Author Topic: rfactor liga: VN Velike Britanije - Silverstone Circuit - 29. juni 2009.  (Read 576 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

• Prahistorijska licnost
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Uvijek učim.
    • F1 Bosnia
  • Omiljeni vozac: Ayrton Senna
  • Omiljeni tim: Williams F1 Team

Rezultati utrke:

kvalifikacije:

1. haris_ktm
2. sutko (zbog kazne startao posljednji)
3. fudo

Rezultati utrke:

1. haris_ktm - 10
2. fudo - 8
3. sutko - 6
4. efendija - 1
5. edin - 1
6. harres - 1
« Last Edit: June 30, 2009, 13:34:35 by sutko »

"Demokratija nije način da se upravlja bilo čime. Radilo se o firmi ili bilo čemu drugom, uvijek vam treba osoba koja će paliti i gasiti svjetlo."
Bernie Ecclestone

"Demokratija nije način da se upravlja bilo čime. Radilo se o forumu, ligi, portalu ili bilo čemu drugom, uvijek vam treba administracija koja će paliti i gasiti svjetlo."
Sutko_AT&T

f1-bosnia.net Forum

• Prahistorijska licnost
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Uvijek učim.
    • F1 Bosnia
Ne znam sta da kazem, visa sila, vozimo ovu utrku kad se dogovorimo, jer smatram da smo je dovoljno svi uvjezbali.  :punk:

"Demokratija nije način da se upravlja bilo čime. Radilo se o firmi ili bilo čemu drugom, uvijek vam treba osoba koja će paliti i gasiti svjetlo."
Bernie Ecclestone

"Demokratija nije način da se upravlja bilo čime. Radilo se o forumu, ligi, portalu ili bilo čemu drugom, uvijek vam treba administracija koja će paliti i gasiti svjetlo."
Sutko_AT&T

• F1-Bosnia Team
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Ni budućnost nije što je nekad bila!
  • Omiljeni vozac: Kamui Kobayashi
  • Omiljeni tim: Williams AT&T
Ja sam za nedjelja ili pondjeljak, tako da sljedecu trku koja je trebala se voziti  u ponedjeljak premjestimo za petak... valjda nece biti problem posto ja veceras ne mogu. Samo cemo jenu trku produziti, al na pola smo sezone, brzo ide, mogli smo poceti razmisljati da vozimo jednu trku sedmicno...
« Last Edit: June 27, 2009, 07:50:01 by Fudo »

• Prahistorijska licnost
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Uvijek učim.
    • F1 Bosnia
Odgovara i meni ponedjeljak, a sto se tice prijedloga o jednoj trci sedmicno, mozda nije ni losa ideja, ukljucujuci silverstone do kraja imamo jos 10 utrka.

Bernie Ecclestone

Sutko_AT&T

• VIP VOZAČ
  • Test vozac
  • *
  • Omiljeni vozac: Began McM
selam. slazem se da bi trebali se dogovoriti koju cemo noc voziti silverstone jer smo ga inace svi uvjezbali i vidjeli sta nas ceka. a sto se tice toga da vozimo jednu utrku sedmicno nije problem i ja se slazem s tim samo da se dogovorimo koja ce to noc biti osim cetvrtka i nedjelje jer kao sto sam rekao tad ne mogu posto imam obaveze u dzematu.

odlucite pa mi javite.

"Nije znanje znanje znati vec je znanje, znanje drugom dati"
"Mudar covjek ne kaze sve sto misli, ali misli sve sto kaze"

• Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Feel the Power of the Dark Side
  • Omiljeni vozac: TheDoctor Valentino Rossi
  • Omiljeni tim: Scuderia Ferrari
ajmo onda recite kad se vozi da se zna, ovaj samo da kazem sutko, malo sam pricao sa edinom, nesto oko pravila, nebi bilo lose da ih malo prilagodimo, a sinoc sam vidio da ima smisla, naime nebi bilo lose ako bude guranja na stazi, i ako neko pak udari nekog, i vidljivo je da je on kriv, da ako je ovaj izletio malo na travu, pa nije moguce cekati, ko sto se meni desilo, jer bezze je propustatii svakog dok dodje onaj koji i unesrecen, ili sto edin kaze sta ako se desi da otpane krilo, pa ne mozes ga cekati ili propustati pa ici za njim, ima rupa u pravilima tako da ja sam ZA da se prilagode. Jer eto ja sam kriv, trebao sam nama u tom krugu proci kroz BOX bez stajanja, dosipanja, tak da ti kazna bolja ne treba, tako da sam uradio mogo si me preci pa cak i efendija, to je moja greska i et ti 15 sec je dovoljno al odmah da se udje u box u istom krugu da se ne nabija prednost, tako da sam ucinio, nebi bilo dodatni sranja koja su se desila u Turskoj...sta vi mislite...

