Poll

F1-Bosnia liga dovodi pjevačicu na megakoncert godine, birajte:

Christina Aguilera
0 (0%)
Jennifer Lopez
6 (85.7%)
Mariah Carey
1 (14.3%)

Total Members Voted: 7

Author Topic: Velika nagrada Velike Britanije - Silverstone 18.11.2010  (Read 545 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

• F1-Bosnia Team
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Ni budućnost nije što je nekad bila!
  • Omiljeni vozac: Kamui Kobayashi
  • Omiljeni tim: Williams AT&T
Velika nagrada Velike Britanije - Silverstone 18.11.2010
« on: January 14, 2010, 21:20:13 »
Velika nagrada Velike Britanije je utrka u kalendaru Formule 1. Trenutno se održava na stazi Silverstone u blizini sela Silverstone u Northamptonshire. Britanski i talijanski Vozači su najstariji i neprekidno su organizirali Svjetsko prvenstvo u Formuli Grands Prix.

Silverstone je domaćin utrke redovito od početka F1 prvenstva od 1950. godine, a svake godine od 1987. naizmjenično s Brands Hatch između 1964 i 1986, i sa Aintree (bolje poznat kao trkaći konj) između 1955 i 1962.

Višestruki pobjednici (vozači)

Višestruki pobjednici (konstruktori)

Pobjednici po godinama

« Last Edit: January 14, 2010, 21:22:32 by Fudo AT&T »

f1-bosnia.net Forum

Velika nagrada Velike Britanije - Silverstone 18.11.2010
« on: January 14, 2010, 21:20:13 »

• Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Feel the Power of the Dark Side
  • Omiljeni vozac: TheDoctor Valentino Rossi
  • Omiljeni tim: Scuderia Ferrari
Re: Velika nagrada Velike Britanije - Silverstone 18.11.2010
« Reply #1 on: January 15, 2010, 01:18:06 »
dobar ovaj video fudo al ovaj je pravo da se najezis, mislim da je staza od 2008 ili pak fsone jer vjerovatno ima vise gripa dok covjek ide 1,19,850, al pogledajte samo kako covjek salta a uvjek mu je gas u pod tako kako god da salta uvjek bolid cupa a nem truna popustanja gasa kroz zavoje, ja sam uzivao u svako sekundi videa...

• Prahistorijska licnost
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Uvijek učim.
    • F1 Bosnia
  • Omiljeni vozac: Ayrton Senna
  • Omiljeni tim: Williams F1 Team
« Reply #2 on: January 15, 2010, 01:32:38 »
dobar ovaj video fudo al ovaj je pravo da se najezis, mislim da je staza od 2008 ili pak fsone jer vjerovatno ima vise gripa dok covjek ide 1,19,850, al pogledajte samo kako covjek salta a uvjek mu je gas u pod tako kako god da salta uvjek bolid cupa a nem truna popustanja gasa kroz zavoje, ja sam uzivao u svako sekundi videa...

http://www.youtube.com/watch?v=SjIefsi3Jug#ws
Ovaj kao da vozi onu verziju f1rl-a, sto smo mi vozili  u drugom dijelu sezone, bas previse gripa, mislimd da su svi asisti na high.

Fudo sto strpa sve 3 u jednu utrku, pa sta ces do kraja sezone, ima jos 10-ak utrka ostaces bez djevojaka ;D, kontam da ne glasam nikako, svaka od njih zasluzuje da bude pobjednica i da nam pjevusi bas si me sad doveo u nedoumicu.  :facepalm:
« Last Edit: January 15, 2010, 02:33:13 by Sutko AT&T »

"Demokratija nije način da se upravlja bilo čime. Radilo se o firmi ili bilo čemu drugom, uvijek vam treba osoba koja će paliti i gasiti svjetlo."
Bernie Ecclestone

"Demokratija nije način da se upravlja bilo čime. Radilo se o forumu, ligi, portalu ili bilo čemu drugom, uvijek vam treba administracija koja će paliti i gasiti svjetlo."
Sutko_AT&T

• VIP VOZAČ
  • Test vozac
  • *
  • Omiljeni vozac: Began McM
« Reply #3 on: January 17, 2010, 15:16:21 »
najnovije stanje iz silverstona, normalno bez asista osim saltanja

"Nije znanje znanje znati vec je znanje, znanje drugom dati"
"Mudar covjek ne kaze sve sto misli, ali misli sve sto kaze"

• Administrator
  • Veteran F1
  • *
« Reply #4 on: January 17, 2010, 17:47:13 »
ef kad vec izazivas pa evo da ti odgovorim, to je sad koje imam, imam prostora za jos 3 desetinke, takodjer bez asista samo saltanje automatik, al treba se sad vratiti na low, efendija jesi probo voziti na normalno kako  vozimo od KINE, pa ne mozes okrenuti bolid cojece...

• F1-Bosnia Team
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
« Reply #5 on: January 17, 2010, 18:37:42 »
Podrzavam ovakav vid informacija posto se rijetko srecemo na treninzima--- asisti: - ABS i automatski menjac .. ostalo off

Idemo sljedeci:

« Last Edit: January 18, 2010, 10:43:32 by Fudo AT&T »

• Administrator
  • Veteran F1
  • *
« Reply #6 on: January 17, 2010, 18:48:33 »
dobre informacije ako ko nema vremena doci na treninge kad nas ima vise, pa ako nekad sam trenira koji krug da zna koja vremena se voze, ovo nista ne znaci na raceu jer svasta nesto se desava u raceu a ne samo brzi krugovi, pa neznam to za sve OFF cemo glasati, mislim to za Break, ev recimo Began i Ado puno bolje koce od mene i skroz manje ima blokiraju kocnice, ovo ima prednosti kad je sve na OFF, jer te povuce neka tamo gdje trebas ici, pa i samim tim prodjes bolje kroz zavoj, ali puno vise treba treninga nego do sad, a kad se navkinete vjerujte da ide, mislim kome govorim jer svi stre probali i imate svoja misljenja, moje licno je da bash trenutno i nisam naj na kocenju al sam ako ide sve na OFF nek onda ide i to, samo saltanje ostaviti jer nismo spremni za to i kokpit, iako ja i tako vozim...

