Poll

Djevojka Velike nagrade Europe

Amber Easton
Amanda Corey
Kimberley Rogers

Author Topic: Velika nagrada Europe - Valencija 11.01.2010.  (Read 566 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

• F1-Bosnia Team
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Ni budućnost nije što je nekad bila!
  • Omiljeni vozac: Kamui Kobayashi
  • Omiljeni tim: Williams AT&T
Velika nagrada Europe - Valencija 11.01.2010.
« on: January 07, 2010, 19:47:37 »
Prva Velika nagrada Europe se vozila 1983. i pobjednik je bio Nelson Piquet. U stalnom je programu od 1999. godine i do sada se organizovala u tri države: Britaniji, Njemačkoj i Španiji.

Michael Schumacher ima najviše pobjeda na ovoj trci (6 pobjeda), dok je ekipa Ferrarija najtrofejnija sa takođe 6 pobjeda.

Višestruki pobjednici (vozači)

[color=][/color]

Višestruki pobjednici (konstruktori)

Pobjednici po godinama

Odabir djevojaka specialno za Begana!
« Last Edit: January 07, 2010, 19:51:47 by Fudo AT&T »

f1-bosnia.net Forum

Velika nagrada Europe - Valencija 11.01.2010.
« on: January 07, 2010, 19:47:37 »

• F1-Bosnia driver
  • Profesionalni vozac
  • *
  • Omiljeni vozac: efendija
  • Omiljeni tim: McLaren Mercedes
Re: Velika nagrada Europe - Valencija 11.01.2010.
« Reply #1 on: January 07, 2010, 22:41:02 »
 :o :o savaka cast fudo, kralj si  :bowdown: :bowdown: :bowdown:
za ovo se valja boriti do zadnje kapi krvi  :trink4: :trink4: :trink4:

• Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Feel the Power of the Dark Side
  • Omiljeni vozac: TheDoctor Valentino Rossi
  • Omiljeni tim: Scuderia Ferrari
« Reply #2 on: January 08, 2010, 00:39:17 »
bome bome, slabo vozi ovaj na videu, imam osjecaj ko da vozi sa pola gasa...

• Administrator
  • Test vozac
  • *
« Reply #3 on: January 08, 2010, 10:18:00 »
Fudin prijedlog djevojaka nas je uspio podjeliti :o

• Prahistorijska licnost
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Uvijek učim.
    • F1 Bosnia
  • Omiljeni vozac: Ayrton Senna
  • Omiljeni tim: Williams F1 Team
« Reply #4 on: January 08, 2010, 11:24:43 »
Fudin prijedlog djevojaka nas je uspio podjeliti :o

Da, ima jos sanse za izmjene na celu, nisu jos svi glasali, pa oni cija djevojka je u zaostatku imaju jos vremena da animiraju birace prije zatvaranja biralista.

Nego, imali kakvih vijesti iz Valencije, kakva se vremena voze? Server je namjesten na 5 krugova, pa ako se skupi vise vozaca mogu odvesti probne utrke.

"Demokratija nije način da se upravlja bilo čime. Radilo se o firmi ili bilo čemu drugom, uvijek vam treba osoba koja će paliti i gasiti svjetlo."
Bernie Ecclestone

"Demokratija nije način da se upravlja bilo čime. Radilo se o forumu, ligi, portalu ili bilo čemu drugom, uvijek vam treba administracija koja će paliti i gasiti svjetlo."
Sutko_AT&T