P.S. razmotrite moj grid za silverston, jer ako ste mi uzeli 4 boda, prica zavrsena, al smatram da ono nije bilo za kazne kad je fudo naisao, kao prvo ja nisam sletio svojom greskom pa se pozurio vratiti na stazu, nego me je efendija unesrecio te mi se volan odjavio te nisam imao potpunu konrolu nad bolidom u tom trenutku, to se ne moze porediti sa necim sto se desavalo prije, pa se poleti insan vratiti na stazu te unesreci jos koga, fudo je imao zutu zastavu, imao je preglednu situaciju, mislim da je to bezze sto se mene tice al eto imas ti i edin pa razmotrite, kako inace nemam uticaja ninasta al moram opet se zaliti...i predloziti

• Prahistorijska licnost
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Uvijek učim.
    • F1 Bosnia
Posto smo svi  vec navikli  da su ponedjeljkom i petkom utrke, mislim da je najbolje da je vozimo u ponedjeljak.

Sto se mene tice ta ti je kazna skinuta, znaci ja krecem kao posljednji.  :punk:

Na ovaj drugi dio oko pravila cu odgovoriti na ovoj temi: http://forum-f1bosnia.com.ba/index.php?topic=45.0, tako da svu raspravu oko pravila imamo na jednom mjestu.

Bernie Ecclestone

Sutko_AT&T

• Administrator
  • Veteran F1
  • *
ev ja bi samo da prije utrke napomenem da se sto manje kaci zelena povrina tj prelazak preko pasice, cijela staza je napravljenje da te to moze samo usporiti ali onaj dolje dio nakon dvije brze krivine poslje starta, nema toga koji ne zakaci malo zelenog prije pasice, to nije bed, al sinoc sam se uvjerio koliko se dobije ako punim gasom izletis i vratis se na stazu vec na kraju pasice, da nas nije fudo sinoc propusta ni ja ni sutko ga nebi mogli stici do kraja ravnice jer se stvarno puno dobije...et to je mislim fer i sinoc sam takodjer uvidio da ako pratis bolid i ako neko taj ispred imalo pogrijesi u zadnjem sektoru tj ako nije na idealnoj putanji da se moze preteci al nema sanse da ne bude dodira, tako da se pazi na to, ako neko voli da ide kroz box odsluziti penalty il da mu se oduzimaju bodovi bujrum...

• F1-Bosnia Team
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
ev ja bi samo da prije utrke napomenem da se sto manje kaci zelena povrina tj prelazak preko pasice, cijela staza je napravljenje da te to moze samo usporiti ali onaj dolje dio nakon dvije brze krivine poslje starta, nema toga koji ne zakaci malo zelenog prije pasice, to nije bed, al sinoc sam se uvjerio koliko se dobije ako punim gasom izletis i vratis se na stazu vec na kraju pasice, da nas nije fudo sinoc propusta ni ja ni sutko ga nebi mogli stici do kraja ravnice jer se stvarno puno dobije...et to je mislim fer i sinoc sam takodjer uvidio da ako pratis bolid i ako neko taj ispred imalo pogrijesi u zadnjem sektoru tj ako nije na idealnoj putanji da se moze preteci al nema sanse da ne bude dodira, tako da se pazi na to, ako neko voli da ide kroz box odsluziti penalty il da mu se oduzimaju bodovi bujrum...

ma slazem se.. ono je bilo skracivanje putanje.. mada mislim da se nemoze dobiti skoro nista vremena na tome, samo malo ublaziti greska.  Al se sad nesjecam jel crna ili zelena podloga... hahah :D zato sam Vas pustio..

A na ostalim dijelovima staze neznam da se moze skratiti bilo gdje...

