje je osvojio.

Bernie Ecclestone

Sutko_AT&T

f1-bosnia.net Forum