Ev i ja da napisem sta sa utrke, kako sam bio tu sedmicu u guzvi nisam stigao odvoziti niti jedan krug sve do pocetka utrke, dosao sam na server, nalodao setup sad neznam ni sa koje staze i krenuo koji krug, vidio sam po vremenima da sam brz koliko i Ado i Fudo koji su tad imali best vremena 1,12 cini mi se.
Nalijem pun bolid i napravim josh koji krug i vidim da mogu ici 1,14-15, izracunam strategiju 12-12-12 i krenu kvale, imao sam trece vrijeme, nisam htio forsirati jer fkt se nisam nadao nekom visokom mjestu, medjutim kako nas je 5 startalo race onda bice bodova. Start i krece race, uzmem efendiju vec na prvoj krivini te nastavim dalje za fudom, krug dva drzao sam ga na pola sekunde da bi vec 3-4 krug bio dovoljno blizu da ga predjem, opet nisam htio ugroziti ni njega ni sebe, a na ravnom dijelu je bio dosta brzi dok bi u 2 sektoru bio sporiji dosta, te imao problema na izlazu iz krivine. Par krugova sam bio dosta blizu i pratiio gdje najvise ima problema te taman da iskoristim tu svoju prednost bolid mi jednostavno proklizu na dijelu gdje moras u travu. Vracam se naza i maltane ne vidim ceste, vidim da Sutko prolazi te pusta gas da neizletim pred njega te mi bolid skoro opet ostaje na pasici. Laganim gasom nekako se izvucem te sam pao samo jedno mjesto, nastavim voziti, nisam forsirao jer sam vidio da se puno rizikuje te nastavio nekim svojim tempom te dosao do 3 mjesta i druge titule nase lige, et vidimo se u Abu Dhabiju...