Nisam imao apsolutno vremena za treninge.. mislim da nije bilo vise od 20 krugova.
Staza mi je izgledala klizavo strasno.. Usao sam na server 10 minuta ranije..probao.. i imao vrijeme katastorfalno.
Rako da probaom neki drugi setup, odem u Kinu, kontam slicna staza. Nadjem neki setup, probam 1krug i nesto kao bolje bolid drzi. Nisma imao vise vremena za trening jer su kvalifikacije pocele. Uslijedila je dvojba onaj predhodni jako los setup ili ovaj na srecu. I uzmem ovaj novi.. podesim gorivo.
U kvalifikacije sam krenuo oprezno.. i kad sam vidio da sam drugi iznenadilo me.
Na startu sam bolje krenuo od Harija.. pazio sam maximalno da nekog ne udarim. Izbio sma ispred Harija i vidio da je brzi ali nije imao neke dobre prilike da me predje, sraza je uska i bez vece greske tesko je preteci. na ravnici sam bio tu negdje, mozda i malo brzi.
Vidio sma da je Hari uz mene jako blizu i odlucio sam bilo kakvu sansu ako ima da pustim bez neke g**ve ali u jednom zavoju Hari kasnije koci, bas sam gledoa replay, nisam nista puno kocio ranije da bi to bio razlog udaranja. Vidio sam da je u Harija puklo krilce ali je nastavio zamnom.
Malo sam gledao po linije za pozicije i u jednom zavoju dodirnem beton, i bolim mi od tad vuce strasno u sranu. Predamnom je 6 krugova do boksa pa sam trebao odluciti sta da radim. Nastavio sma oprezno, pratio iza sebe, kako mi se niko nije puno priblizavao dogurao sma nekeko do prvog boksa. Od tad utrka postaje rutinska, oprezno maksimalno sma vozio do kraja.
Imao sam bar 10 gresaka u toku trke, mjesta za preteci koliko zelis.
I jos mi nije jasno zasto Began udari u Harija...

Cestitke svima.. a posebno Hozanu na pametnoj utrci.
Sutko je imao nesrecu sa kocnicama, ja sam u zadnji tren uzeo otvor 3.