• Prahistorijska licnost
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Uvijek učim.
    • F1 Bosnia
« Reply #7 on: January 18, 2010, 01:11:48 »
Jeste li vi kacili screenshote kad ja ne vidim ta vremena? Ako neko moze neka ih napise da vidim kako se vozi, jer ja ne mogu vidjeti slike. Hvala
Ocekujem od svih detaljne postove nakon utrke da si predocim tijek desavanja na stazi.
Dolazim oko 23 citati.
Sretno svima.

"Demokratija nije način da se upravlja bilo čime. Radilo se o firmi ili bilo čemu drugom, uvijek vam treba osoba koja će paliti i gasiti svjetlo."
Bernie Ecclestone

"Demokratija nije način da se upravlja bilo čime. Radilo se o forumu, ligi, portalu ili bilo čemu drugom, uvijek vam treba administracija koja će paliti i gasiti svjetlo."
Sutko_AT&T

• Administrator
  • Veteran F1
  • *
« Reply #8 on: January 18, 2010, 03:23:35 »
Efendija 1.22.7xx, a ja 1,22.6xx, mozda sutra probam bez asista jos koji krug provozati a onda moram se pripremiti za race sa asistima, jer voznja je totalno drugacija,

P.S. ja se vec raspitivam za maticnu, ako bude kakva jeftina isplati ti se praviti comp na te komponente, pozd

• F1-Bosnia Team
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
« Reply #9 on: January 18, 2010, 09:31:57 »
Ev i od mene par rijeci u vezi utrke veceras.

Posto ima dosta prosirenja oko staze, na kojim se moze dosta dobiti na vremenu odnose se posebno na zavoje: 1,3,4 i 5. Kao i do sada tolerisacemo do 5 puta sto ce se smatrati kao slucajnom greskom vozaca. Preko tog broja se smatra namjernim prolaskom i sankcionisacemo takve slucajevima po pravilima.

Obratite paznju na prvu krivinu, probali smo neko vece nekoliko startova, te vozaci koji startaju sa unutrasnje tj. desne strane (pozicije 2,4,6) imaju jako los pogled na vozace sa vanjske strane te ja nisam imao prestavu gdje je efendija koji je bio lijevo od mene a bili smo manje vise uporedo pa sam se desilo da sam se ubacio pred efendiju nesvjesno.

Jedna napomena u vezi mene, primijetio sma da moram kociti ranije od ostalih pa da imate na umu ako ste iza mene u neposrednoj blizini.

Sretno!

• Prahistorijska licnost
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Uvijek učim.
    • F1 Bosnia
« Reply #10 on: January 18, 2010, 11:54:51 »
Efendija 1.22.7xx, a ja 1,22.6xx, mozda sutra probam bez asista jos koji krug provozati a onda moram se pripremiti za race sa asistima, jer voznja je totalno drugacija,

P.S. ja se vec raspitivam za maticnu, ako bude kakva jeftina isplati ti se praviti comp na te komponente, pozd

Najvjerovatnije cu ici po novi comp, ali u svakom slucaju ti potrazi tu maticnu zainteresiran sam za kupovinu, pa neka ih oba.

Bernie Ecclestone

Sutko_AT&T

• Administrator
  • Veteran F1
  • *
« Reply #11 on: January 18, 2010, 14:31:12 »
da ote mi Fudo rjec iz usta, prvi zavoj, tj prvi sektor se moze puno puno skratiti, pa tako ako idete sire u prvi zavoj i dolje niz one S krivine ako odete prije pasice sire i izletite na onaj ravnik u punoh brzini a onda dolazi krivina nadesno, takodjer ima veliko prosirenje te se moze uci i izici punim gasom ako racunate na to prosirenje, ako u kvafikacijama na taj nacin dobijete super vrijeme, racunajte da vam slijedi kazna, jer nije isto presjeci u utrci sto fudo kaze ono 5 puta se tolerise, a u kvalama puno znaci kad ste prvi ili zadnji na gridu...

• F1-Bosnia driver
  • Profesionalni vozac
  • *
  • Omiljeni vozac: efendija
  • Omiljeni tim: McLaren Mercedes
« Reply #12 on: January 18, 2010, 17:16:53 »
to je ispravno,ja se slazem pod tim okolnostima i greskama,al u race je nesto drugo,mislim da niko tu nece moci dobiti nisat,posto su pasice opasne i to smo se mislim vecina uvjerili. sretno svima nama  :o :o :o

• Prahistorijska licnost
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Uvijek učim.
    • F1 Bosnia
« Reply #13 on: January 18, 2010, 19:38:59 »
Moze se dosta dobiti ondje nakon sto se prodju brze uzastopne krivine, opet nakon pravca dolazi desna krivina i ondje se jako puno dobiva ako se ode van staze. Pripazite na moguca skracenja staze prije samog uspona na kraju zadnjeg sektora, gdje imaju oni cunjevi.
Ako se jos neceg sjetim javim vam. ;D

Bernie Ecclestone

Sutko_AT&T

• F1-Bosnia Team
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
« Reply #14 on: January 18, 2010, 22:45:36 »
Kvalifikacije:

1. Fudo AT&T