• Administrator
  • Veteran F1
  • *
« Reply #5 on: January 11, 2010, 22:10:02 »
sta da kazem, da obavim nama svoj dio posla, kvale su prosle super, i na par gresaka sam uspio biti 7 desetinki ispred drugo klasiranog a imao sam pun bolid, krece race, ne bash tako dobar start i fudo drugo klasirani  probija se na prvo mjesto te sam mogo vratiti poziciju odmah nakon prve krivine medjutim fudo ne pusta, fer super zatvara iako je vidljivo sporiji, prolazimo prvi krug, opet mu se strahovito priblizavam, par puto usporedjujemo ali nisam bio toliko brz da vratim poziciju. Na jednoj krivini Fudo je usao sa unutrasnje strane de je morao dosta ranije kociti, medjutim kako sam bio blizu udaram ga u zadnju lijevu gumu te mi spada nos i nastavljam ka boxu, sustize me ado kojeg fer propustam, te nastavljam dalje te u zadnjem sektoru me sustize Began, kako sam bio sa unutrasnje strane nism mogao mijenjati smjer jer me sustizao strasno brzo de me udara u zadnju desnu gumu koja otpada i za mene je race zavrsen. Nisam puno trenirao al sam vidio da sam strasno brz i volim staze ovog tipa, strasno sam ljut zbog prvog udesa i zao mi je ako sam Fudu ostetio al sam vise ljut zbog drugog kada su iza mene svi vidjeli da sam spor i da nije bolid OK a zaletili se u mene, jednostavno nisam imao se gdje smaknuti jer 3-4 one krivine se motaju lijevo desno, neznam sumnjam u svoj nastavak al ode se hladiti mozda vrijeme i hladan mozak presudi!!!

• F1-Bosnia driver
  • Profesionalni vozac
  • *
  • Omiljeni vozac: efendija
  • Omiljeni tim: McLaren Mercedes
« Reply #6 on: January 11, 2010, 22:17:55 »
da i ja odradim svoj dio posla:
kvalifikacije kao obicno su mi slabija strana, i nalazim se na 5 mjestu iza sutke, koji je bio brzi nepunu sec ispred mene, al start kao iz snova uzimam dva bolida sutku i adu na prvoj krivini i na drugoj sam odmah iza fude i harisa,gdje mi bolid pocinje kliziti i dolazim u dodir sa zidom bocnom stranom bolida i vidim da bas nisam brz,gdje u sljedecem krugu propustam adu fer i ostajem na cetvrtom mjestu i tu se pocinjem prilagodjavati i opet sve pocinje dobro funkcionirati, da bih se nesto desilo ipred mene neznam sta je bilo al sam sustigao oba torra rosa i da bih se zabio u bolid ispred,tj harisa,jer sam mislio da je imao izletanje,al je bio ostecen i meni puca prednje krilo i ovjes mi je ostecen,tako da sam odmah prioje vremena u box isao i taman nakon par krugova dok sam se smirio i poceo opet voziti kako znam puca mi konekcija i tu je kraj za mene. cestitke pobjedniku pozz
hozane nedaj se cineee

• F1-Bosnia driver
  • Karting vozac
  • *
  • Omiljeni tim: emanuela fangie brata tetisne stricevica team
« Reply #7 on: January 11, 2010, 22:51:20 »
jako monotona utrka, bio sam kaznjen i nisam ni vozio kvalifikacije, starto sam zadnji sa punim bolidom i laganini krenuo da vidim kako ce se stvari odvijati u prvih nekoliko krugova, zuta zastava i jedva se provlacim kroz dijelove, bolide i gume na stazi  :icon_mrgreen: 2 torro rossa i moj timski, ostatak utrke sam odvezao isto tako lagano, cak i previse lagano pa na jednoj krivini nepotrebno razbijam nos, pred kraj utrke vidim da se sutko zaustavio pa prolazim pokraj njega i izbijam na odlicno drugo mjesto :gpler:

keep it coool :thumbup:
Na plin se kuha, na dizel ore a na benzin vozi :-)

• Prahistorijska licnost
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Uvijek učim.
    • F1 Bosnia
« Reply #8 on: January 11, 2010, 23:01:03 »
Moram nekim mehanicarima dati otkaz, ostao sam bez kocnica u 23 krugu.

No, idemo redom.

