Author Topic: Velika nagrada Italije - Monza 15.02.2010.  (Read 892 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

• Prahistorijska licnost
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Uvijek učim.
    • F1 Bosnia
  • Omiljeni vozac: Ayrton Senna
  • Omiljeni tim: Williams F1 Team
Re: Velika nagrada Italije - Monza 15.02.2010.
« Reply #30 on: February 15, 2010, 22:49:40 »
Timski me je nagovorio pred sami start da idem na jedno zaustavljanje iako je gorivo bilo na knap. Kvale sam odvezao odlicno jer sam krenuo sa max 115L.

Prije same utrke upozoravam ostale vozace da paze na prvu krivinu ali ja sam cinim gresku, preksano kocim i prolijecem centrimetrima ispred Begana. Silazim sa staze i padam na 6. mjesto. U toku prvog kruga zbog gresaka drugih vozaca izbijam na 3. mjesto.

Nakon 3. kruga vozim se na 2. mjestu iza Fude koji polako odmice ispred mene, kakosmo bili na istoj taktici, a bio je na treninzima brzi od mene, smatrao sam da ne trebam forsirati, pogotvo sto su ostali vozaci bili u problemima, prisilno isli u boxeve.

Ostatak utrke sam bio sam na stazi usamljen i bez nekih desavanja, sve do 22. kruga, kada vidim da je Fudo izletio, te prelazim na 1. mjesto gdje sam ostao do kraja.

Cestitam timski, 18 bodova za williams, mislim da smo napravili dobar posao, iako bi se trebali zamjeniti za mjesta na podiju.
« Last Edit: February 15, 2010, 22:56:16 by Sutko AT&T »

"Demokratija nije način da se upravlja bilo čime. Radilo se o firmi ili bilo čemu drugom, uvijek vam treba osoba koja će paliti i gasiti svjetlo."
Bernie Ecclestone

"Demokratija nije način da se upravlja bilo čime. Radilo se o forumu, ligi, portalu ili bilo čemu drugom, uvijek vam treba administracija koja će paliti i gasiti svjetlo."
Sutko_AT&T

f1-bosnia.net Forum

« Reply #30 on: February 15, 2010, 22:49:40 »

• Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Feel the Power of the Dark Side
  • Omiljeni vozac: TheDoctor Valentino Rossi
  • Omiljeni tim: Scuderia Ferrari
« Reply #31 on: February 16, 2010, 01:00:37 »
Evo i od mene nesto sa grozne Italije, fuj fuj i fuj.

Kako vecinu zadnji utrka zadnji dan ili bolje reci zadnji sahat treniram pa tako i Italiju. Znao sam da sam brz i nisam se trudio da vozim naj naj krugove nego sam se bacio na pun bolid i duge stintove. Jedina fora je sto nisam uspio odvesti ni 3 kruga zaredom al no dobro, znao sam da sa poluteskim bolidom mogu ici 1,26 lako ali i ispod koju desetinku, medjutim kvale sam odvozio krozno i ponavaljao sam par puta, jednom zbog moje greske, onda tv style povilenio te najzad napraim 2 vrijeme ito zehru slabije od prvo klasiranog na gridu. Onda problem sa prebacivanje na race, kamera mi samo leta te sam nekako uspio napipati RACE i tako izrevoltiran krenem u boj.

Krenem start sam imao bolji od Fude al bash u toom trenutku gledajuci njega i mog timskog iza koji uvjek ima dobar start, me nesto okrenu i razbijem prednje krilce te jako ostetim bolid, do boxa sam isao i nisam mogao nigdje namotati, te sam par puta otisao na pijesak i odbijajuci se od bankine vracam nazad te se jednom zaglavljivam, motor vristi od temp al uspijem ici dalje, dodjem do box-a i nekako mi bolid utegnu i odlucim se na jedan ulazak, ko tanker krenem, neda me to sve smesti te nastavim voziti.

Toliiko sam bio smunjem utrkom i nisam mogao nikako odrediti gorivo na koje sam se zalio na pocetku race-a, ali kontam idem opet pun i tako idu krugovi fkt vozim i slazem solidno vrijeme za onako pun bolid, gume vriste jer nisu predvidjene za vise od 9 krugova, a ja sam trebao odvesti 14-15, i to mi polazi za rukom jer sam pred ulazak u box izborio 4 mjesto, te ulazim u box i ostaje jos 11 krugova do kraja, a usao sam u box i imao sam sammo 1 L u bolidu, na izlazu gledam jesam dovoljno nasuo te gledam da nisam nagazio na liniju i u tom trenu udarim dio na izlazu iz box-a, jedam od MCM-a se razbio, i onda cijeli krug sam morao na probijenoj gumi proci te me tu stize efendija i uzima mi izboreno trece mjesto, i tak se dovucem do boxa i onda popravim to a ujedno vidim da je i Hozan u boxu koji je najverovatnije to i zamutio, hitam za njim, prelazim ga i onda vilenim po stazi, te se jednom izvrtim i tu me stize Fudo i korektno i bez opasnosti me prodje, i idem dalje, Fudo odlazi u box i ja se vracamm u krug sa prvom trojicom, tad mi je vec efendija bio nedostizan ali nastavim vileniti te se josh jednom okrecem te u tom okretanju Fudo nailazi te me udara i prava je sreca da smo obojica zavrsili, opet odem u box te me i hozan prelazi, popravim bolid i kako tako sustignem Hozana te sam uvidio da ima problema i vracam svoju cetvrtu poziciju i tako je ostalo do kraja.

Zao mi je sto sam svom timskom upropastio start utrke a svom rodji Fudi zavrsetak, ovo je trebala biti njegova pobjeda ali sta je tu je, samo sam sebi gore ucinio te je Sutko za 2 neplanirana boda jos blize, nista vidimo se u Singapuru, moje cestitke i zaljene u isto vrijeme...

• Administrator
  • Veteran F1
  • *
« Reply #32 on: February 16, 2010, 19:11:31 »
evo neka moderator spoji ovo al evo sa kakvim bolidom sam uspio odvesti utrku i da nije bilo MCM-a i njegovih dijelova dosao bi treci, samo jaka volja...nista drugo i ne predavati se ko neki...

• F1-Bosnia driver
  • Karting vozac
  • *
  • Omiljeni tim: emanuela fangie brata tetisne stricevica team
« Reply #33 on: February 16, 2010, 22:54:01 »
da je babi k.... nebi bila baba :-) nemoj ti sad da nije MCM-a :-)
Na plin se kuha, na dizel ore a na benzin vozi :-)

• Karting vozac
  • **
« Reply #34 on: February 17, 2010, 00:53:45 »
da je babi k.... nebi bila baba :-) nemoj ti sad da nije MCM-a :-)
jes vala, onda bi bila majka :) .

• Administrator
  • Veteran F1
  • *
« Reply #35 on: February 17, 2010, 01:30:26 »
evo neka moderator spoji ovo al evo sa kakvim bolidom sam uspio odvesti utrku i da nije bilo MCM-a i njegovih dijelova dosao bi treci, samo jaka volja...nista drugo i ne predavati se ko neki...

pa bogami mi pukla guma kad sam naletio na tvoj nos, ev gle sad

a ovako mi je bolid izlgedao cijelu utrku

f1-bosnia.net Forum

« Reply #35 on: February 17, 2010, 01:30:26 »