Poll

Dali ste za voznju sa pravilima?

Da, svakako
3 (60%)
Ne, apsolutno sam protiv
1 (20%)
Da, ali ih treba mjenjati
1 (20%)
Ne, svako neka vozi kako zna
0 (0%)
Pravila uopste nisam procitao, niti me zanimaju
0 (0%)

Total Members Voted: 5

Voting closed: June 26, 2009, 00:23:33

Author Topic: Dali ste za voznju bez pravila ili sa pravilima?  (Read 1001 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

• Prahistorijska licnost
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Uvijek učim.
    • F1 Bosnia
  • Omiljeni vozac: Ayrton Senna
  • Omiljeni tim: Williams F1 Team
Dali ste za voznju bez pravila ili sa pravilima?
« on: June 24, 2009, 00:14:50 »
Evo, jos jednom da pokusamo da se izjasnimo oko toga, na posebnom topicu, sta da radimo dalje, ako cemo ukinuti pravila, recite zasto, ako cemo voziti po njima, zasto, ako ih treba mijenjati, sta treba mijenjati, itd.

Ja sam licno vec bio rekao da cemo ukinuti pravila i dalje sam za to, ali da cujem i vase misljenje, jer cini mi se da previse u vezi utrka pricamo na msn-u, a premalo ovdje otvoreno i javno pa da vidimo sta tko misli.

Jedan od mojih prvih prijedloga ukoliko ostanemo sa pravilima, je taj da svaku situaciju koju neko ima prijaviti, mora to uciniti ovdje na forumu, da svi to vide, nije ni chat nakon utrke, ni msn za te stvari, pa onda posle...

Lajt motiv svega ovog je da nas pokusam odrzati na okupu.

Premalo je iskrenog razgovora medju nama, Unless I'm Very Much Mistaken.

"Demokratija nije način da se upravlja bilo čime. Radilo se o firmi ili bilo čemu drugom, uvijek vam treba osoba koja će paliti i gasiti svjetlo."
Bernie Ecclestone

"Demokratija nije način da se upravlja bilo čime. Radilo se o forumu, ligi, portalu ili bilo čemu drugom, uvijek vam treba administracija koja će paliti i gasiti svjetlo."
Sutko_AT&T

f1-bosnia.net Forum

Dali ste za voznju bez pravila ili sa pravilima?
« on: June 24, 2009, 00:14:50 »

• VIP VOZAČ
  • Test vozac
  • *
  • Omiljeni vozac: Began McM
Re: Dali ste za voznju bez pravila ili sa pravilima?
« Reply #1 on: June 24, 2009, 11:43:30 »
selam. da vam odmah kazem da sam ja uvijek bio i uvijek cu biti i ostati za to da se ova pravila primjenjuju. pa sta vi mislite kad ne bi bilo nikakvih pravila sta bi se tek onda radilo? sutko je to davno rekao jos na pocetku: ko god ima nesto protiv nekoga neka ga slobodno prijavi i to bez ljutnje. normalno necemo se sad prijavljivati ako nije bila kakva greska u utrci ali ako je bila postupi po proceduri i nemoj imati milosti ni prema kome. na kraju krajeva, pa sta cemo ikako voziti sezonu ako nema pravila i ako vlada anarhija da radi sta ko hoce. pa nije to vise ni utrka ni nista vec samo zezanje, a zar nije ljepse i zabavnije ovako zajednicko druzenje? ako nema pravila sto se ikako konektujemo da igramo zajedno, pa mogu ja raditi sta hocu kad sam sam na stazi to je moja volja, mogu i lupati koga i kako hocu, ali kad ste i vi na stazi zajedno sa mnom, e onda Bogami treba malo pripaziti. toliko od mene.

