Poll

F1-Bosnia liga dovodi pjevačicu na megakoncert godine, birajte:

Christina Aguilera
0 (0%)
Jennifer Lopez
6 (85.7%)
Mariah Carey
1 (14.3%)

Total Members Voted: 7

Author Topic: Velika nagrada Velike Britanije - Silverstone 18.11.2010  (Read 545 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

• F1-Bosnia Team
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Ni budućnost nije što je nekad bila!
  • Omiljeni vozac: Kamui Kobayashi
  • Omiljeni tim: Williams AT&T
Velika nagrada Velike Britanije - Silverstone 18.11.2010
« on: January 14, 2010, 21:20:13 »
Velika nagrada Velike Britanije je utrka u kalendaru Formule 1. Trenutno se održava na stazi Silverstone u blizini sela Silverstone u Northamptonshire. Britanski i talijanski Vozači su najstariji i neprekidno su organizirali Svjetsko prvenstvo u Formuli Grands Prix.

Silverstone je domaćin utrke redovito od početka F1 prvenstva od 1950. godine, a svake godine od 1987. naizmjenično s Brands Hatch između 1964 i 1986, i sa Aintree (bolje poznat kao trkaći konj) između 1955 i 1962.

Višestruki pobjednici (vozači)

Višestruki pobjednici (konstruktori)

Pobjednici po godinama

« Last Edit: January 14, 2010, 21:22:32 by Fudo AT&T »

f1-bosnia.net Forum

Velika nagrada Velike Britanije - Silverstone 18.11.2010
« on: January 14, 2010, 21:20:13 »

• Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Feel the Power of the Dark Side
  • Omiljeni vozac: TheDoctor Valentino Rossi
  • Omiljeni tim: Scuderia Ferrari
Re: Velika nagrada Velike Britanije - Silverstone 18.11.2010
« Reply #1 on: January 15, 2010, 01:18:06 »
dobar ovaj video fudo al ovaj je pravo da se najezis, mislim da je staza od 2008 ili pak fsone jer vjerovatno ima vise gripa dok covjek ide 1,19,850, al pogledajte samo kako covjek salta a uvjek mu je gas u pod tako kako god da salta uvjek bolid cupa a nem truna popustanja gasa kroz zavoje, ja sam uzivao u svako sekundi videa...

• Prahistorijska licnost
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Uvijek učim.
    • F1 Bosnia
  • Omiljeni vozac: Ayrton Senna
  • Omiljeni tim: Williams F1 Team
« Reply #2 on: January 15, 2010, 01:32:38 »
dobar ovaj video fudo al ovaj je pravo da se najezis, mislim da je staza od 2008 ili pak fsone jer vjerovatno ima vise gripa dok covjek ide 1,19,850, al pogledajte samo kako covjek salta a uvjek mu je gas u pod tako kako god da salta uvjek bolid cupa a nem truna popustanja gasa kroz zavoje, ja sam uzivao u svako sekundi videa...

http://www.youtube.com/watch?v=SjIefsi3Jug#ws
Ovaj kao da vozi onu verziju f1rl-a, sto smo mi vozili  u drugom dijelu sezone, bas previse gripa, mislimd da su svi asisti na high.

Fudo sto strpa sve 3 u jednu utrku, pa sta ces do kraja sezone, ima jos 10-ak utrka ostaces bez djevojaka ;D, kontam da ne glasam nikako, svaka od njih zasluzuje da bude pobjednica i da nam pjevusi bas si me sad doveo u nedoumicu.  :facepalm:
« Last Edit: January 15, 2010, 02:33:13 by Sutko AT&T »

"Demokratija nije način da se upravlja bilo čime. Radilo se o firmi ili bilo čemu drugom, uvijek vam treba osoba koja će paliti i gasiti svjetlo."
Bernie Ecclestone

"Demokratija nije način da se upravlja bilo čime. Radilo se o forumu, ligi, portalu ili bilo čemu drugom, uvijek vam treba administracija koja će paliti i gasiti svjetlo."
Sutko_AT&T

