Author Topic: Kalendar utrka  (Read 747 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

• Prahistorijska licnost
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Uvijek učim.
    • F1 Bosnia
  • Omiljeni vozac: Ayrton Senna
  • Omiljeni tim: Williams F1 Team
Kalendar utrka
« on: May 28, 2009, 14:52:30 »
Utrke bi vozili tri puta sedmicno, ponedjeljkom, srijedom i petkom, posto je sezona duga (17 utrka) da se to sve ne razvuce previse.

Server ce biti otvoren od 21.00, ako neko zeli voziti practice.

Kvalifikacije krecu u 21.30, a utrka odmah nakon zavrsenih kvalifikacija.

Prvu utrku bi vozili 29.05, tj sutra.

Izjasnite se oko termina, pa da vidimo hocemo li vec jednom krenuti u prvenstvo.  :wall: :wall: :wall:

Et, toliko od mene.

EDIT:

Ostalim danima kada ne vozimo za prvenstvo server cemo otvoriti od 21.30-22.00 i ostace otvoren sat do sat i pol.
« Last Edit: May 29, 2009, 18:19:56 by sutko »

"Demokratija nije način da se upravlja bilo čime. Radilo se o firmi ili bilo čemu drugom, uvijek vam treba osoba koja će paliti i gasiti svjetlo."
Bernie Ecclestone

"Demokratija nije način da se upravlja bilo čime. Radilo se o forumu, ligi, portalu ili bilo čemu drugom, uvijek vam treba administracija koja će paliti i gasiti svjetlo."
Sutko_AT&T

f1-bosnia.net Forum

Kalendar utrka
« on: May 28, 2009, 14:52:30 »

• F1-Bosnia Team
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Ni budućnost nije što je nekad bila!
  • Omiljeni vozac: Kamui Kobayashi
  • Omiljeni tim: Williams AT&T
Kalendar utrka
« Reply #1 on: May 28, 2009, 19:44:36 »
Ovako kako je Sutko naveo meni odgovara. Vrijeme je OK, ako pase efendiji, ako ne onda poslije jacije oko 23:30 . Samo jos da se izbaci kalendar utrka za svaki dan tako da se stignemo pripremiti, jer ima nas koji vecinu utrka nije uopste vozila pa da budemo bar malo konkurentni drustvu sa volanima :)

Malo me buni ono sa gorivom i nadolijevanjem, znaci:

1. Idemo 2 (dva) puta u boks
2. Kazete nema dolijevanja goriva poslije kvalifikacija. Znaci raporedim gorivo za 20 krugova u 3 dijela + kvalifikacije.
3. Ako ja odradim 2-3 kruga kvalifikacija i izadjem sa ESC u garazu, nece li se meni gorivo dosuti 
    potroseno za ta 2-3 kruga na pocetno stanje potroseno u kvalifikacijama?
Nebi da uradim sta pogresno pa ispadnem
    chiter :)
4. Najbolje da jos jednom ponovite za nas neupucene koja tacno procedura oko kvalifikacija i goriva :)

P.S. Samo jos kalendar cekam da okacite i ja sam spreman, predpostavljam da cemo ici po kalendaru F1 ali.. da se zna :)

SRETNO!!!

• Administrator
  • Test vozac
  • *
Re: Kalendar utrka
« Reply #2 on: May 28, 2009, 19:57:15 »
Potroseno gorivo u kvalifikacijama  se nece  namiriti, i u utrku kreces sa onoliko goriva koliko ti ostane poslije kvalifikacija.
zato je bitno postaviti ispravno strategiju, mada se gorivo poslije moze donasuti prilikom odlaska u box.

• VIP VOZAČ
  • Test vozac
  • *
  • Omiljeni vozac: Began McM
« Reply #3 on: May 28, 2009, 20:28:45 »
Selam. pa nije problem. ja se slazem s vremenom i sa citavim rasporedom jer mi odgovara. i unaprijed hvala sto si imao u vidu i moj raspored vremena oko namaza.

"Nije znanje znanje znati vec je znanje, znanje drugom dati"
"Mudar covjek ne kaze sve sto misli, ali misli sve sto kaze"

• Administrator
  • Test vozac
  • *
« Reply #4 on: May 28, 2009, 20:35:01 »
Da se i ja pozitvno izjasnim oko termina.
Samo jos da se odredimo da li cemo voziti 20 ili manje krugova jer je bilo primjedbi
da je 20 krugova previse.

• F1-Bosnia Team
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
« Reply #5 on: May 28, 2009, 20:42:01 »
I meni je Bogami 20 krugova malo puno... tesko je odrzat koncentraciju oko pola sata na ovakvoj igri gdje se nesmije grijesiti.

Predlazem 10-15 krugova...

• Prahistorijska licnost
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Uvijek učim.
    • F1 Bosnia
« Reply #6 on: May 28, 2009, 20:59:27 »
Slazem se i ja da je 20 krugova previse, ali mi se cini da je 10 premalo, pa eto moj je prijedlog 15 krugova, jer osim brzine na stazi, za dobar rezultat treba koncentracija i strpljivost. A osim toga to je i prednost za sporije vozace da cekaju gresku ovih ispred pa da mozda i na taj nacin ostvare bolji rezultat.