Odvezao sam kvalifikacije, solidno i zauzeo 4. mjesto, jako slabo sam usao u prvu krivinu, tako da me prelaze svi vozaci i padam na posljednje 6. mjesto.

U 2. krugu sma se provukao izmedju ostataka bolida toro rossa i mcm-a, bila je velika guzva, u 4. kugu prelazim Hozana i vozim se na 2. mjestu, polako sam pravio razliku, ali u 21. krugu pocinju belaji sa kocnicama, pokusavam ulascima u boxeve popraviti, ali ne ide. Utrku sam zavrsio u 23. krugu.

Cestitam pobjedniku.

"Demokratija nije način da se upravlja bilo čime. Radilo se o firmi ili bilo čemu drugom, uvijek vam treba osoba koja će paliti i gasiti svjetlo."
Bernie Ecclestone

"Demokratija nije način da se upravlja bilo čime. Radilo se o forumu, ligi, portalu ili bilo čemu drugom, uvijek vam treba administracija koja će paliti i gasiti svjetlo."
Sutko_AT&T

• F1-Bosnia Team
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Ni budućnost nije što je nekad bila!
  • Omiljeni vozac: Kamui Kobayashi
  • Omiljeni tim: Williams AT&T
« Reply #9 on: January 11, 2010, 23:07:20 »
Nisam imao apsolutno vremena za treninge.. mislim da nije bilo vise od 20 krugova.

Staza mi je izgledala klizavo strasno..  Usao sam na server 10 minuta ranije..probao.. i imao vrijeme katastorfalno.
Rako da probaom neki drugi setup, odem u Kinu, kontam slicna staza. Nadjem neki setup, probam 1krug i nesto kao bolje bolid drzi. Nisma imao vise vremena za trening jer su kvalifikacije pocele. Uslijedila je dvojba onaj predhodni jako los setup ili ovaj na srecu. I uzmem ovaj novi.. podesim gorivo.

U kvalifikacije sam krenuo oprezno.. i kad sam vidio da sam drugi iznenadilo me.

Na startu sam bolje krenuo od Harija.. pazio sam maximalno da nekog ne udarim. Izbio sma ispred Harija i vidio da je brzi ali nije imao  neke dobre prilike da me predje, sraza je uska i bez vece greske tesko je preteci. na ravnici sam bio tu negdje, mozda i malo brzi.

Vidio sma da je Hari uz mene jako blizu i odlucio sam bilo kakvu sansu ako ima da pustim bez neke g**ve ali u jednom zavoju Hari kasnije koci, bas sam gledoa replay, nisam nista puno kocio ranije da bi to bio razlog udaranja. Vidio sam da je u Harija puklo krilce ali je nastavio zamnom.

Malo sam gledao po linije za pozicije i u jednom zavoju dodirnem beton, i bolim mi od tad vuce strasno u sranu. Predamnom je 6 krugova do boksa pa sam trebao odluciti sta da radim. Nastavio sma oprezno, pratio iza sebe, kako mi se niko nije puno priblizavao dogurao sma nekeko do prvog boksa. Od tad utrka postaje rutinska, oprezno maksimalno sma vozio do kraja.

Imao sam bar 10 gresaka u toku trke, mjesta za preteci koliko zelis.

I jos mi nije jasno zasto Began udari u Harija... ???

Cestitke svima.. a posebno Hozanu na pametnoj utrci.
Sutko je imao nesrecu sa kocnicama, ja sam u zadnji tren uzeo otvor 3.
« Last Edit: January 11, 2010, 23:10:35 by Fudo AT&T »