• VIP VOZAČ
  • Test vozac
  • *
  • Omiljeni vozac: Began McM
« Reply #3 on: January 17, 2010, 15:16:21 »
najnovije stanje iz silverstona, normalno bez asista osim saltanja

"Nije znanje znanje znati vec je znanje, znanje drugom dati"
"Mudar covjek ne kaze sve sto misli, ali misli sve sto kaze"

• Administrator
  • Veteran F1
  • *
« Reply #4 on: January 17, 2010, 17:47:13 »
ef kad vec izazivas pa evo da ti odgovorim, to je sad koje imam, imam prostora za jos 3 desetinke, takodjer bez asista samo saltanje automatik, al treba se sad vratiti na low, efendija jesi probo voziti na normalno kako  vozimo od KINE, pa ne mozes okrenuti bolid cojece...

• F1-Bosnia Team
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
« Reply #5 on: January 17, 2010, 18:37:42 »
Podrzavam ovakav vid informacija posto se rijetko srecemo na treninzima--- asisti: - ABS i automatski menjac .. ostalo off

Idemo sljedeci:

« Last Edit: January 18, 2010, 10:43:32 by Fudo AT&T »

• Administrator
  • Veteran F1
  • *
« Reply #6 on: January 17, 2010, 18:48:33 »
dobre informacije ako ko nema vremena doci na treninge kad nas ima vise, pa ako nekad sam trenira koji krug da zna koja vremena se voze, ovo nista ne znaci na raceu jer svasta nesto se desava u raceu a ne samo brzi krugovi, pa neznam to za sve OFF cemo glasati, mislim to za Break, ev recimo Began i Ado puno bolje koce od mene i skroz manje ima blokiraju kocnice, ovo ima prednosti kad je sve na OFF, jer te povuce neka tamo gdje trebas ici, pa i samim tim prodjes bolje kroz zavoj, ali puno vise treba treninga nego do sad, a kad se navkinete vjerujte da ide, mislim kome govorim jer svi stre probali i imate svoja misljenja, moje licno je da bash trenutno i nisam naj na kocenju al sam ako ide sve na OFF nek onda ide i to, samo saltanje ostaviti jer nismo spremni za to i kokpit, iako ja i tako vozim...

• Prahistorijska licnost
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Uvijek učim.
    • F1 Bosnia
« Reply #7 on: January 18, 2010, 01:11:48 »
Jeste li vi kacili screenshote kad ja ne vidim ta vremena? Ako neko moze neka ih napise da vidim kako se vozi, jer ja ne mogu vidjeti slike. Hvala
Ocekujem od svih detaljne postove nakon utrke da si predocim tijek desavanja na stazi.
Dolazim oko 23 citati.
Sretno svima.

"Demokratija nije način da se upravlja bilo čime. Radilo se o firmi ili bilo čemu drugom, uvijek vam treba osoba koja će paliti i gasiti svjetlo."
Bernie Ecclestone

"Demokratija nije način da se upravlja bilo čime. Radilo se o forumu, ligi, portalu ili bilo čemu drugom, uvijek vam treba administracija koja će paliti i gasiti svjetlo."
Sutko_AT&T

• Administrator
  • Veteran F1
  • *
« Reply #8 on: January 18, 2010, 03:23:35 »
Efendija 1.22.7xx, a ja 1,22.6xx, mozda sutra probam bez asista jos koji krug provozati a onda moram se pripremiti za race sa asistima, jer voznja je totalno drugacija,

P.S. ja se vec raspitivam za maticnu, ako bude kakva jeftina isplati ti se praviti comp na te komponente, pozd

• F1-Bosnia Team
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
« Reply #9 on: January 18, 2010, 09:31:57 »
Ev i od mene par rijeci u vezi utrke veceras.