"Nije znanje znanje znati vec je znanje, znanje drugom dati"
"Mudar covjek ne kaze sve sto misli, ali misli sve sto kaze"

• Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Feel the Power of the Dark Side
  • Omiljeni vozac: TheDoctor Valentino Rossi
  • Omiljeni tim: Scuderia Ferrari
« Reply #2 on: June 24, 2009, 13:05:13 »
takodjer sam istog misljenja, al takodjer sam istog misljenja da treba ih malo i prilagoditi, nismo mi profesionalci pa da se pratimo iz krivene u krivinu, neznam dje tu realnost, ako mene neko udari, i ja izgubim 2 mjesta, on me propusti, ja se vratim na stazu, nisam ostecen al covece ja sam bio npr prvi a sad ne mogu ni 3 doci, neznam dje tu realnost za to sve, a to se meni vec desava ovo je treca utrka, nisam prijavljivao jer sam dolazio prvi pa da nebi koga demoralisao, al kad smo ja i sutko u pitanju i kad mu se primaknem na bod onda treba odjenom pravila postovati ito sva, te me kazni sa 4 boda te me pomakni na slj gridu, daj nemojte zezati me, haj sutko napravi anketu ko najmanje grijesi, vidjeces da cu te i tu pobijediti, stvarno mogu pratiti koncentrirano, ev ovo cu samo reci, da nisi ondje izletio ja te nebi ni udario i ti to znas, medjutim tako je bilo kako je, ja ne mogu sad pametovati, al i ti znas da si uzrok tome, jer si se vratio ne ravniku vec na ulasku u dr krivinu, nije meni krivo, 4 boda pa 4 boda, al mi je krivo da sam vitavu utrku bio izlupan i dodjem prvi i de me kazni, e to nije fer fkt, al kako ovo nije mjesto da pise o tome, samo kazem da trebaju biiti pravila, bez njih se ne moze voziti, al kako se ta pravila nisu odmah primijenila, meni ce biti samo drago kad osvojim naslov a profuckao sam toliko bodova a ako neko dr osvoji kad mene ne bude tu nek se zapita koliko je on dobar ili sretan recemo ili je on boss

• Administrator
  • Test vozac
  • *
« Reply #3 on: June 24, 2009, 14:02:23 »
Ja necu nista pametovati, da ne ispadne da perem ruke od neceg,
glasao sam da se vozi po pravilima i to ovdje ponavljam,
ja sam za pravila, i da se ona od sada primjenjuju na svaku gresku i na svaciju gresku.

• Prahistorijska licnost
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Uvijek učim.
    • F1 Bosnia
« Reply #4 on: June 24, 2009, 18:02:49 »
takodjer sam istog misljenja, al takodjer sam istog misljenja da treba ih malo i prilagoditi, nismo mi profesionalci pa da se pratimo iz krivene u krivinu, neznam dje tu realnost, ako mene neko udari, i ja izgubim 2 mjesta, on me propusti, ja se vratim na stazu, nisam ostecen al covece ja sam bio npr prvi a sad ne mogu ni 3 doci, neznam dje tu realnost za to sve, a to se meni vec desava ovo je treca utrka, nisam prijavljivao jer sam dolazio prvi pa da nebi koga demoralisao, al kad smo ja i sutko u pitanju i kad mu se primaknem na bod onda treba odjenom pravila postovati ito sva, te me kazni sa 4 boda te me pomakni na slj gridu, daj nemojte zezati me, haj sutko napravi anketu ko najmanje grijesi, vidjeces da cu te i tu pobijediti, stvarno mogu pratiti koncentrirano, ev ovo cu samo reci, da nisi ondje izletio ja te nebi ni udario i ti to znas, medjutim tako je bilo kako je, ja ne mogu sad pametovati, al i ti znas da si uzrok tome, jer si se vratio ne ravniku vec na ulasku u dr krivinu, nije meni krivo, 4 boda pa 4 boda, al mi je krivo da sam vitavu utrku bio izlupan i dodjem prvi i de me kazni, e to nije fer fkt, al kako ovo nije mjesto da pise o tome, samo kazem da trebaju biiti pravila, bez njih se ne moze voziti, al kako se ta pravila nisu odmah primijenila, meni ce biti samo drago kad osvojim naslov a profuckao sam toliko bodova a ako neko dr osvoji kad mene ne bude tu nek se zapita koliko je on dobar ili sretan recemo ili je on boss

Za mene je ova prica zavrsena, ostaje sve kao sto je prvotno odluceno i idemo dalje.

