Ev da i ja napisem stosta, naime kako sam bas ovu stazu hajmo reci najvise trenirao tako sam i sklepao setup da ubija, pa sam tako sa punim bolidom isao 1,23 ko od sale a kako bi bolid postao laksi a svejedno sto su gume vec dosta potroseno znao bi ici i ispod 1,23, tako da sam racunao na pobjedu ono bash bash. I tako krenule su kvale, medjutim neki bug il nesto se desilo kod mene, tako da mi je setup nalodao SOFT gume, to sam primijetio u momentu kad sam sletio na kvalama, slucajno sam bacio pogled na gume a one su bile vec 120 stepeni a drugi krug je samo.
Kako sam spomenuo izletanje, vratim se na stazu te kroz cilj sam prosao tek 5-ti, nastavim dalje da popravim vrijeme jer nije sve izgubljeno, nije mi nampalo da idem jos koji krug da smanjim gorivo te da idem na 3 ulaska, al u tom trenutku dok sam prosao prvi sektor, nampane mi da mogu u boxu uzeti HARD gume te odmah prekinem jer da sam zavrsio krug onda bi ja i timski usli u istom krugu u box.
Star, super sam startao iako me Began prepao jer mu je bolid proklizao na moju stranu, kako sam vec predao morbu za prva 3 mjesta krenem hladno pa sta bude. Vec do prvog zavoja sam presao Begana a uporedo usao sa Efendijom u prvi desni zavoj te na izlazu sam ga presao i priblizio se Fudi i Adi, te na zavoju 5 sam iskoristio Fudinu gresku i presao na drugo mjesto.
Znao sam da moram biti brz jer nakon par krugova moje SOFT gume ce poceti da vriju, kako sam hitao za svojim timskim koji je tad bio na celu primijetio sam da nas jedino prati efendija koji je bio na 1-1,5 sec razmaka, sve sam cekao kad ce poceti efendija da me sustize jer sam se jedino njemu nadao da ce mo se boriti na stazi jer smo jedini imali 1,22 vremena na treningu. U 7 krugu sam poceo da stimam HARD gume medjutim volan mi je zakazao i nisam mogao pomicati skalu prema dolje, srecom pa je radila tipka za gore te sam uz puno muke nasao opciju medjutim nije dozvoljavalo da stavim HARD, e tad me je ufatila panika te sam vec poceo racunati ostak od 20 krugova da odvezem na 3 ulaska, al kako sam bio tezak vec na pocetku utrke te su gume do tad izdrzale nema smisla sad da taktikujem.
Svjestan da ne mogu nizati brze krugove usao sam u box u 10 krugu i krenuo na stazu i vozio sam maksimalno cuvajuci gume, opet sam sam imao krugove 1,24 a neki sam isao i ispod. To nije ni blizu moja voznja na Hard gumama al opet sam nekako bio brzi od timskog te sam ga u par navrata pokusao preteci, medjutim on mi nije popustao a ja sam kako tako morao biti zadovoljan i drugim mjestom te sam se odmakao da nebi se kockali sa bodovima za TIM. Uvjek smo bili na razmak od 1 sec nekad i malo vise a zadnji nekoliko krugova i ispod 5 desetinki.
Cestitke pobjedniku i svima koji su osvojili bodove, bio je fantastican race, koji je trazio mnogo treninga te mi je zbog toga zao, imao sam volju, setup al malko manje srece...do VN Njemacke puno pozdrava i vidimo se tamo al bez assista...
P.S. Fudo vjeruj da bi se ostvarila proslogodisnja situacija, al to je bio moj timski tako da nisam smio rizikovati, mogu bar da se pohvalim da sam odvezao 30 krugova na SOFT gumama koje su bile crvene svaki 7 krug nakon Box-a, samo koncentracija i trening je sacuvao gume takve kakve jesu bile a Bogami i bolid na stazi...