1. Radim video, dok smontiram i uploadam postavicu, imam screenshote ako trebaju komisiji, ali tesko je to predstaviti screenshotima, s toga molim da se ova prijava uvazi, a da mi se omoguci da dokazni materijal kasnije dostavim.
2. Prvi krug, pravac izmedju Ascaria i Parabolice
3. Efendija - Vodafone McLaren Mercedes Team
4. Ova sam prva zapazio, ali ostavljam komisiji da odluci.
3.2 Pravila na stazi
f) Ponovno priključenje na stazu dozvoljeno je samo onda kada nikome nećete zasmetati pri povratku.
g) Vozači koji se priključuju na stazu nakon izvrtanja, moraju bezbjedno propustiti nadolazeće vozače i priključiti se trkaću liniju tek nakon što dostignu optimalnu brzinu za taj dio staze.
j) Ako vam je bolid oštećen toliko da to utječe na upravljivost, do pit-a vozite van trkaće linije i dobro pazite da ne zasmetate nadolazećim vozačima.
3. Vozači se sudare kada se jedan vozač nakon izletanja vraća na stazu
Kriv je vozač koji se vraća na stazu.
5. Dokaz da je steta nastala je raspadanje pola bolida, po moj procjeni totalka.
Off the record:
Prijavio sam ovo na efendijin nagovor, u prvi mah sam mislio da se je samo radilo o gubljenju kontrole nad bolidom koja se moze svima u svakom trenutku desiti i moze neko nastradtati, ali to je dio utrke i zivot ide dalje. Ali mi je onda efendija pojasnio da je on zapravo ranije udario u zid te se vozio pored staze , tako da nebi smetao nadolazecim vozacima, ali to je upravo bilo kobno. pogledao sam replay i vidim da je tokom te voznje po travi, pored staze je jos jednom dodirnuo ogradu i nekontrolirano izletio na stazu, sto je, da se desilo sekundu prije moglo izbaciti iz utrke jos nekoliko vozaca koji su bili ispred mene, a vozac koji je isao iza mene pukom srecom je proao kroz sve one dijelove pored nasih bolida.