Author Topic: Problemi sa rFactorom  (Read 3651 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

• F1-Bosnia driver
  • Test vozac
  • *
  • Kimi Raikkonen fan!
  • Omiljeni vozac: Kimi Raikkonen
  • Omiljeni tim: Ferrari
Re: Problemi sa rFactorom
« Reply #120 on: January 30, 2012, 22:06:25 »
Ovo se i meni desava ali samo sa RFT 2011 Final modom  :'(

ja vjerujem da ti je to problem zbog neodgovarajuce exe fajla, naime kada je na gridu vise od 13 vozaca onda ti se rusi rf, koji os imas i jesi probao novi exe file, takodjer probaj ovo uradit, pa napisi dokle si i da li imas i dalje taj problem!!!

start run i ukucati ''msconfig''
prebaciti na "boot" tab zatim "advanced options"
označiti kvačicu "maximum memory"
i upisati 4096 tj 4gb rama ...
Stavi novi exe i sad mi radi sve ok ..ty
Reporter:Kimi How does it feels to drive at 300 km/h?
Kimi:It feels normal...

f1-bosnia.net Forum

« Reply #120 on: January 30, 2012, 22:06:25 »

• Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Feel the Power of the Dark Side
  • Omiljeni vozac: TheDoctor Valentino Rossi
  • Omiljeni tim: Scuderia Ferrari
« Reply #121 on: January 31, 2012, 00:31:26 »
nece raditi ako je xp ili sedmica ali 32 bitna, potreno je odraditi ovo ili ukucavanje u start run, uglavnom bitno je da svi koji vozimo sezonu testiramo ovo te da nam to ne desava u sezoni nego u ovih par utrka testiranja moda!!!

• F1-Bosnia driver
  • Test vozac
  • *
  • Kimi Raikkonen fan!
  • Omiljeni vozac: Kimi Raikkonen
  • Omiljeni tim: Ferrari
« Reply #122 on: February 01, 2012, 20:31:01 »
Ok ukucao sam i to za svaki slucaj  ;)
Reporter:Kimi How does it feels to drive at 300 km/h?
Kimi:It feels normal...

• F1-Bosnia driver
  • Test vozac
  • *
  • U 'ladu je spas!
  • Omiljeni vozac: Mark Webber
  • Omiljeni tim: Red Bull Racing
« Reply #123 on: February 08, 2012, 15:53:08 »
ovak trebam malu pomoc... kad ukljucim DRS ne otvara mi zadnje krilo vizuelno, pa zato mislim da mi drs i ne radi tj da nisam nesto dobro podesio... iso sam po harisovim uputama al eto mozda mi je nesto promaklo. na hudu mi se upali zeleno kad stisnem dugme, al ne dobivam nista veci top speed, imam osjecaj da dobijem samo ubrzanje a mozda ni to... na harisovoj slici tamo ima 2 sterelice kod handbrake i head lights (H_KEY i JOY1 B8) tu mi nesto nije jasno mozda je tu negdje moja greska?
Udarila ova recesija. Stalno jedem pljesnivi sir, pijem neka stara vina i vozim auto bez krova!

• Administrator
  • Veteran F1
  • *
« Reply #124 on: February 08, 2012, 16:01:40 »
Headlights mora ostati slovo H, a Handbreak opcija se moze koristiti za DRS, stim da u HUD editoru za DRS actions postavljeno slovo H, pored ovog za ispravan rad mora se imati instaliran visual C++, novi exe file za windows koji imate, dosta sam ih podesio te su mnogi po mojim uputama i video tutorijalu uspjeli sve podesiti, ipak pitajte ovdje i ja cu rado pomoci, na privat ne stignem jer moram svakom posebno, ja sam sam a vas je puno, neko ce nauciti i iz tudjih problema i rjesenja istih!!!

• F1-Bosnia driver
  • Test vozac
  • *
  • U 'ladu je spas!
  • Omiljeni vozac: Mark Webber
  • Omiljeni tim: Red Bull Racing
« Reply #125 on: February 08, 2012, 16:07:04 »
Je tnx... meni je headlights ostao bez slova H, neznam zasto... samo sam u igri headlightu dodao slovo H i sad radi...
Udarila ova recesija. Stalno jedem pljesnivi sir, pijem neka stara vina i vozim auto bez krova!

• Administrator
  • Veteran F1
  • *
« Reply #126 on: February 08, 2012, 16:28:38 »
Et super, e sad i drugi mogu da uoce i da im bude koristan ovaj feedback koji si ti napisao, nekad rjesenje nije vazno koliko odg jel uspjelo, uzivaj i sad probaj mod pa ces vidjeti razlike, DRS ti utjece na grip te ga nemoj rano otvarat!!!

• F1-Bosnia.NET urednici
  • Test vozac
  • Semanic Racing
  • Omiljeni vozac: Lewis Hamilton
  • Omiljeni tim: McLaren
« Reply #127 on: February 08, 2012, 16:36:27 »
Ni meni se na bolidu nevidi da otvara DRS,al na HUD se vidi kad se ukljuci.Znam da ima efekta jer kad pokusam pri velikoj brzini da zagrijavam gume,brzo mjenjanje direkcije lijevo desno bolid drzi dok je drs off,cim ukljucim idem na Spin...to je dokaz da radi...Al ja imam problem s Kersom,znam da i on radi i ukljucivam ga,ali mi u HUD ne prikaziva?
« Last Edit: February 08, 2012, 18:02:44 by Haris KTM »

• Administrator
  • Veteran F1
  • *
« Reply #128 on: February 08, 2012, 18:02:53 »
Ni meni se na bolidu nevidi da otvara DRS,al na HUD se vidi kad se ukljuci.Znam da ima efekta jer kad pokusam pri velikoj brzini da zagrijavam gume,brzo mjenjanje direkcije lijevo desno bolid drzi dok je drs off,cim ukljucim idem na Spin...to je dokaz da radi...Al ja imam problem s Kersom,znam da i on radi i ukljucivam ga,ali mi u HUD ne prikaziva?

To ti ne mozes znati, najbolji test je da prodjes zavoj sa otvorenim DRS-om jednostavno bolid ne drzi, e gledaj Falcon, kad u hud kliknes na input bidings, te dodas tipku na Tempboost, tako i kad udjer u rfactor, kers mora raditi i fino ti se bocica prazni, do sad je svako imao DRS problem, ti si prvi sa KERSOM

• F1-Bosnia.NET urednici
  • Test vozac
  • Semanic Racing
  • Omiljeni vozac: Lewis Hamilton
  • Omiljeni tim: McLaren
« Reply #129 on: February 09, 2012, 00:17:56 »
Ti si i one slike postavljao za podesavanje toga,znam,uradio sam bio tako tj. mislim da sam uradio swe kako treba i et neradi i dan danas,vjerujes li da mi se neda ni podesavat,znam da radi i koliko ga otprilike kad imam,fkt mi se neda podesavat kad mi nije uspjelo 5-6 puta  :-X

f1-bosnia.net Forum

« Reply #129 on: February 09, 2012, 00:17:56 »