EDIT: neznam kakvo je stanje sa tim kaznama i to zadnje startno mjesto, ako se Hariju ukida ta kazna onda neka se ukine i Sutki.. tako da krecemo normalno po kvalifikacijama
« Last Edit: June 29, 2009, 20:45:58 by Fudo »

• Administrator
  • Veteran F1
  • *
posto nije bilo Edina a Sutki je pukla konekcija na pola utrke tako da nemamo replay da se napravi izvjestaj i provjeri validnost osvojenih mjesta, evo tu je link pa downloadujte sebi i stavite u npr

C:\Program Files\rFactor\ReplayFridge\Replays

http://rapidshare.com/files/250097651/Silverstone_29.Vcr.html

vrijedi je pogledati posebno zadnjih 4 kruga, dvoboj mene i Fude koji me zatvarao na svaki moguci naci....

• Prahistorijska licnost
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Uvijek učim.
    • F1 Bosnia
Mene zeznu pc u utrci, ali sta je tu je, cestitam hariju.

Kako ne vidim nikakvih prijava ovdje, replay cu ostaviti u arhivu, ako se neko predomisli nek napise tacno vrijeme na replayu.
Fudo, fudo, fudo, bas si imao peh, ali u svakom slucaju cestitke, iz utrke u utrku si sve brzi, svaka cast.  :punk:

Zao mi je sto efendija nije mogao voziti utrku, a i edin se solidarizirao sa njim, pa smo ostali bez renoa, hajde ima jos utrka, nije jos nista gotovo.

Jos me je i pozicija boxa zeznula, mogao sam harija preci kroz boxeve, ali sve je to dio igre.

Nista, idemo dalje.  :gpler:

Bernie Ecclestone

Sutko_AT&T

• Administrator
  • Veteran F1
  • *
ja nema sta reci, vozio sam svoju utrku od pocetka, kako nisam kaznjen sa pomicanjem mjesta unazad, startovao sam prvi, kao i obicno fudo je prestigao al sam mu vratio nama na dr krivini, vozio sam kao vodeci sve do odlaska u box gdje me kako kaze sutko skoro prestigao, kako smo bili tik jedan uz drugog imali smo mali kontakt i zao mi je sto nije ostao do kraja mada sam imao vidljivo brzi bolid, te sam fudu stigao sa skoro 5 na pola sekunde zaostatka, joj mi je pomogao jer je kasno kocio i onda smo se lovili, imali smo takodjer par kontakata al nista strasno nista sto bi ijednog unazadilo, u zadnjem krugu u predzadnjoj krivini sam iskoristio malu Fudinu greskicu te ga pretekao al ono sa stilom. Fudo ako postanes mod mores skratiti ovaj post, hehe, necu vise vako duge pisati vidim da sam dosadan...ccc

P.S. zao mi je sto Asim nije sudjelovao jer je na treninzima bio strasno brz i stabilan, a sa Edinom neznam sta bi, on je bio taj koji me po drugi put vratio na stazu na natjecanje, al ako je iko trebao da ne vozi dalje to sam ja, Omer je takodjer izjavio kako dalje ne nastupa te bi te molio Edine da predjes u Ferrari ako se kolege sloze, posto imamo isti volan, a eto HarreS nek sa efendijom ide dalje, mislim ja bi sve ucinio samo da se vratite, bezze je nocas bilo sa 3 bolida na stazi, to nam ne treba i ja prvi necu voziti ako se nesto slicno desi...peace

• Administrator
  • Test vozac
  • *
Kod mene se nije igra uopste ponasala kao noc ranije, zato sam vas pitao koliko goriva kod vas trosi, jer je i kod mene noc ranije trosila 13-14 l, a sinoc nisam uspio to izracunati, samo znam da je puno vise. vratio sam se na stazu da to vidim, da se mogu pripremiti za odlaske u box, al ste me u tome prekinuli, te nije imalo smisla da napamet izlazim, a i na to sve iz nekog cudnog razloga (sumnjam da je nesto do igre, potrosnja goriva, spori krugovi) sam vozio 5-7 sec sporije krugove u odnosu na svoje vrijeme noc ranije.