Dakle VN V. Britanije u petak, bujrum.

EDIT: sa pravilima naravno
« Last Edit: June 24, 2009, 18:07:43 by sutko »

"Demokratija nije način da se upravlja bilo čime. Radilo se o firmi ili bilo čemu drugom, uvijek vam treba osoba koja će paliti i gasiti svjetlo."
Bernie Ecclestone

"Demokratija nije način da se upravlja bilo čime. Radilo se o forumu, ligi, portalu ili bilo čemu drugom, uvijek vam treba administracija koja će paliti i gasiti svjetlo."
Sutko_AT&T

• F1-Bosnia Team
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Ni budućnost nije što je nekad bila!
  • Omiljeni vozac: Kamui Kobayashi
  • Omiljeni tim: Williams AT&T
« Reply #5 on: June 24, 2009, 21:16:22 »
Ja sam da se pravila poostre jos, satko bi da bude prvi i negleda nacine da dode do prvog mjesta...  Obavezno uvesti diskvalifikaciju... jel nemoze sa na silu nista, sto vecina nas zeli....  preteci po svaku cijenu... i pritom jos ometati ostale vozace na stazi, kasno kocenje i udaranje pri tom i slicno...

Mene je licno jednom opalilo po dzepu sto sam isao 72 km/h a ogranicenje je 40 km/h .. ode vozacka, kazna, bodovi i slicne glooposti.. i vjerujte da mi se tesko moze ponoviti ista greska... dakle na kaznama se covjek opameti...

selam..

• Prahistorijska licnost
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Uvijek učim.
    • F1 Bosnia
« Reply #6 on: June 24, 2009, 22:46:24 »
Trebamo spustiti loptu na zemlju, udahnuti 3 puta i pokusati ponovo.  :punk:

Ovdje se vise ne radi samo o nadmetanju harija i mene za prvo mjesto. Otkako su efendija i fudo dobili volane, oni sasvim ravnopravno pretendiraju na prvo mjesto u svakoj utrci, uz duzno postovanje prema edinu i omeru, pa i naslov prvaka i u svakoj utrci nijanse su te koje ce odlucivati o pobjedniku, vidjeli smo sinoc testiranja na silverstonu, zato treba se potruditi da neko tu nijansu ne dobije ilegalno.
« Last Edit: June 24, 2009, 23:03:08 by sutko »

Bernie Ecclestone

Sutko_AT&T

• Administrator
  • Veteran F1
  • *
« Reply #7 on: June 24, 2009, 23:42:51 »
sve je to u redu sutko i idemo dalje ko sto kazes, ko sto fudo kaze ne moze se nista na silu, i to je sve ok, al sta sam ja Bogu kriv ako me ko sto je bilo na zadnjoj utrci udari neko i prodju me dvojica, kad i mogu ici dalje, osla su mi 2 mjesta, eto idemo dalje, hajte sad da vas vidim, namirite mi moj zaostatak, eto udario sam te kako kazes neoprezno, mada je to sve pod upitnikom al nek bude zavrsena prica, al eto de mi namiri ta dva mjesta sto ste me ti i fudo pretekli, kako to objasniti, kako to nadoknaditi, hebes ti taj sport ako sam ja i duplo brzi al me nece, a nece me zbog drugi, znas i sam da malo ko moze voziti iza nekog ko sto mogu ja, eto trenirali smo silverston, nemoguce je preteci al se moze pratiti, al sta mi znaci ako me neko spuca i opet mi odu 2 mjesta, mislim ima rupa taj pravilnik tako da mi to sve lagano ide na...