• F1-Bosnia driver
  • Karting vozac
  • *
« Reply #10 on: January 12, 2010, 00:11:31 »
Nemam sta puno pricati...kavalifikacije sam mogao dosta bolje odraditi,startujem sa 3 pozicije,imao sam slab start,prolazi me sutko a zatim began i nakon prvog zavoja  dolazim do 4 pozicije tj. iza begana,gurao sam ga citav krug..nisam ga mogao proci,prolazim begana,a zatim i harija nakon njegovog sudara,dolazim na 2 poziciju i u drugom krugu zadnja krivina Bratic mi povuce kabal od slusalica,pa sam se "zblanuo"..sta je sad,...izletim,udarim u zid...bolid sam previse ostetio,jedva sam krenuo,al nisam mogao doci do boxa tako da je moj race  zavrio u 2 krugu.pozzz

• Administrator
  • Veteran F1
  • *
« Reply #11 on: January 12, 2010, 01:10:06 »
Cestitke pobjedniku i fkt da velim da mi je zao, jer kao sto fudo kaze nije se puno treniralo al fkt mi legla staza, stvarno volim ove andrenalinske, istina da te Fudo nisam mogo lako preteci jer sam fkt pazio na tebe kad god si se vracao ako odes siroko, nisam od onih sto polete nama kroz iglene usi, mislim gledao si replay najzad, a onaj kontakt a sta da kazem, isao si dosta unutra, ako pogledas prethodni krug gdje sam te umalo na izlazu pretekao vidio bi tu putanju i ovu u dr krugu kad sam te udario, ajd drago mi ako nisam tebi unistio utrku, a ovo sa Beganom fkt ne razumijem, nisam se mogo smaknuti jer je onih par krivina cas lijevo cas desno, drzao sam se uz ivicu i isao upola sporije nego inace, kako me brzo sustigao nisam mogao se prebaciti na desnu stranu da mu ostavim putanju, fkt je ko kamikaza se zabio, i da me mislio preci nebi mogo jer je iso dzile u mene, et nista idemo dalje do VN V. Britanije, britanski pederi vijamo se tamokana...

• Prahistorijska licnost
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Uvijek učim.
    • F1 Bosnia
« Reply #12 on: January 12, 2010, 02:09:58 »
Djevojka VN Europe po Vasem izboru je:

Amanda Corey

Analiza utrke:

VN Europe

Rezultati kvalifikacija i utrke u attachmentu:

Bernie Ecclestone

Sutko_AT&T

• VIP VOZAČ
  • Test vozac
  • *
  • Omiljeni vozac: Began McM
« Reply #13 on: January 13, 2010, 21:06:50 »
evo da i ja dam svoj post za utrku u valenciji. kvalifikacije sam odvezao strasno dobro, bio sam na prvom mjestu i napravio razliku od drugoplasiranog za 2 sekunde. konacno se upalilo i zeleno svjetlo i krenuli smo sa starta gdje sam odmah odmakao svima jer sam vidio da su ostali iza mene u prasini od mojih auspuha i startanja tako da ne znam sta se dalje desavalo iza mene jer se nista nije moglo vidjeti od dima. nakon nekoliko krugova napravio sam best lap koji niko nije mogao dosegnuti ni blizu, a kamoli da neko napravi jos bolji. i tako se vozilo do prvih boxeva gdje svi odlaze u box jer nisu znali kao i ja ugasiti motor na ravnici kad se zalete pa da ustede sebi goriva jer sve danas poskupljuje, tako da nisam isao u box nikako jer mi je mogao biti cijeli rezervoar za ovu utrku. nema se tu vise sta pricati ni pisati, jer se vec na startu znalo ko je pobijedio, ostatak krugova sam vozio ono rutinski, jer nisam htio da predjem ostale vozace za citav krug da se ne bi ko naljutio na mene.
i na kraju sta reci, desila se velika katastrofa. u zadnjem krugu pred cilj ostalo mi jos samo da pola metra prodjem preko ciljne crte, kad zazvoni mi budilnik za sabah i ja se probudi i vidjeh da sam na podu, a u rukama drzim jastuk i okrecem ga mjesto volana.  :gpler:
za ovaj put toliko od mene.  ;D

"Nije znanje znanje znati vec je znanje, znanje drugom dati"
"Mudar covjek ne kaze sve sto misli, ali misli sve sto kaze"

• F1-Bosnia driver
  • Karting vozac
  • *
« Reply #14 on: January 13, 2010, 21:41:20 »
Sutko kako si ti dobio 6 bodova iako nisi zavrsio trku?