Posto ima dosta prosirenja oko staze, na kojim se moze dosta dobiti na vremenu odnose se posebno na zavoje: 1,3,4 i 5. Kao i do sada tolerisacemo do 5 puta sto ce se smatrati kao slucajnom greskom vozaca. Preko tog broja se smatra namjernim prolaskom i sankcionisacemo takve slucajevima po pravilima.

Obratite paznju na prvu krivinu, probali smo neko vece nekoliko startova, te vozaci koji startaju sa unutrasnje tj. desne strane (pozicije 2,4,6) imaju jako los pogled na vozace sa vanjske strane te ja nisam imao prestavu gdje je efendija koji je bio lijevo od mene a bili smo manje vise uporedo pa sam se desilo da sam se ubacio pred efendiju nesvjesno.

Jedna napomena u vezi mene, primijetio sma da moram kociti ranije od ostalih pa da imate na umu ako ste iza mene u neposrednoj blizini.

Sretno!

• Prahistorijska licnost
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Uvijek učim.
    • F1 Bosnia
« Reply #10 on: January 18, 2010, 11:54:51 »
Efendija 1.22.7xx, a ja 1,22.6xx, mozda sutra probam bez asista jos koji krug provozati a onda moram se pripremiti za race sa asistima, jer voznja je totalno drugacija,

P.S. ja se vec raspitivam za maticnu, ako bude kakva jeftina isplati ti se praviti comp na te komponente, pozd

Najvjerovatnije cu ici po novi comp, ali u svakom slucaju ti potrazi tu maticnu zainteresiran sam za kupovinu, pa neka ih oba.

Bernie Ecclestone

Sutko_AT&T

• Administrator
  • Veteran F1
  • *
« Reply #11 on: January 18, 2010, 14:31:12 »
da ote mi Fudo rjec iz usta, prvi zavoj, tj prvi sektor se moze puno puno skratiti, pa tako ako idete sire u prvi zavoj i dolje niz one S krivine ako odete prije pasice sire i izletite na onaj ravnik u punoh brzini a onda dolazi krivina nadesno, takodjer ima veliko prosirenje te se moze uci i izici punim gasom ako racunate na to prosirenje, ako u kvafikacijama na taj nacin dobijete super vrijeme, racunajte da vam slijedi kazna, jer nije isto presjeci u utrci sto fudo kaze ono 5 puta se tolerise, a u kvalama puno znaci kad ste prvi ili zadnji na gridu...

• F1-Bosnia driver
  • Profesionalni vozac
  • *
  • Omiljeni vozac: efendija
  • Omiljeni tim: McLaren Mercedes
« Reply #12 on: January 18, 2010, 17:16:53 »
to je ispravno,ja se slazem pod tim okolnostima i greskama,al u race je nesto drugo,mislim da niko tu nece moci dobiti nisat,posto su pasice opasne i to smo se mislim vecina uvjerili. sretno svima nama  :o :o :o

• Prahistorijska licnost
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Uvijek učim.
    • F1 Bosnia
« Reply #13 on: January 18, 2010, 19:38:59 »
Moze se dosta dobiti ondje nakon sto se prodju brze uzastopne krivine, opet nakon pravca dolazi desna krivina i ondje se jako puno dobiva ako se ode van staze. Pripazite na moguca skracenja staze prije samog uspona na kraju zadnjeg sektora, gdje imaju oni cunjevi.
Ako se jos neceg sjetim javim vam. ;D

Bernie Ecclestone

Sutko_AT&T

• F1-Bosnia Team
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
« Reply #14 on: January 18, 2010, 22:45:36 »
Kvalifikacije:

1. Fudo AT&T
2. Efendija
3. Adnan STR
4. Began MCM
5. Haris KTM
6. Hozan

Rezultati:

1. Adnan STR
2. Haris KTM
3. Efendija
4. Began MCM
5.Fudo AT&T
6.Hozan

• Prahistorijska licnost
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Uvijek učim.
    • F1 Bosnia
« Reply #15 on: January 19, 2010, 16:02:34 »
Hvala Fudo za rezultate.
Moram reci da ste ne ozbiljni, dolazim da vidim sta se desavalo, ali nalazim pustos na topicu. :facepalm:

Bernie Ecclestone

Sutko_AT&T

• F1-Bosnia Team
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
« Reply #16 on: January 19, 2010, 21:46:22 »
Evo mog izvjestaja nakon jednog dana slaganja dojmova.

