Djeco, mir u kuci.

Bio sam napisao jedan duzi post, ali u toku pisanja neste struje, pa cu sad biti kratak.
Niti treba ici u krajnosti niti treba prelaziti olako preko nekih stvari.
Prvenstvo se vozi zbog sviju nas, za mene je bitan svaki vozac i ne bih zelio nikog izgubiti, jer dosta sam vremena ulozio u ovo.
Da bi smo uopste mogli raspravljati o ovome, moramo krenuti od pretpostavke da niko nikad nece nekog namjerno udariti, izletiti pred njega i slicno, ja licno kad bih znao da neko sa namjerom to radi u toku utrke koja se vozi za prvenstvo, osim sto ne bih sa njim igrao, Bog je kadar da bih i kahvu pio, jer jos na pocetku sam naglasio da za zezanje i ludu voznju imamo utrku od 7 krugova, mada i tu treba malo zasvirati pa za pas zaditi.
Hari, sto se tice situacije izmedju tebe i efendije, tu je efendija postupio po pravilima za koja smo se svi slozili da su ok. Znam da u tim trenucima covjek poludi, ali isto tako nije lako ni onom koji to uradi, jer i on sa tim gubi pozicije, u konkretnom slucaju efendija je pao sa 2. na 4. mjesto, gleda kako mu fudo i ja masemo dok prolazimo, ja jesam 100%, ne znam za fudu.
Cesto pricas o onome sta se desava na stazama F1, pa znamo da kad je nesto sumnjivo pise da stewardi istrazuju incident, ali isto tako smo svjedoci da u 80% slucajeva inicdenti na stazi se ne istrazuju, jos su ljudi ulozili stotine miliona u sezonu, pa se Sutil zaleti u nekog od ovih s vrha, sta onda, ide se dalje, zato kod nas postoji to pravilo da onaj koji to uradi mora sacekati vozaca kojeg je udario, znaci i on ce izgubiti i drugi put ce biti pazljiviji, pogotovo sad kad nas vise konkurise za pobjedu, jer bilo bi mi glupo da se neko vozi za nekim i drzi odstojanje od 2 sekunde bojeci se sudara, jer ce ga taj sudar u kojem nije bilo stete kostati npr. 2-3 boda.
Meni je jedino zao sto nismo ranije poceli sa dodjeljivanjem kazni, pa sam sad izvukao sve incidente i kaznio svakoga, tako da se nebi niko ljutio i nisam izmisljao tooplu vodu, vec sam samo primjenio pravila na date situacije.
Sad se postavlja pitanje, a sta je sa ranijim propustima za koje niko nije kaznjen, e pa drugovi, pogotovo se obracam green table-u, imali ste mehanizme da se oglasite oko datih situacija, ali vjerovatno niko nije htio preuzeti na sebe tu ulogu da prvi pocne sa ozbiljnim prijavama i kaznama, bojeci se reakcije, u prvom trenutku sam se i ja pokajao, ali mi je sad drago sto jesam, jer su se nek stvari razjasnile.
Predlazem svima nama da ne prelijevamo vise iz supljeg u prazno.
Vidimo se u silverstonu.