• Administrator
  • Veteran F1
  • *
« Reply #15 on: January 13, 2010, 22:07:12 »
75 % odvezeno utrke ko i Ado za dva puta, jednom 5 bodova jednom 4, cista matematika, imas u pravilima cak...

• Prahistorijska licnost
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Uvijek učim.
    • F1 Bosnia
« Reply #16 on: January 13, 2010, 22:23:25 »
Sutko kako si ti dobio 6 bodova iako nisi zavrsio trku?

Evo imas ovdje kad sam jos prije pocetka sezone Beganu to objasnjavao, kad je pitao sta ce biti ako mu pukne konekcija.

http://f1-bosnia.net/forum/index.php?topic=144.msg1586#msg1586

Mislim da se u jos par tema o tome govori, a  kao sto hari rece racunao sam i adi vec 2 puta do sad bodove na ovaj nacin.

Ja se vodim racunicom 70% + 1 krug, otrpilike to je 75%, ali posto svagdje imaju postotak +1 (krug, glas itd.), pa tako mi nekako zanimljivije. 

21/30=0.7*100=70%  21+1=22 kruga i to sam i ganjao, zadnja 2 kruga koja sam vozio racunao sam postotke, odustao bih ja puno ranije, ali ganjao sam da imam 22 zavrsena upravo zbog ovog, jer znao sam da sa onakvim bolidom nisam konkurentan.
« Last Edit: January 13, 2010, 22:36:22 by Sutko AT&T »

Bernie Ecclestone

Sutko_AT&T

• F1-Bosnia driver
  • Karting vozac
  • *
« Reply #17 on: January 13, 2010, 22:36:48 »
Procito sam, na tom linku se spominje odustajanje usljed pucanja konekcije, a znaci to vazi i kod ostalih odustajanja ako si odvezao 70% utrke? Jos nesto sto nisam znao :beerchug:

• Prahistorijska licnost
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Uvijek učim.
    • F1 Bosnia
« Reply #18 on: January 13, 2010, 23:54:46 »
Procito sam, na tom linku se spominje odustajanje usljed pucanja konekcije, a znaci to vazi i kod ostalih odustajanja ako si odvezao 70% utrke? Jos nesto sto nisam znao :beerchug:

Ko pita taj ne skita, nekako ovako ide ona stara narodna.  :weeping:

Bernie Ecclestone

Sutko_AT&T

• Administrator
  • Veteran F1
  • *
« Reply #19 on: January 14, 2010, 01:12:32 »
neznam jel ado upao kod bodovanja u Turskoj, fkt nisam ni gledao, nisam znao 70 % + 1 lap, mislim da si ti to vec pogledao, da je bilo za kojeg boda ti bi ga obradovao...da da, ko pita ne skita, naravno dok ga neko ne za*ebe...ccc

• Prahistorijska licnost
  • Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Uvijek učim.
    • F1 Bosnia
« Reply #20 on: January 14, 2010, 01:45:34 »
neznam jel ado upao kod bodovanja u Turskoj, fkt nisam ni gledao, nisam znao 70 % + 1 lap, mislim da si ti to vec pogledao, da je bilo za kojeg boda ti bi ga obradovao...da da, ko pita ne skita, naravno dok ga neko ne za*ebe...ccc

Odvezao je 20 krugova od 29 => 20/29 = 0,68 => 68%

Trebala su 22 kruga za bodove.

Bernie Ecclestone

Sutko_AT&T

f1-bosnia.net Forum

« Reply #20 on: January 14, 2010, 01:45:34 »