Kvalifikacija sam planirao sa 2. kruga, prvi sam zabiljezio vrijeme 1:25:1.. dok sad drugi odvezao jako dobro i uz cak jednu manju gresku imao vrijeme 1:23:9xx  i bio sam jedini ispod 1:24 sto je bilo dovoljno za prvu poziciju.

Dalje sam pratio ostale vozace, vidio sam da je Hari u brzom krugu pred kraj utrke napravio vecu gresku , izasao na travu malo i oceivao sam da ce nastaviti jos jedan krug, medjutim na pola se zaustavio zbog njemu poznatih razloga.

Ocekivao sam Efendiju na prvom mjestu pa me iznenadilo kad je bio iza mene 0.155 s.

Na startu sma solidno krenuo ali Ado iza mene je imao savrsen start i prosao me, malo je bio sporiti u prvom zavoju zbog moje bolje putanje pa sam zakocio malo. U sljedecam zavoju sam znao da mi je kritican dio trke jer mi je to inace najlosiji dio staze zavoji 3,4,5 i jako lose sam ih prosao tako da su me prosli sli osim Hozana. Nastavio sma utrku i probao forsirati u zavojima da zagrijem gume. Vozio sma se iza Begana i bio sma dosta brzi ali nisma imao mjesta da prdjem. Na kraju 3. kruga sam imao bolji izlaz iza zadnjeg zavoja u uporedo sma se s beganom prema ciljnoj ravnini ali sam previse obracao paznjau da se nedesi kontakt pa sam zakacio travu s lijeve strane u+i to je presudilo sto sma zavrsio ma 5. mjestu.

Bolid je bio dosta ostecen, jedna sam dosao do boksa i ostao 41 sekundu. Promijenio sam kolicinu goriva i dosuo jos za nekoliko mkrugova tako da sam drugi stint odvezao 15 krugova. Stigli su me za puni krug Ado, Hari i Efendija. Poslije sam vozio za njima svoju utrku.

Bolid je bio dosta ostecen, pozutio na sve strane tako da sam pravio vremena oko 1:24xxx i nisam mogao na 1:23. Ipad sam vidio da sam i pri tom ostecenju dosta brzo jer sam ponovo na drugom zaustavljanju pustio Adu i harija za puni krug i pratio sma ih bez problema i gledao borbu posljednjim krugovima utrke. Sjetio sma se i prosle sezone kada sam izgubio prvo mjesto u posljednje zavoju utrke. Zato sma navijao za Adu iako mi to neide u prilog zbog poretka vozaca ;D jer je bas Hari imao srecu da me predje prosle sezone, reko nije fer da mu se to ponovi i drugu godinu za redom  ;D

Zao mi je zbog glupe greske jer mislim da bih konkurisao za prvo mjesto i borio se sa Toro Rossom.

Cestitke pobjedniku!

See you in Germany

• F1-Bosnia Team
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
« Reply #17 on: January 19, 2010, 21:52:36 »
Fast lap:

Pobjednica Vn-Velike Britanije: J-Lo

« Last Edit: January 19, 2010, 21:58:57 by Fudo AT&T »

• Prahistorijska licnost
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Uvijek učim.
    • F1 Bosnia
« Reply #18 on: January 19, 2010, 22:07:16 »
To care nek im se plavi pred ocima u njemackoj, lakse mi je kad vidim da si odlucan ostaviti sviju iza sebe.
Sve najbolje, pocuhaj ih ako ne mozes drukcije napred ili bar efendiju, ako nikog drugog. ;D

