Cestitam pobjedniku, odvezao je fanstasticnu utrku, respect.

Nakon VN NJemacke odlucio sam se za ovu utrku dobro pripremiti, i voziti svaki dan totkom cijelog vikenda treninge, ali na zalost ostao sam na onih 50-ak krugova sto sam okacio screenshot i plus jedno vece sa efendijom i beganom sam vozio nekoliko utrka,a li svaku sam zavrsavao u ogradi nakon krug ili dva.
Usao sam na server oko 20-ak minuta prije utrke da odvezem bar jos 10-ak krugova, ali tad vidim da uposte nisam install tv style, pa nekoliko puta ulazim i izlazim sa server dok sam sve nastimao.
Iako sam najvio svoj pohod na postolje nakon vn njemacke, bio sam uvjeren netom prije utrke da od toga nema nista, jer vremena koja su redom efendija, hari, fudo postavili su bila meni nedostizna. Ucitao sam setup koji sam dobio od timskog i cekao kval.
Na kvalifikacijama sam bio uzasan, cak sam razmisljao da odem jos jedna krug probati, ali sa tim bih poremetio strategiju bokseva i ulazio bih u istom krugu sa timskim, pa sam odustao.
Na startu sam vidio da efendija udara u ogradu, pa prolazim pokraj njega i sustizem fudu koji je imao nesto losiji start i prolazim. Pretpostavljao sam da ce se u prvoj krivini orgijati, pa idem skroz u stranu i ranije kocim, gledajuci cijelo vrijeme u retrovizore, tako da pokusam izbjeci sudjelovanje u tim nemoralnim scenama.
Uspijevam iz svega izici ne okrznut, te se vozim iza harija i begana. Timski mi je disao za vratom i uspijeva me preci, pa prvi krug zavrsavam na 4. mjestu.
Bio sam relativno zadovoljan tom pozicijom i stalno sam sebe uvjeravao da ne forsiram i da pokusam doci u jednom komadu do cilja, ali opet pravim budalestinu u 6. krugu i udaram u ogradu. Nakon udarca bolid vuce u desnu stranu, pa se odlucujem za ulazak u boks, nasuo sam pun tank i poceo racunati kada cu opet morati ici po gorivo i gume. Na srecu poklopilo se je tako da sam opet ulazio u 24. krugu u drugi boks kako sam i planirao, tako da nije doslo do susreta sa timskim u boksu.
Vidio sam da fudo ima nekih problema, jer sam, uz sve greske koje sam napravio i objektivno dosta losija vremena po krugovima, bio ispred njega.
Negdje oko 30. kruga primjetio sam da se hari opasno priblizava i da je lako moguce da me dokraja stigne za cijeli krug, sto nebi bilo nimalo lijepo, pa me tad puca adrenalin i pokusavam odvesti sto bolje krugove, nebi li ostao uistom krugu sa njim. Uspijevam u tome i zavrsavam utrku na 2. mjestu sto je savaim odlicno i u skladu sa mojim najavama nakon vn njemacke.
Offtopic:
Da najavim da cemo od sada pregledati prvih nekoliko krugova utrke bez obzira dali neko prijavio ili ne prijavio inicdent, to pravila predvidjaju, sa posebnom paznjom na start i na prvu krivinu i da ce se izricati najvece moguce kazne, a pravila cak dopustaju da se izrecu kazne koje cak i nisu propisane, recimo jedna optimalna je oduzimanje svih bodova osvojenih u utrci.
Na te se stvari mora paziti i tu nema opravdanja.