Author Topic: VN Brazila - Interlagos 07.11.2010  (Read 607 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

• F1-Bosnia driver
  • Test vozac
  • *
  • AMK AUTO-SPORT Cazin
  • Omiljeni vozac: leob
  • Omiljeni tim: AMK"AUTO-SPORT"CAZIN
Re: VN Brazila - Interlagos 07.11.2010
« Reply #15 on: November 08, 2010, 00:28:51 »
evo i mene

trka je po mom misljenju bila jedna od najinteresantniji dio sezone. ovako imao sam slabu startnu poziciu ali sam na startu odmah presao 2 bolid (maki i karlo)
i tako sam vozio za adom i zoziem .u 13 krugu idem u box koji sam pozvao krug prije,ali moj dobar drug je usao prije mene mislio da je njegov box i stao.tu
sam izgubio dopsta vremena.
trku nastavio i polako se vracao na svoje staro mjesto
i tako zavrsio 5-ti ili 4-ti sve u svemu trka najbolja do sada
.

f1-bosnia.net Forum

« Reply #15 on: November 08, 2010, 00:28:51 »

• Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Feel the Power of the Dark Side
  • Omiljeni vozac: TheDoctor Valentino Rossi
  • Omiljeni tim: Scuderia Ferrari
« Reply #16 on: November 08, 2010, 02:57:24 »
ev da i ja napisem sta
dolazim na server i tek nocas pocinjem voziti pun, nisam ni kontao da cu biti konkurentan uopste, naime kad sam trenirao te isao sa 230 L imao sam naj vrijeme i pravio duge stintove te sam vidio da se mora na 2 boxa, ali posto sam trebao samo 5 mjesto tj 4 boda onda se nisam puno zamarao te sam digao i rad i break duct te nalio vise goriva i krenuo na sigurno!!!
Krecem na kvale i bolid ko da nije moj, ne mogu se spustiti na 1,15 ali idem dalje i ciljam na trecu startnu poziciju te uspijevam, mogao sam cak i bolje da se vise pazilo na stazi ali tako je kako je!!!

Krecem i gubim na startu odmah dva mjesta, od vozaca zozi i timskog Adnan-a, medjutim na slj zavoju on grijesi i vracam poziciju, te ciljam na zozija od kojeg sam vidljivo bio brzi, slijedim ga dva kruga te na izlazu zavoja mu bolid proklize te smo tu imali kontakt a onda sam morao popustiti gas da nebi doslo do veceg.

Krug kasnije prelazim zozija i onda vozim svoju utrku, Ceki i Efendija su vec utekli 3-4 sec i nisam se zamarao tempom koji su oni diktirali, medjutim ubrzo efendija grijesi i ja prelazim na drugu poziciju te pratim parametre od bolida, gume sam cuvao te me je efendija sustizao a onda ceki i on odlaze u box te sam se osamio na vrhu, ulazim u 15 krugu u box te nabacivam noce medium gume medjutim ostajem 15 sec zbog damage koji sam zaradio u kontaktu sa zozijem, kvari mi moju strategiju te onda mi tek opane tempo jer vise nije pilo vode.

Nisam imao nikakvih problema vishe, nastavim dalje i odredim tempo koji nije previse bio koban za gume, medjutim Ceki ulazi u box i izlazi ispred mene na 8 sec razlike te je to nemoguca misija, a nije mi ni trebalo, gomilao sam razliku od zozija na trecem mjestu a isto tako zaostajao za cekijem na prvom mjestu!!!

Medjutim zadnjih 5 krugova sam imao prednost nad zozijem oko 30 sec dok sam zaostajao za Cekijem oko 15 sec, ipak udjem u box i stavim SOFT te izidjem zadnja 4 kruga da se izivim na stazi, izlazim i iza je zozi oko 7 sec i nista me nije sprecavalo da dodjem do 2 mjesta na podiju te da ugrabim svoj 3 naslov prvaka F1- Bosnia lige...

Isao sam sa ciljem da napravim best lap ali su me u tome omeli vozaci koji su zaostajali za cijeli krug i zbog kojih umalo to sve nije palo u vodu te bi se za naslov odlucivao tek u Abu Dhabiju, na moju srecu proslo je bez ostecenja i neplanirani odlazaka u Box, josh jednom promasena taktika, ali znao sam da se mogu kockati, idemo u Abu Dhabi, ja sam sebe osigurao mada iskreno i nisam toliko ponosan na svoj naslov ali ima popravni a sad idemo probati osvojiti i konstruktore  :beerchug:

• Profesionalni vozac
  • Omiljeni vozac: Troy Bayliss
« Reply #17 on: November 08, 2010, 22:12:41 »
Evo i mene da se javim, nakon 2 utrke stanke, odlucio sam doci, jer iskreno imam volje za voznjom

Nakon 150 krugova sam sklepao setup koji se pokazao na kraju prilicno dobrim..

Kvalifikacije za mene iznenadujuce dobre, nisam se nadao tom vremenu, prije utrke na treninzima 15.6 mi je bilo best sa punim, a onda u kvalama skidam na 14.9, sto se pokazalo dosta za pole position (makar bi se kladio prije da ce Ef biti na poleu)
Utrka starta, startam vrlo dobro i ostajem 1., vozim svoju utrku i pratim Efendiju iza sebe kak vozi i nedam mu da mi se priblizi prije pravca od ciljne jer je imao oko 5km/h veci top speed + vjetar i bilo bi gadno..
Mislim da oko 5-6 kruga Ef radi nekakvu gresku i tu ga Hari prolazi, a do toga sam ja vec na 8s prednosti negdje..
Od onda vozim vremena otp ko i ostali iza mene, jer nisam imal potrebe forsirati
Odlazim u box, sve prolazi u redu, izlazim van i mislim da nakon 1. pita imam oko 20s prednosti
Opet vozim svoju utrku, bez rizika, brzo, ali opet sa rezervom
Odlazim 2. put u box, opet sve u redu i onda se 4 kruga prije kraja odlucujem iziviti i pravim best lap
Bilo bi to jos nize u zadnjem krugu, ali mi je vozac kojeg sam prestizao za krug ostao u trkacoj putanji i bilo bi smeca po stazi da nisam prikocil..
Cestitam svima, Karlu kojem je ovo prva utrka, timskom na osvojenim bodovima i prvaku Harisu Abdagiću na osvojenom naslovu F1- Bosnia lige
U Abu Dabiju preostaje samo jos rijesiti konstruktorski naslov, no svi mozemo biti prilicno opusteni i sa lijepom utrkom zavrsiti ovu sezonu :)

f1-bosnia.net Forum

« Reply #17 on: November 08, 2010, 22:12:41 »