• F1-Bosnia Team
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
« Reply #8 on: June 25, 2009, 18:11:48 »
sve je to u redu sutko i idemo dalje ko sto kazes, ko sto fudo kaze ne moze se nista na silu, i to je sve ok, al sta sam ja Bogu kriv ako me ko sto je bilo na zadnjoj utrci udari neko i prodju me dvojica, kad i mogu ici dalje, osla su mi 2 mjesta, eto idemo dalje, hajte sad da vas vidim, namirite mi moj zaostatak, eto udario sam te kako kazes neoprezno, mada je to sve pod upitnikom al nek bude zavrsena prica, al eto de mi namiri ta dva mjesta sto ste me ti i fudo pretekli, kako to objasniti, kako to nadoknaditi, hebes ti taj sport ako sam ja i duplo brzi al me nece, a nece me zbog drugi, znas i sam da malo ko moze voziti iza nekog ko sto mogu ja, eto trenirali smo silverston, nemoguce je preteci al se moze pratiti, al sta mi znaci ako me neko spuca i opet mi odu 2 mjesta, mislim ima rupa taj pravilnik tako da mi to sve lagano ide na...

rodjo... ovo je takav sport, ja ocekujem svaku trku da ce me neko opaliti i spreman sam za takve situacije.. razumujem te i meni je zao kad me neko udari, ili sam pogrijesim i gledam drugi odose,, ali me tjesi samo to sto vjerujem da smo svi ovdje normalni i da niko to nece uraditi namjerno. Ja sam recimo imao apsolutno pravo u Turskko kod sudara tebe i Efendije, kad si izasao mi na putanju da te udarim i nebudem kriv. Ako cemo ici u krajnost, Sutko bi tu profitirao najvise, jer bi obojica odustali  i nebi bili ispred njega. Ali nebi to sebi nikad dopustio, skrenuo sam nekako i usporio, nije fora ako 2 vozaca zavrse trku. Zato se zalazem da se uvedu strozija pravila krenuvsi od mene, jer cemo tako svi vise paziti. Ja sam recimo zbog toga promijenio pogled iz bolida da bih imao retrovizore da nebih zatvarao druge i jedva sam se malo navikao. Ja sam samo da ne dizemo tenzije, na pola smo sezone skoro, i bilo bi lijepo zavrsiti sezonu do kraja, nemojte zezati, nisam dzabe dao za volan 60,00 KM hahahaahh
selam svima...

• Administrator
  • Veteran F1
  • *
« Reply #9 on: June 26, 2009, 00:09:02 »
ako cemo ici u krajnost ti si brale imao zutu zastavu, dr je kad se desi tik onako kako je sutko proletio kraj nas, cisto sreca je bila da na snije zakacio, a bogam si ti morao usporiti jer si bio daleko 2 krivine, svejedno a sam kaznjen za oboje al opet postavlja se pitanje sta da nisam mogo nastaviti, kako meni nadoknaditi to, et ni efendija nije kaznjen cak, cojk me je pustao regularno sve, ma necu da se najzdas zamaram, neki se prave francuzi previse puta...

• Administrator
  • Test vozac
  • *
« Reply #10 on: June 26, 2009, 08:45:48 »
Da i ja kazem neku, ovdje svako tumaci prvaila ona koja njemu i kada njemu pasu. Kad pricamo o neopreznom povratku na stazu
ne trebamo puno pricati jer malo ko od nas to pazi, mene je slicna situacija kostala bodova u Barceloni, ali Boze moj to je sve igra.
i trebamo pokusati to shavtiti i prevazici ovo, pa da idemo dalje.... :gpler:

• F1-Bosnia Team
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
« Reply #11 on: June 26, 2009, 17:42:06 »
 :D Mislim da ce veceras biti žestoka trka.. I Like that  :-*

Naravno da sam imao zutu zastavu sto neznaci da se moze vracati na stazu ko iz topa...

A u Barceloni sto se Edo desilo ista je situacija kao samnom i Harijem.. imao si zutu zastavu, nekazem da nisam kriv, valjda si trebao usporiti kao sto kaze Hari..

P.S. Molim da me se sankcionise istom kaznom za Barcelonu kao i Harija za Tursku tako da se ne osjecam privilegovan... zelim fair play
« Last Edit: June 26, 2009, 17:52:34 by Fudo »

• Administrator
  • Test vozac
  • *
« Reply #12 on: June 26, 2009, 18:11:39 »
ne Fudo ja sam tebe trebao udariti pa da obojici upropastimo utrku, a da kako ti kazes ne budem kriv.
iz tog razloga kazem da ovdje svako tumaci pravila kad njemu i koja njemu pasu.