• Prahistorijska licnost
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Uvijek učim.
    • F1 Bosnia
Trebao si traziti odgodu starta za jos 10-ak minuta, da budem iskren ja sam kontao da si ti odlucio da uopste ne nastupis, inace nebi jos startali, ali eto jedino fudo i hari su sinoc odvezli race kako spada, jer svi smo imali nekakvih problema, mada mi je cudno to kod tebe za potrosnju, kod ostalih je potrosnja bila na klasicnih x4, a primjetio sam i da ti je krug uzasno spor, oko 1.28.xxx cini mi se.

Bernie Ecclestone

Sutko_AT&T

• Administrator
  • Test vozac
  • *
dok sam izasao na stazu primjetio sam da nije OK, zato sam vas pitao kako je kod vas i trazio sam vremena da se vratim na stazu da pokusam skuziti u cemu je problem, al su me prekinuli jer su neki bili nestrpljivi da se starta sa utrkom, a sto se tice odgode, ja sam mislio da zog efendije odgodimo utrku, a vecina je ipak odlucila da se vozi.
Jos jednom ponavljam, ovo je igra i idemo dalje, a svoj stav oko dalje voznje i termina, sam iznio u temi kalendar utrka.

• Administrator
  • Veteran F1
  • *
Edine pobogu druze sto nisi rekao, pa hebote da smo znali da ti je to problem probali bi da odgodimo race, nije fora Bogami voziti, haj da su ostali slabiji vozaci pa da se moze reci da smo vozili jer je sigurna pobjeda, al stvarno nam se vise zgadila za staza, a potrosnja je u mene bila sve regularno, neznam sta u tebe to moze biti, znam da sam se u turskoj preracunao, pa sam morao krug ranije u box, ispalo je da mi je srknuo i po 2 l vise po krugu, et nadam se da se nista nije promijenilo sto se tice daljnji nastupa, jer nema smisla ako se sve svede na 2 vozaca...

• F1-Bosnia Team
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
ja nema sta reci, vozio sam svoju utrku od pocetka, kako nisam kaznjen sa pomicanjem mjesta unazad, startovao sam prvi, kao i obicno fudo je prestigao al sam mu vratio nama na dr krivini, vozio sam kao vodeci sve do odlaska u box gdje me kako kaze sutko skoro prestigao, kako smo bili tik jedan uz drugog imali smo mali kontakt i zao mi je sto nije ostao do kraja mada sam imao vidljivo brzi bolid, te sam fudu stigao sa skoro 5 na pola sekunde zaostatka, joj mi je pomogao jer je kasno kocio i onda smo se lovili, imali smo takodjer par kontakata al nista strasno nista sto bi ijednog unazadilo, u zadnjem krugu u predzadnjoj krivini sam iskoristio malu Fudinu greskicu te ga pretekao al ono sa stilom. Fudo ako postanes mod mores skratiti ovaj post, hehe, necu vise vako duge pisati vidim da sam dosadan...ccc

P.S. zao mi je sto Asim nije sudjelovao jer je na treninzima bio strasno brz i stabilan, a sa Edinom neznam sta bi, on je bio taj koji me po drugi put vratio na stazu na natjecanje, al ako je iko trebao da ne vozi dalje to sam ja, Omer je takodjer izjavio kako dalje ne nastupa te bi te molio Edine da predjes u Ferrari ako se kolege sloze, posto imamo isti volan, a eto HarreS nek sa efendijom ide dalje, mislim ja bi sve ucinio samo da se vratite, bezze je nocas bilo sa 3 bolida na stazi, to nam ne treba i ja prvi necu voziti ako se nesto slicno desi...peace

hahah rodjo nisi dosadan al ja nevolim duge postove, :D rijetko koji procitam do kraja hahahahaha

Jako je dobra trka bila, dobar start, kasnije izgubio prvo mjesto. Odvezao sma dobar krug poslije boksa gdje sam uspio preci Harija i bio na prvoj poziciji sve do zadnje krivine. Jako sma istrosio gume, vozio sam zadnjih 9 krugova, imao sam ostecenja tako da je Hari bio brzi puno zadnji krug i ocekivao sam na svakoj krivini da me predje. Zadovoljan sam naravno 2. mjestom. Cestitke Hariju i ostalima, i nemoj me dirat u guzana dok smo na stazi hahah
« Last Edit: June 30, 2009, 14:59:25 by Fudo »

f1-bosnia.net Forum