Bernie Ecclestone

Sutko_AT&T

• Administrator
  • Veteran F1
  • *
« Reply #19 on: January 20, 2010, 01:48:47 »
Ev da i ja napisem stosta, naime kako sam bas ovu stazu hajmo reci najvise trenirao tako sam i sklepao setup da ubija, pa sam tako sa punim bolidom isao 1,23 ko od sale a kako bi bolid postao laksi a svejedno sto su gume vec dosta potroseno znao bi ici i ispod 1,23, tako da sam racunao na pobjedu ono bash bash. I tako krenule su kvale, medjutim neki bug il nesto se desilo kod mene, tako da mi je setup nalodao SOFT gume, to sam primijetio u momentu kad sam sletio na kvalama, slucajno sam bacio pogled na gume a one su bile vec 120 stepeni a drugi krug je samo.

Kako sam spomenuo izletanje, vratim se na stazu te kroz cilj sam prosao tek 5-ti, nastavim dalje da popravim vrijeme jer nije sve izgubljeno, nije mi nampalo da idem jos koji krug da smanjim gorivo te da idem na 3 ulaska, al u tom trenutku dok sam prosao prvi sektor, nampane mi da mogu u boxu uzeti HARD gume te odmah prekinem jer da sam zavrsio krug onda bi ja i timski usli u istom krugu u box.

Star, super sam startao iako me Began prepao jer mu je bolid proklizao na moju stranu, kako sam vec predao morbu za prva 3 mjesta krenem hladno pa sta bude. Vec do prvog zavoja sam presao Begana a uporedo usao sa Efendijom u prvi desni zavoj te na izlazu sam ga presao i priblizio se Fudi i Adi, te na zavoju 5 sam iskoristio Fudinu gresku i presao na drugo mjesto.

Znao sam da moram biti brz jer nakon par krugova moje SOFT gume ce poceti da vriju, kako sam hitao za svojim timskim koji je tad bio na celu primijetio sam da nas jedino prati efendija koji je bio na 1-1,5 sec razmaka, sve sam cekao kad ce poceti efendija da me sustize jer sam se jedino njemu nadao da ce mo se boriti na stazi jer smo jedini imali 1,22 vremena na treningu. U 7 krugu sam poceo da stimam HARD gume medjutim volan mi je zakazao i nisam mogao pomicati skalu prema dolje, srecom pa je radila tipka za gore te sam uz puno muke nasao opciju medjutim nije dozvoljavalo da stavim HARD, e tad me je ufatila panika te sam vec poceo racunati ostak od 20 krugova da odvezem na 3 ulaska, al kako sam bio tezak vec na pocetku utrke te su gume do tad izdrzale nema smisla sad da taktikujem.

Svjestan da ne mogu nizati brze krugove usao sam u box u 10 krugu i krenuo na stazu i vozio sam maksimalno cuvajuci gume, opet sam sam imao krugove 1,24 a neki sam isao i ispod. To nije ni blizu moja voznja na Hard gumama al opet sam nekako bio brzi od timskog te sam ga u par navrata pokusao preteci, medjutim on mi nije popustao a ja sam kako tako morao biti zadovoljan i drugim mjestom te sam se odmakao da nebi se kockali sa bodovima za TIM. Uvjek smo bili na razmak od 1 sec nekad i malo vise a zadnji nekoliko krugova i ispod 5 desetinki.

Cestitke pobjedniku i svima koji su osvojili bodove, bio je fantastican race, koji je trazio mnogo treninga te mi je zbog toga zao, imao sam volju, setup al malko manje srece...do VN Njemacke puno pozdrava i vidimo se tamo al bez assista...

P.S. Fudo vjeruj da bi se ostvarila proslogodisnja situacija, al to je bio moj timski tako da nisam smio rizikovati, mogu bar da se pohvalim da sam odvezao 30 krugova na SOFT gumama koje su bile crvene svaki 7 krug nakon Box-a, samo koncentracija i trening je sacuvao gume takve kakve jesu bile a Bogami i bolid na stazi...

f1-bosnia.net Forum

« Reply #19 on: January 20, 2010, 01:48:47 »