• F1-Bosnia Team
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
« Reply #13 on: June 26, 2009, 18:26:23 »
ne Fudo ja sam tebe trebao udariti pa da obojici upropastimo utrku, a da kako ti kazes ne budem kriv.
iz tog razloga kazem da ovdje svako tumaci pravila kad njemu i koja njemu pasu.

Slazem se ja Edo da sam kriv i prihvatam sankcije... sto bi svi trebali ako su krivi... dobro si reko: svako tumaci pravila na svoj nacin

• Prahistorijska licnost
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Uvijek učim.
    • F1 Bosnia
« Reply #14 on: June 26, 2009, 18:49:29 »
Djeco, mir u kuci.  ;D

Bio sam napisao jedan duzi post, ali u toku pisanja neste struje, pa cu sad biti kratak.

Niti treba ici u krajnosti niti treba prelaziti olako preko nekih stvari.

Prvenstvo se vozi zbog sviju nas, za mene je bitan svaki vozac i ne bih zelio nikog izgubiti, jer dosta sam vremena ulozio u ovo.

Da bi smo uopste mogli raspravljati o ovome, moramo krenuti od pretpostavke da niko nikad nece nekog namjerno udariti, izletiti pred njega i slicno, ja licno kad bih znao da neko sa namjerom to radi u toku utrke koja se vozi za prvenstvo, osim sto ne bih sa njim igrao, Bog je kadar da bih i kahvu pio, jer jos na pocetku sam naglasio da za zezanje i ludu voznju imamo utrku od 7 krugova, mada i tu treba malo zasvirati pa za pas zaditi.

Hari, sto se tice situacije izmedju tebe i efendije, tu je efendija postupio po pravilima za koja smo se svi slozili da su ok. Znam da u tim trenucima covjek poludi, ali isto tako nije lako ni onom koji to uradi, jer i on sa tim gubi pozicije, u konkretnom slucaju efendija je pao sa 2. na 4. mjesto, gleda kako mu fudo i ja masemo dok prolazimo, ja jesam 100%, ne znam za fudu.

Cesto pricas o onome sta se desava na stazama F1, pa znamo da kad je nesto sumnjivo pise da stewardi istrazuju incident, ali isto tako smo svjedoci da u 80% slucajeva inicdenti na stazi se ne istrazuju, jos su ljudi ulozili stotine miliona u sezonu, pa se Sutil zaleti u nekog od ovih s vrha, sta onda, ide se dalje, zato kod nas postoji to pravilo da onaj koji to uradi mora sacekati vozaca kojeg je udario, znaci i on ce izgubiti i drugi put ce biti pazljiviji, pogotovo sad kad nas vise konkurise za pobjedu, jer bilo bi mi glupo da se neko vozi za nekim i drzi odstojanje od 2 sekunde bojeci se sudara, jer ce ga taj sudar u kojem nije bilo stete kostati npr. 2-3 boda.

Meni je jedino zao sto nismo ranije poceli sa dodjeljivanjem kazni, pa sam sad izvukao sve incidente i kaznio svakoga, tako da se nebi niko ljutio i nisam izmisljao tooplu vodu, vec sam samo primjenio pravila na date situacije.

Sad se postavlja pitanje, a sta je sa ranijim propustima za koje niko nije kaznjen, e pa drugovi, pogotovo se obracam green table-u, imali ste mehanizme da se oglasite oko datih situacija, ali vjerovatno niko nije htio preuzeti na sebe tu ulogu da prvi pocne sa ozbiljnim prijavama i kaznama, bojeci se reakcije, u prvom trenutku sam se i ja pokajao, ali mi je sad drago sto jesam, jer su se nek stvari razjasnile.

Predlazem svima nama da ne prelijevamo vise iz supljeg u prazno.

Vidimo se u silverstonu.  :gpler:

Bernie Ecclestone

Sutko_AT&T

f1-bosnia.net Forum

« Reply #14 on: June 26, 2009, 18:49:29 »