S tim naravno, da ce se ovih 15 krugova voziti utrke koje ce se bodovati u prvenstvu, a utrke koje budemo vozili bez bodovanja mozemo voziti kao i do sad 7 krugova.
« Last Edit: May 28, 2009, 21:03:21 by sutko »

"Demokratija nije način da se upravlja bilo čime. Radilo se o firmi ili bilo čemu drugom, uvijek vam treba osoba koja će paliti i gasiti svjetlo."
Bernie Ecclestone

"Demokratija nije način da se upravlja bilo čime. Radilo se o forumu, ligi, portalu ili bilo čemu drugom, uvijek vam treba administracija koja će paliti i gasiti svjetlo."
Sutko_AT&T

• Prahistorijska licnost
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Uvijek učim.
    • F1 Bosnia
« Reply #7 on: June 03, 2009, 23:06:26 »
Dakle od sad se utrke voze ponedjeljkom i petkom, ostali dani su za testiranja i probne utrke, nema vise odgadjanja.  :punk:

Bernie Ecclestone

Sutko_AT&T

• Prahistorijska licnost
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Uvijek učim.
    • F1 Bosnia
« Reply #8 on: June 30, 2009, 08:52:07 »
Posto vec postoji prijedlog od fude da se utrka vozi jednom sedmicno, ja isto tako podrzavam taj prijedlog, pa se i vi izjasnite.

Kontam da nam je previse dvije utrke sedmicno jer dolazimo na staze koje jos nismo testirali i da je sve islo po planu, silverstone u petak, a nurburgring u ponedjeljak, tesko bi se bilo pripremiti, a tako ce ubuduce biti jos teze, do kraja nam je ostalo jos 9 utrka ako se ne varam, tako da bi to polako odradili.

Ako se odlucimo za jednu utrku, predlazem da se vozi ponedjeljkom.

Bernie Ecclestone

Sutko_AT&T

• Administrator
  • Test vozac
  • *
« Reply #9 on: June 30, 2009, 10:38:29 »
slazem se da to bude ponedjeljak, al cu iz razloga sto smo bili nekorektni prema efendiji inzistirati da start kvalifikacija bude u 22:00, a da obaveza ulaska na server bude bar 1-2 minuta ranije, a onaj ko bude kasnio da bude diskvalificiran.  >:(

« Last Edit: June 30, 2009, 13:09:34 by epehlic »

• Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Feel the Power of the Dark Side
  • Omiljeni vozac: TheDoctor Valentino Rossi
  • Omiljeni tim: Scuderia Ferrari
« Reply #10 on: June 30, 2009, 14:56:32 »
u redu je to sto se tice vremena, ako bude pon, moze start da bude 22 h, a kval 15 min prije, tj 10 min kval i 5 min warmup, i race u 22h, al nema vezze, al edine neznam sto te toliko to sa efendijom, pa ljudi svakom se moze desiti, jel sutki pukla koneckija u toku utrke, nikad neznas sta moze biti, tako da je meni iskreno zao sto nije uspio doci, al ja sam sebi takodjer shebo 2 utrke, na jednu sam doso razbatalit a na dr nisam ni doso, iskreno mislim da ce biti jos odustajanja do kraja sezone...

• F1-Bosnia Team
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
« Reply #11 on: June 30, 2009, 15:06:57 »
Ja sam naravno za 1 trku u ponedjeljak, oko 22:00 moze, mada bi ja volio pola sata, sat kasnije ali nemozemo zbog efendije. Tako sa jednom trkom imamo prostora da ogodino u slucaju da neko nemoze voziti i slicno...
I predlazem da novi clan Haress od Njemacke vozi zajedno s nama ako nebude pravio belaja puno ovu sedmicu na trkama haha :D

Sinoc mi nije bas bilo jako zanimljivo kad nas 3. vozimo...

• Administrator
  • Test vozac
  • *
« Reply #12 on: June 30, 2009, 17:06:26 »
slazem se da ce biti jos odustajanja, i da ih je bilo, ali ovo sa efendijom me je pogodilo iz razloga sto smo do sada i zbog
manjih problema odgadjali utrke, al OK, stvar je bila i iz tog razloga predlazem da imamo unaprijed definisanu satnicu za
naredne utrke, pa ko je tu nek vozi, a koga nema, nek se zadovolji sa jednim bodom.

• VIP VOZAČ
  • Test vozac
  • *
  • Omiljeni vozac: Began McM
« Reply #13 on: June 30, 2009, 18:02:30 »
selam. necu nista puno pametovati, ali samo da vam se zahvalim na tome sto ste me cekali pa da i ja vozim silverstone. ali kao sto moj timski kaze ovo je samo igra i idemo dalje. znam da nije zanimljivo kad samo trojice voze utrku ali nek se ipak vozi. toliko od mene za ovaj put. >:(

"Nije znanje znanje znati vec je znanje, znanje drugom dati"
"Mudar covjek ne kaze sve sto misli, ali misli sve sto kaze"

• Pocetnik
« Reply #14 on: June 30, 2009, 19:49:26 »
Necu puno, mozda malkice hehe.Vidim da sam dobio prvi bod, cime se zvanicno ukljucujem u borbu za naslov prvaka hehe. Mislim da bi mogao pocet od njemacke cisto ono da imate koga za prestici :)))

f1-bosnia.net Forum

« Reply #14 on: June 30, 2009, 19:49:26 »